"Як бути?" Сусіди поводяться дуже шумно

"Як бути з сусідами, які роблять ремонт 4 місяці, кожен день (суботу та неділю)? Телевізор не можна у вихідні подивитися - не чути нічого. Іноді нахабніють і в 23.00"
І буквально відразу ж на ящик [email protected] посипалися листи від читачів зі схожими проблемами:
"3-4 місяці це ще нічого. У нас сусіди вище поверхом роблять ремонт вже четвертий рік. Жити неможливо. Заливають, стукають, пиляють, виносять стінки. Викликали ЖЕС і міліцію. Пробували говорити з ними. Всі марно. А у нас маленькі діти . Однорічна дитина панічно боїться звуків дрилі. Вже не знаємо, що й робити. Порадьте щось. Може у кого-небудь є досвід боротьби з неспокійними сусідами? ", - цікавиться Галина Степанівна Богоревіч.

"У мене панельний будинок, чутність дуже хорошая..Сосед знизу починає розбірки з дружиною після 23.00, коли вона повертається додому. До 23.00 він виховує своїх дітей. Шум жахливий варто, чутність хороша, до слів практично можна передати сусіда не нормативну лексику. У мене дитині одному 2,5 роки, другому - 1 місяць. На мій прохання він не реагує ... О 21.00 я кладу їх спати, але вони не можуть заснути, тому що він заважає своїм криків їм заснути. Підкажіть як бути і як його "заткнути", - пише Валерій Ярмолинецький.
До речі, не далі ніж влітку ми цю тему вже піднімали , Але вона як і раніше, як бачите, "живіший за всіх живих". На жаль, але універсального способу немає. Зате є досвід наших читачів, співробітників нашої редакції і фахівців. Хочемо поділитися!
Як бути? радить фахівець
Коментує головний інженер управління житлового господарства міністерства Данія Рузиева, цитата по матеріалу "Народної газети" :
- За правилами користування житловими приміщеннями, включати радіоприймачі, телевізори, магнітофони можна лише до ступеня, що не порушує спокою мешканців будинку. А з 23.00 до 7.00 в ньому повинна бути повна тиша. Умови проведення ремонтів також прописані законодавчо: виробництво ремонтних робіт, що створюють шум і вібрацію, дозволяється тільки в робочі дні з 9 до 19 годин. Тобто, якщо мешканці влаштували гучну вечірку або занадто голосно роблять ремонт в позаурочний час, їх незадоволені сусіди просто звертаються до житлової організації (якщо справа йде в неробочий час, коли працівників ЖКГ немає на місці, то потрібно звертатися в міліцію, де зафіксують непорядок і потім передадуть документи працівникам ЖКГ). З порушниками розбираються, при необхідності складають протокол і змушують заплатити штраф від 350 тисяч до 1 мільйона 50 тисяч рублів.
Як бути? радять користувачі
Тема зачепила за живе дуже багатьох . Досвід боротьби зводиться в загальному випадку до досить простому алгоритму: намагаємося домовитися по-хорошому, а то й виходить і закон на нашому боці (шумлять в недозволений час) - викликаємо міліцію. Ну і звичайно, радять варіанти різного ступеня "хуліганський": від гучної музики у відповідь до примусового відключення світла на загальному щитку.
Висловлювання користувачів наводяться зі збереженням авторського стилю та орфографії
Ерік : Ця проблема вирішується просто і потішно. Коли сусіди галасливі боляче, заважають спати, али справи здійснювати ратні о 2 годині ночі, право купити стереосистему потужну, покласти динаміком на підлогу і включити похоронний марш на всю гучність. Якщо сусіди живуть зверху, надсилайте їм дохлого пацюка у посилці з доброї листівкою «не галасуйте, будь ласка, просимо по хорошому." :-D
d520773 : Перевірений спосіб: раз - звернутися до дільничного (офіційну скаргу на папері скласти) і з ним сходити познайомитися з дзижчать, два - сходити до дільничного і написати повторну офіційну скаргу. Три не знадобиться, дільничний знайде спосіб або втратить роботу.
azhar_tatiana : Викликати міліцію? Якби це так просто було У мене був досвід боротьби з семикласника, який кожен будній день прогулював перших два уроки, проводячи цей час вдома під музику такої гучності, що я чула його п'ятий поверх зі свого другого. Працювала в другу зміну, природно, "побудки" в 8 ранку дістали ... Так ось - міліція на виклик не приїжджає, навіть якщо в під'їзді компанія п'яних матюкаються б'ються головорізів, "у нас не вистачає людей". Заява (неодноразове) в міліцію закінчується відпискою "з порушником проведена профілактична бесіда". Заява в ЖЕС - "з порушником проведена профілактична бесіда". Звернення до школи з питанням, чому цей школяр не в школі, а вдома влаштовує дискотеку кожен день - "ми розберемося". Звернення до батьків - "це неправда, він в школі, а ви наговорюєте". Загалом, мучилися близько півроку, поки ця сім'я на щастя і полегшення всього під'їзду не купила квартиру в іншому районі.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

По-моєму, єдино вірний спосіб - особисті розгляду. Тут вже хто на що здатний. Кажуть, допомагають у відповідь "побудки" дзвінками на домашній телефон або в домофон ночами - подзвонив, поклав трубку. Кілька безсонних ночей - і люди починають цінувати чужий сон і відпочинок
Juliaaa : Моїх сусідів попало робити ремонт, коли моїй дитині було 2 місяці. Днем я збігала на вулицю, щоб він поспав. Вранці два рази відключала їм в щитку ел-во, коли зовсім не було сил терпіти ще й музику, крім будівельного гуркоту. Вечорами іноді після 21.00 ходила - просила не стукати і не свердлити, тому що дитина лягає спати. Останній раз був, коли моя дитина з криком прокинувся від гуркоту дрилі, а сусід у напівп'яному угарі мене послав, сказавши що він у себе вдома і може шуміти і стукати до 23.00. Я набрала черговому в РУВС, а той взяв з мене всі дані, в свою чергу зателефонував ненависним сусідам і популярно все пояснив. Виявилося дуже дієво! Навіть приїзду наряду не знадобилося ремонт завершили на подив швидко і з тих пір все тихо і спокійно.
desam098 : Я відключаю світло в щитку на коридорі - і чекаю реакції ... Зазвичай виходять і ..... знаходимо спільну мову. На виродків не наражаються, на щастя.
darija2 : А якщо ситуація навпаки? Сусідка задовбали скаржитися в міліцію, ЖЕС, що я вночі ходжу по квартирі і у мене скрипить підлога, що я пізно душ приймаю і т.д. т т.п. �� що робити? Постійно викликають в міліцію, в ЖЕС, а тепер уже і в адміністрацію.
ukchnevich : Хех)) у мене он сусіди вже 11 років щось пиляють, свердлять і довбають ... у них вже і стінки-то жодної живої не повинно бути, аж ні !! все ще дзижчать чи не кожен день !! напевно це ніколи не закінчиться .. вони, ймовірно, беруть на озброєння афоризм: ремонт можна закінчити, його можна тільки призупинити .. І найцікавіше, що ми до цих пір не вирахували де живуть наші будівельники !!

fliona : Хочу розповісти історію моєї знайомої. У сусідів був шум щовечора, та такий, що телевізор не чути. Вони терпіли 2 дня, потім відразу пішли до дільничного і написали заяву. І що ви думаєте? Шум припинився відразу. Робимо висновок, що просто розмови нічого не дають, потрібні дії. Треба вчитися відстоювати свої права, а ми часто боїмося зіпсувати відносини з сусідами.
SaZ : Ми з сусідами зліва без особистих зустрічей домовилися - якщо сильно заважає шум, то стукаємо в стіну. Ми постукаємо - вони тихіше починають лаятися, нам постукають - ми музику тихіше робимо. А ось з сусідами справа знайшовся тільки один спосіб комунікації (як радили вище): під час чергового прослуховування сусідом попси я включив на своїй акустиці "тиц-тиц" і якось допомогло. Мірятися, у кого "голосніше" сусіди більше не хотіли. До міліції поки не доходило, будинок новий, поки ще грунтовно ніхто нікому не набрид. Поки обходимося вищеназваними способами. Ті, хто радить навушники теж не зовсім праві. У мене вдома гарна акустика і її приємно слухати. І справа тут не в гучності, а в якості звуку.
Малинове варення : Ооо, галасливі сусіди - це моя біда. Поверхом нижче прямо під моєю кімнатою живе "бугай", який любить вночі послухати "володимирський централ" на повну гучність. проблему вирішую легко. Як він зі мною - так і я з ним. Брат якось пару років тому скачав в інтернеті набір звуків, які містять плач дитини, постійний телефонний дзвінок або шум дриля, наприклад. Плач дитини виявився найдієвішим, просто коли сусід зовсім вже набридає, включаю цей самий крик на повну гучність і йду в універ. Спокійна ніч мені забезпечена)
Probe05 : У мене в сім'ї 2 дитини (3 роки і 6 місяців), у сусідів з усіх боків теж маленькі діти. Коли ми робили ремонт (дробили, свердлили і т.д.), то перш за все домовилися з сусідами в який час це краще робити. Так ось, термін ремонту від цього збільшився всього на 3-4 дні, тому що шуміти краще було під час неспання дітей. Відносини з сусідами тепер чудові. У всіх є проблеми з ремонтами. Потрібно лише правильно вибрати підхід в їх вирішенні.
jozhik : Я може і рада була б підійти і порозумітися, та ніяк не визначу, з якого боку доноситься шум. А ще стіни на стільки тонкі, що чую як сусід збоку чхає, а сусідка знизу по телефону говорить (і все це дуже голосно, оскільки вранці я від цих маніпуляцій прокидаюся)! Про сусідів зверху, у яких по видимому будинку немає жодного килима - я взагалі мовчу. Постійно щось з гуркотом падає на підлогу (дерев'яний судячи з усього), постійно рухається меблі (і вночі і вдень), постійно з дикими ревамі бігає дитина (коли вже давно повинен спати). Ремонти теж були, але на це я дивлюся спокійно, бо самі перш ніж в'їхати в квартиру - кілька місяців робили тут ремонт. Іноді мені здається, що я найнещасніша власниця квартири, бо оточують мене одні мутанти, але прочитавши цю гілку, мені якось навіть полегшало.
Свій варіант листом надіслав "Митя, постійний читач порталу TUT.BY":
Був у мене прецедент. Жив я тоді на Південно-Заході. Райончик так собі (хай вибачать мене ті, хто має іншу думку). Так ось сусіди блатняком задовбали. Причому ставили одну і ту ж пісню і слухали її раз 10 нон-стоп. Досить голосно. А дитя у мене ще мале було. Взяв я якось у вихідний диск Metallica (як счас пам'ятаю - Master of Puppets, 1986 рік), вставив в CD. Підключив все це справа до комбіки Гітарні 50-ти вата. Врубав гучність по Плешку. Відкрив вікна, щоб стекла цілими залишилися. Поклав дитя в коляску, зніс вниз. Повернувся додому, натиснув кнопку Play і бігом вниз. І сорок п'ять хвилин - поки диск грав - ми з дитям гуляли. А сусіди слухали класику треш-металу. Після цього все. Більше вони взагалі нічого не включали.
>> Всі висловлювання читачів TUT.BY по темі

Як бути? Радить редакції я

Для мене, маленької і не вселяє побоювань, залишається лише виклик міліції або попросити значних розмірів одного "сходити розібратися". Домовлятися здорово, взагалі круто, коли всі все розуміють, але на жаль, є люди, на яких ні погрози, ні вмовляння не діють.

Олена Шалаєва, випусковий редактор

Законний включає в себе тупо звернення в міліцію, якщо це відбувається в пізній вечірній час або в ранній, треба уточнити, коли взагалі сусіди мають законне право трохи пошуміти. Стукайте на сусідів, і щоб із вами Сила! ;) На жаль, люди не хочуть відстоювати свої права, так їм і треба. Ті, хто відстоює - честь їм і хвала.

Хуліганський спосіб включає в себе пошук джерела шуму, це дуже захоплююче, ходити по під'їзду, по різних поверхах, прислухатися, звідки йде шум. Локалізувавши проблему, можна почати гадити по-дрібному або по-крупному, на що вистачить фантазії.

Але, дорогі читачі, ці шляхи тупикові. Краще все ж домовитися. Як це робив я, коли якраз в момент сну моєї маленької дочки запопадливий сусід починав свердлити стіни. Всі ми люди, всі ми люди, і цілком можливо, що і нам завтра захочеться ремонту, гучної посиденьки і інших радощів життя.
Хлопці, давайте жити дружно, а гадити - тільки в каментах! :)

Максим Гайко, мультимедіа-редактор


Кілька разів мені вдавалося домовитися з тими, хто кричав за стінкою пісні до 6 ранку. І я впевнена, що це єдиний ефективний шлях. Глибоко переконана, що ніякі ЖЕСи і правоохоронні органи не врятують вашу тишу краще вас. Ідіть і домовляйтеся.

Олена Андрєєва, редактор TUT.BY


Затички для вух не допомагають? Набридло приймати таблетки від головного болю? Зустрітися з сусідами, які постійно шумлять! Запросіть їх в гості, попросіть укласти кричить дитя на початку дванадцятої - дійте впевнено, спокійно і наполегливо. Можливо, тоді у вас з'явиться шанс "приручити" сусідів і змусити їх зайвий раз подумати, чи включати перфоратор в потемках. Пам'ятайте, що "від посмішок стане всім світліше", гасло "Make love not war" ще ніхто не відміняв і що клин клином іноді вибити неможливо :)

Марина Шкіленок, ведуча TUT.BY-ТВ


Питання на наступний тиждень

Як і де познайомитися самотній людині? Запитує читачка, що попросила не вказувати її імені:
"Тутбай, підкажіть як і де познайомитися. Мені 25 років, недурна, симпатична, але пару собі ніяк знайти не можу. Раніше знайомилася спонтанно, а тепер вже з рік ніхто так не підвертається. На вулицях незручно приставати до хлопців, в інеті пробувала - не те, чи стурбовані або дурні в соцмережах пишуть. Самою шукати - так це тисячі анкет переглядати "на авось" ... Клуби не люблю і не вірю, що там можу знайти кого-небудь стоїть. Як бути? Де знайти хороших хлопців, чоловіків? "
Щоб не накликати на себе гнів апологетів гендерної рівності, просимо долучитися до обговорення та чоловіків. А де ви шукаєте свою "половинку"?

Свої питання в рубрику "Як бути?" надсилайте на скриньку [email protected] Quot;Як бути з сусідами, які роблять ремонт 4 місяці, кожен день (суботу та неділю)?
Може у кого-небудь є досвід боротьби з неспокійними сусідами?
Як бути?
Як бути?
? що робити?
І що ви думаєте?
Набридло приймати таблетки від головного болю?
Як бути?
Де знайти хороших хлопців, чоловіків?
А де ви шукаєте свою "половинку"?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online