Як можна незгодним на розлучення дружину оскаржити рішення суду про розірвання шлюбу?

Стаття на тему: розлучення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Коли один з подружжя наполягає на розірванні шлюбу, а другий - не дає на це згоду і докладає максимум зусиль для того, щоб розлучення не був здійснений, місцем заключних баталій для такої пари буде зал суду Коли один з подружжя наполягає на розірванні шлюбу, а другий - не дає на це згоду і докладає максимум зусиль для того, щоб розлучення не був здійснений, місцем заключних баталій для такої пари буде зал суду. Фінал даного судового процесу, як правило, передбачуваний: або в ході першого судового засідання, або через три місяці (дані судом для примирення подружжя) шлюбні відносини будуть припинені. Чоловік, який подавав позовну заяву, безумовно, буде торжествувати. Але що робити другому чоловікові, який не задоволений таким рішенням суду: змиритися або спробувати відстояти свої права?

Якщо чоловік, спочатку незгідний на розлучення, має намір оскаржити рішення суду про розірвання шлюбу, то йому слід ознайомитися з деякими тонкощами судочинства, які можуть допомогти зберегти шлюбні відносини.

По-перше, в залежності від суду, де відбувалося розгляд справи, при оскарженні буде задіяний той чи інший процесуальний механізм, а, отже, буде потрібно складання різних документів. Якщо в якості суду першої інстанції (тобто суду безпосередньо який розглядав всі спірні питання про розлучення) виступав мировий суддя, то не пізніше одного місяця від моменту прийняття ним рішення, потрібно скласти апеляційну скаргу. Даний документ подається цього ж судді, а потім надсилає до районного суду, який і буде розглядати інформацію, що надійшла папір. Коли ж первинний розгляд справи виробляв районний суд (наприклад, при наявності спору про дітей), то у разі незгоди з його рішенням також буде потрібно ініціювати апеляційне провадження. Для цього в такий же місячний термін необхідно оформити скаргу. Місцем розгляду апеляції буде Московський міський суд (в м.Москві).

По-друге, будь-яка скарга повинна не тільки відповідати формальним вимогам, що пред'являються до подібних документів, але і бути обґрунтованою. Скарга, в якій зазначено незгоду з рішенням суду, не підкріплене жодними доказами, просто-напросто не буде розглянута. Сутність будь-якої скарги повинні складати підстави, які, на думку заявника, можуть послужити для скасування (зміни) прийнятого судом рішення. Наприклад, при розгляді матеріалів шлюборозлучного справи, суддею не були належним чином розглянуті зустрічні позовні вимоги. Складання та оформлення документа варто довірити кваліфікованого адвоката з розлучень , Який зможе грамотно, пославшись на чинне законодавство, обґрунтувати незаконність і необгрунтованість існуючого судового рішення.

По-третє, якщо суд другої інстанції визнає факти, викладені в скарзі, переконливими, то він може винести нове рішення у справі, в іншому випадку - залишить існуюче рішення в силі. Під час судових перипетій, які в цілому можуть розтягнутися місяців на п'ять, можна спробувати зберегти сім'ю, зробивши дієві кроки до примирення.

Інші статті на тему: розлучення
Але що робити другому чоловікові, який не задоволений таким рішенням суду: змиритися або спробувати відстояти свої права?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online