Перевезення негабаритних вантажів залізничним транспортом

  1. Переваги перевезення негабаритних вантажів по ж / д
  2. Недоліки перевезення негабаритних вантажів залізничним транспортом
  3. Організація ж / д перевезень негабаритних вантажів
  4. Оформлення документів
  5. Укладення договору з транспортною компанією
  6. складання маршруту
  7. особливості перевезень

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

П еревозка негабариту є непростим логістичну задачу. Вона вимагає не тільки найбільш раціональної побудови маршруту, а й дотримання правил для забезпечення максимальної безпеки всіх учасників дорожнього руху. Перевезення негабаритних вантажів залізничним транспортом є одним з найпоширеніших методів для здійснення доставки об'єктів нестандартних розмірів. Розглянемо цей метод транспортування більш докладно.

Зміст статті

Переваги перевезення негабаритних вантажів по ж / д

Цей вид транспорту має істотні переваги:

  1. Розвинута мережа залізниць. Досить велика частина бюджету Російської Федерації виділяється на розвиток цього напрямку. За допомогою поїздів можна здійснювати далекі поїздки майже в будь-які куточки країни.
  2. Можливість здійснення мультимодальних перевезень. Вони є необхідністю при доставці об'єктів на дальні відстані або складному маршруті.
  3. Високі характеристики. Залізничні потяги мають більші вантажопідйомністю і швидкістю. З їх допомогою можна перевозити навіть найважчі вантажі.
  4. Швидкість здійснення митних процедур. При міжнародних перевезеннях оформлення вантажу, який транспортується таким методом, не займає багато часу.
  5. Невисокі витрати на перевезення. Використовуючи ж / д транспорт, ви витратите набагато менше коштів, ніж за транспортування іншими способами. Автомобільні перевезення негабаритних вантажів обійдуться набагато дорожче.
  6. Можливість перевозити сипучі матеріали, забезпечуючи максимальну ефективність.

Ці переваги і обумовлюють велику популярність залізничних перевезень.

Виникла проблема? Зателефонуйте нашому фахівцеві з митних питань:

+7 (499) 350-97-43 (дзвінок безкоштовний)

Недоліки перевезення негабаритних вантажів залізничним транспортом

Але даний спосіб має і деякими мінусами: Але даний спосіб має і деякими мінусами:

  • Великий ризик викрадення або пошкодження товарів.
  • Ризик пошкодження об'єкта через ненадійного кріплення або аварій.
  • Прихильність до маршруту. Його не можна змінити або підлаштувати під конкретні цілі.
  • Необхідність доставки вантажу з пункту прибуття поїзда. Не завжди станція розташовується поблизу від пункту призначення. У деяких випадках потрібне використання автотранспорту. Правила перевезення негабаритних вантажів автотранспортом ось тут .
  • Обмежений вибір перевізників. Ринок в Росії монополізований.

Організація ж / д перевезень негабаритних вантажів

Дуже важливим кроком є ​​організація перевезення. Від неї залежить їх кінцева вартість, збереження вантажу і багато інших чинників. Підготовка здійснюється в кілька етапів. Розглянемо кожен з них окремо.

Оформлення документів

Перший і найважливіший крок - оформлення документів. В основний перелік паперів входять:

  • Дорожня відомість. У цьому документі вказується основна інформація про перевезення (дата прибуття і відправлення, термін доставки і т. Д.). Для того, щоб всі умови договору були виконані, необхідно, щоб після отримання товару замовник розписався у відомості.
  • Документація до вантажу. У ній вказуються основні характеристики, габарити, властивості і функції об'єкта. Це можуть бути дозволу, паспорта, ліцензії, сертифікати і т. Д.
  • Документ про оголошеної цінності. Він необхідний для відшкодування збитку в разі втрати або пошкодження товарів.
  • Рахунок-фактура. У цьому документі містяться реквізити обох сторін угоди, характеристики товару, його вартість.
  • Рахунок-проформа. Папір необхідна для визначення точної вартості об'єкта.
  • Пакувальний лист. У ньому містяться вага кожної одиниці товару, їх загальна кількість.
  • Страховий договір. Він оформляється при проведенні процедури страхування вантажу.
  • Спеціальний дозвіл на перевезення негабаритних вантажів . Воно видається уповноваженими державними органами і містить основну інформацію про перевезення. Спеціальний дозвіл оформляється для конкретного маршруту. У разі його зміни необхідно переоформлення документа.

Точний перелік паперів може змінюватися в залежності від конкретної ситуації. Його необхідно уточнювати заздалегідь.

Якщо у вас немає досвіду і знань в цій сфері, краще звернутися до фахівців. При міжнародних перевезеннях допоможе оформити всі документи митний брокер.

Укладення договору з транспортною компанією

Отже, ви визначилися з виконавцем замовлення, тепер можна обговорювати всі умови угоди і укладати договір. Цей документ є основним у процедурі. Саме він визначає всі її умови, обов'язки кожної зі сторін, дія при форс-мажорних ситуаціях.

Максимально відповідально поставтеся до цього пункту. Пропишіть в договорі страхові випадки, відповідальність за псування або втрату вантажу і т. Д.

складання маршруту

Дуже важливий крок - складання маршруту Дуже важливий крок - складання маршруту. Від нього залежить багато чого: вартість перевезення, її термін, точний перелік необхідних паперів і т. Д.

Маршрут повинен бути узгоджений не тільки між учасниками угоди, а й з державними інстанціями. Це необхідно для отримання гарантії безпеки.

Як вже було сказано вище, для конкретного маршруту оформляється дозвіл. Якщо були внесені навіть найменші зміни, документ підлягає переоформленню.

особливості перевезень

Даний тип перевезень має деякі відмітними особливостями. При транспортуванні одним з найважливіших факторів є забезпечення безпеки.

Перед здійсненням поставки необхідно ретельно підготуватися і врахувати безліч чинників, до них відносяться:

  • Можливості транспортної компанії.
  • Технічні характеристики і стан залізничного транспорту.
  • Характеристики залізничних шляхів.
  • Отримання дозволу і т. Д.

Відповідальним за забезпечення безпеки є транспортна компанія. Саме вона здійснює вибір найбільш підходящого типу транспортних засобів. При порушенні правил і норм перевізник несе відповідальність згідно із законом.

За забезпечення безпеки відповідає транспортна компанія.

Наступна важлива особливість - маршрут. При його побудові враховується не тільки термін, необхідний для перевезень, а й:

  • стан залізничного полотна;
  • пора року;
  • стан поїздів;
  • погодні умови і т. д.

При поставці негабариту необхідно подбати і про кріплення. Воно повинно бути надано транспортною компанією разом зі схемою використання. Документ заздалегідь затверджується керівництвом залізниць. Якщо товар був пошкоджений внаслідок неправильного використання кріплення або його неналежної якості, всю відповідальність за відшкодування шкоди несе транспортна компанія.

Один із прикладів перевезення негабариту по залізниці в цьому відео:

Один із прикладів перевезення негабариту по залізниці в цьому відео:

Отже, негабарит - особливий тип вантажу, який вимагає іншого підходу і попередньої підготовки. Без попередньої організації здійснення його поставки неможливо. Досить поширеним видом транспортних засобів для перевезень негабариту є поїзда. З їх допомогою можна поставляти об'єкти майже будь-яких розмірів швидко і дешево. Але існують і деякі недоліки. При використанні залізничного транспорту великий ризик втрати або псування вантажу. Крім того, неможлива доставки «від дверей до дверей», необхідно додаткове використання автотранспорту.

Інформація про те, що таке індосамент векселя в нашій статті тут .

Ви можете знайти додаткову інформацію по темі в розділі Перевезення негабаритного вантажу .

Безкоштовна консультація по телефону:

+7 (499) 350-97-43 (дзвінок безкоштовний)

Виникла проблема?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online