професія логіст

  1. Місця роботи
  2. Історія професії
  3. Обов'язки логіста
  4. Вимоги до логісту
  5. Українській мові логіста
  6. Як стати логістом
  7. Зарплата логіста
  8. Де пройти навчання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Логістика - великий бізнес, в якому задіяно безліч різнопрофільних компаній - транспортні, інформаційні, виробничі ... Посада логіста в будь-який з цих компаній є затребуваною і при цьому відповідальною.

Логіст - це фахівець, який організовує і координує доставку товарів від виробництва до точок реалізації. Хороший спеціаліст завжди має кілька варіантів доставки вантажу і знає, як зробити так, щоб товар дійшов до споживача своєчасно і з мінімальними витратами.

Серед логістів є маса спеціалізацій: закупівельники, транспортні логісти, фахівці ЗЕД, менеджери складу і багато вузьких

Роботи і сучасна логістика. Одним з лідерів автоматизації складської роботи вважається торгова компанія і одночасно найбільший інтернет-магазин Amazon. На 2018 рік вони на складах впровадили понад сто роботів-навантажувачів, підвищивши ефективність роботи на 22%. Те, що людина виконує за одну годину, робот встигає зробити за 15 хвилин.

Компанія Амазон продовжує свої дослідження і, можливо, в найближчому майбутньому жителі США побачать безпілотні вантажівки, що доставляють товари в різні куточки Америки.

Місця роботи

Посада логіста затребувана в першу чергу в фірмах, що займаються вантажоперевезеннями. Крім того, логісти потрібні будь-яким виробничим компаніям - від промислових підприємств до агрофірм, оскільки вироблену продукцію необхідно доставляти покупцям.

Історія професії

«Логістика» - поняття ще давньогрецьке, що означає буквально «розрахунок, роздуми». І в Стародавній Греції, і пізніше у Візантійській імперії логістика була способом організації армійських поставок. А оскільки війни в ті часи траплялися повсюдно, то наука про перевезення озброєння була дуже затребувана. Поступово з способу забезпечення військ логістика перейшла «на громадянське становище», і обов'язки сучасного менеджера з логістики стали виконувати купці і торгові компанії, що розширюють свою торгівлю за межі рідного міста.

Обов'язки логіста

Основні посадові обов'язки логіста виглядають наступним чином:

  • Організація і координація вантажоперевезень.
  • Складання маршрутів транспортування вантажів.
  • Управління складськими запасами і замовленнями;
  • Ведення документообігу (як правило, в 1С), контроль договорів і рахунків від контрагентів, складання звітів.
  • Прийом і контроль автотранспорту.
  • Координація роботи водіїв.
  • Моніторинг і аналіз витрат на логістику.

Також список того, чим займається логіст, може включати наступні додаткові функції:

  • Формування товарних звітів, проведення аналізу дебіторської і кредиторської заборгованості для бухгалтерії.
  • Розподіл товарів на складі (облік наявності складських місць).
  • Взаємодія з представниками компаній-імпортерів.
  • Оповіщення керівників компаній-партнерів про зміни цін і умов роботи.
  • Діяльність у сфері ЗЕД.

Діяльність у сфері ЗЕД

Вимоги до логісту

Обов'язкові вимоги до логісту:

  • Вища освіта.
  • Володіння ПК, знання офісних програм і 1С.
  • Знання основ документообігу.
  • Знання транспортного законодавства.
  • Досвід роботи за фахом або в суміжних сферах.

Крім того, що повинен знати логіст обов'язково, роботодавці часто висувають додаткові вимоги:

  • Громадянство РФ.
  • Вільне володіння іноземною мовою (найчастіше англійською, іноді - німецькою чи французькою).
  • Досвід роботи в сфері ЗЕД:
    • знання нормативно-правової бази ЗЕД, законодавства в сфері міжнародних перевезень;
    • досвід роботи з митницею;
    • досвід роботи з міжнародними перевізниками (ж / д, морськими, авіа).
  • Знання основ складського обліку і систем контролю складських запасів.

Крім того, часто компанії-роботодавці звертають увагу на вік претендента - зазвичай він вказується в межах 23-35 років.

Українській мові логіста

зразок резюме

Як стати логістом

Базові знання та навички логіста можна освоїти, здобувши вищу економічну освіту. Але найчастіше, цього достатньо тільки для того, щоб влаштуватися помічником менеджера з логістики і займатися дрібними справами.

Основний досвід фахівці отримують в процесі роботи, тому що в вантажоперевезеннях дуже швидко змінюється ситуація, ціни, терміни. Інформація швидко старіє і це вимагає постійного самонавчання та участі в організації перевезень. Потрібно близько 2-х років, щоб зрозуміти ринок на хорошому рівні і знайти високооплачувану роботу в логістиці.

Потрібно близько 2-х років, щоб зрозуміти ринок на хорошому рівні і знайти високооплачувану роботу в логістиці

Зарплата логіста

Як і в будь-який інший галузі, заробітна плата логіста залежить від регіону проживання і специфіки компанії, а також від кваліфікації самого фахівця. Пропозиція оплати на ринку праці коливається від 30 000 до 100 000 рублів на місяць. Середня зарплата логіста орієнтовно становить 44 000 рублів на місяць.

Де пройти навчання

Крім вищої освіти на ринку є ряд короткострокового навчання тривалістю, як правило, від тижня до року.

Сучасна науково-технічна академія (СНТА) і ряд її курсів за напрямом «   Логістика   » Сучасна науково-технічна академія (СНТА) і ряд її курсів за напрямом « Логістика ».

Міжрегіональна Академія будівельного і промислового комплексу і її курси напряму «   Логістика   » Міжрегіональна Академія будівельного і промислового комплексу і її курси напряму « Логістика ».

Інститут професійної освіти «ІПО» запрошує вас пройти дистанційні курси за напрямом «   Логістика (4 різних курсу)   »(Є варіанти 256, 512 і 1024 ак Інститут професійної освіти «ІПО» запрошує вас пройти дистанційні курси за напрямом « Логістика (4 різних курсу) »(Є варіанти 256, 512 і 1024 ак.ч.) з отриманням диплома або посвідчення державного зразка. Ми навчили понад 8000 випускників з майже 200 міст. Можна пройти навчання екстерном, отримати безвідсоткову розстрочку.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online