Шумлять сусіди: що робити, музика вночі, вдень, як боротися, куди скаржитися, якщо сусіди заважають спати

  1. Коли занадто голосно днем
  2. Якщо шум не дає спати вночі
  3. Який саме шум неприпустимий після 23 годин
  4. Експертиза визначення рівня гучності
  5. Які докази можна зібрати до приїзду поліції
  6. Як написати заяву в поліцію
  7. Винятки з правил: коли шум у нічний час дозволений
  8. Коли під вікнами гучна музика з кафе
  9. Коли сусіди безмежно люблять собак і кішок
  10. Якщо сусіди не тільки шумлять, але і розпивають спиртне на сходовому майданчику

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Передбачена Конституцією РФ недоторканність житла передбачає своїм значенням своєрідне захисне укриття людини від зовнішніх проблем, людей і контактів. Але, на жаль, буває так, що почуття захищеності і спокою залишає нас з-за інших мешканців будинку.

У статті викладені типові ситуації, коли конфлікт між сусідами через шум може призвести до неприємних наслідків. Що можна зробити, куди поскаржитися і як покарати тих, хто не поважає живуть по сусідству?

Коли занадто голосно днем

У денні години офіційно будь-який шум дозволений. Якщо у сусіда знизу працює дриль, а нагорі тупають діти - ви нічого не зробите і нікого до відповідальності не залучите. Додаток до Закону федерального рівня "Про санітарне та епідеміологічне благополуччя населення", що регулює що розглядається в цій статті питання, чи не забороняє мешканцям багатоквартирного будинку шуміти днем в період з 7 години ранку до 23 години вечора.

Якщо шум не дає спати вночі

Кого викликати, коли вночі шумлять сусіди? Після 23 годин нічний шум карний відповідно до адміністративного законодавства:

  • штраф до 2000 рублів
  • при невиконанні рішення про штраф - арешт до 15 діб.

Для цього, коли сусіди занадто голосно слухають музику, досить викликати дільничного або просто зателефонувати "02", черговий сам перенаправить ваш виклик на ділянку, який обслуговує конкретний співробітник поліції.

Після складання протоколу зазвичай порушники тиші припиняють свою активність. При цьому бажано, але необов'язково перед викликом поліції намагатися "мирним шляхом" заспокоїти порушників. Законом передбачено, що шум, який обчислюється тридцятьма і понад дБА, вважається таким, що суперечить нормам гуртожитку і може бути підставою для відповідальності.

Якщо ваш спокій порушили галасливі сусіди, які проживають на орендованій квартирі, повідомлення про таку поведінку господаря житлового приміщення повинно допомогти.

Який саме шум неприпустимий після 23 годин

Зрозуміло, що голосна розмова або кашель, плач дитини не є підставою для порушення адміністративного провадження, хоча бувають заяви в поліцію і такого характеру. Сусідам не можна: Зрозуміло, що голосна розмова або кашель, плач дитини не є підставою для порушення адміністративного провадження, хоча бувають заяви в поліцію і такого характеру

  • співати
  • слухати музику
  • робити ремонт (свердлити, стукати, перетягувати громіздкі предмети, підривати петарди і т.п.)
  • також неприйнятним є гучний конфлікт особистого характеру, крики, лайка.

Експертиза визначення рівня гучності

З життєвої практики випливає, що ті, хто вирішив поскаржитися на галасливих сусідів, рідко користуються послугами експерта, який встановить наявність або відсутність перевищення допустимих норм шуму. Певною мірою органи поліції повинні встановити, підтвердився факт, викладений в заяві чи ні, а значить - організувати спеціальне дослідження.

Прямо скажемо, дільничні уповноважені поліції практично ніколи настільки ретельно не займаються процесуальної перевіркою по шумним заявами, тому зацікавлені в цьому незадоволені сусіди можуть йому допомогти - звернутися самостійно в бюро експертиз або зібрати для цього дані.

Які докази можна зібрати до приїзду поліції

Якщо вирішено боротися з галасливими сусідами, то ряд доказів, які можна долучити до заяви, буде вагомою причиною зайнятися вашою заявою всерйоз:

  • зафіксуйте на диктофон звуковий шум, при цьому перебуваєте в цей час в під'їзді, щоб було зрозуміло, наскільки доноситься музика заважає всім мешканцям;
  • мирні переговори - в разі, якщо ви зважилися для початку провести мирні переговори з доставляють занепокоєння людьми, то розмова можна також записати: цим ви підтвердите, що намагалися втихомирити сусідів;
  • для підтвердження неодноразовості можна продовжити фіксувати порушення кілька днів, особливо якщо сусід навмисне шумить протягом тривалого часу - наприклад, при гострому конфлікті;
  • фотографії - коли доставляють незручності сусіди зверху, то іноді є сліди від їх бурхливого проведення часу: обсипалася штукатурка, тріщини на стелі - все це можна сфотографувати;
  • камери відеоспостереження - в разі постійних порушень громадського порядку в місцях загального користування (на сходовому майданчику, ліфті, ганку) можна спробувати вирішити питання з керуючою компанією про встановлення камер відеоспостереження.

Як написати заяву в поліцію

Для того, щоб притягнути винних в порушенні спокійного сну, можна використовувати зразок заяви на галасливих сусідів дільничному:

Начальнику відділу поліції
_____________ району
м .____________
мешканців будинку №__,
під'їзду № ______,
вул .___, м .__________
ПІБ мешканців, номера кв.

ЗАЯВА
Просимо Вас вжити заходів відповідальності до мешканця (мешканцям), що проживає (проживають) у кв. № ____ багатоквартирного будинку № _______, під'їзду № _____, вул .______ р ________.
Протягом тривалого часу (вказати, якого) зазначений мешканець порушує спокій громадян у нічний час: навмисне робить ремонтні роботи (підриває петарди, слухає музику і т.д. - вказати факт, конкретно ніж був порушений спокій), обов'язково відобразити час.
На неодноразові спроби переконати припинити свої дії мешканець не реагує, продовжуючи порушувати право на відпочинок усіх мешканців під'їзду (будинку).
Про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий донос за ст. 306 КК РФ попереджені (підписи всіх заявників).

Підписи всіх мешканців ____________
____________
Дата
Додаток: фото, відео матеріал на електронному носії,
роздруківки фрагментів розмови і т.п.

Винятки з правил: коли шум у нічний час дозволений

Дозволено шуміти тоді, коли є поважні причини:

  • аварійні роботи
  • надзвичайні події
  • слідчі дії, які не потребують зволікань і т.д.

Дозволені можуть бути і будівельні роботи в нічний час, навіть якщо вони заважають спати - в разі, якщо таким чином забезпечується життєдіяльність конкретних об'єктів і тривалість їх не перевищує 90 днів.

Коли під вікнами гучна музика з кафе

Караоке та дискотеки, гучна музика вночі у відкритому злачному закладі - це проблема носить досить частий характер в курортних містечках. В цьому випадку:

  • Алгоритм дій той же (за викликом поліцейського).
  • Але відповідальність юрособи буде значно вище за розміром штрафу (до 7000 рублів).
  • Крім того, при заяві в прокуратуру буде перевірений рівень створюваного рестораном шуму, і якщо він значно перевищив допустиме значення (понад 45 дБА), заклад можуть закрити. Підставою до цього може бути і розташування кафе ближче ніж 100 метрів від житлового будинку.

Коли сусіди безмежно люблять собак і кішок

Якщо в нічний час гавкає собака у сусідів, заходи щодо усунення порушень загального спокою потрібно прийняти господареві. Але іноді домашніх тварин занадто багато, шкода від них відчувають всі мешканці під'їзду, а господарі вихованців не можуть впоратися з-за їх кількості.

Такими людьми бувають жалісливі бабусі, які примудряються помістити в своїй однушке до п'ятдесяти собак і (або) кішок, які не тільки сприяють антисанітарії, оскільки бабуся просто не встигає за ними прибирати, а й створюють нестерпні випробування нервів: виття і гавкіт ночами чути на весь будинок. Про таку ситуацію слід:

  • довести до відома не тільки поліції і прокуратури,
  • але і органів санепіднагляду,
  • а також адміністрації.

Правила утримання домашніх тварин визначаються законами суб'єкта, тому після виїзної перевірки за адресою буде встановлена ​​форма впливу на особу, що містить занадто багато вихованців. Так, певна кількість собак чи кішок може бути поміщені спеціальні розплідники. Якщо господиня "колекціонувала" бродячих собак, можлива їх ізоляція від населення шляхом вивезення за межі муніципалітету або в притулки, якщо такі є.

Якщо сусіди не тільки шумлять, але і розпивають спиртне на сходовому майданчику

Якщо розпивання спиртного, що супроводжується гучним веселощами, з'ясуванням відносин або бійками має місце в під'їзді, є підстави для притягнення до адміністративної (а іноді і до кримінальної, якщо використовується зброя або подібні до нього предмети) відповідальності за порушення порядку в громадському місці. При цьому не має значення, одноразово мало місце порушення або періодично повторюється.

Що можна зробити, куди поскаржитися і як покарати тих, хто не поважає живуть по сусідству?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online