Мер Лондона Борис Джонсон підтримав вихід Великобританії з ЄС

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Мер Лондона вважає, що Великобританія не отримала більшої самостійності після саміту ЄС і повинна повернути собі право сама вирішувати внутрішні питання Мер Лондона вважає, що Великобританія не отримала більшої самостійності після саміту ЄС і повинна повернути собі право сама вирішувати внутрішні питання   Мер Лондона Борис Джонсон   Фото: epa / vostock-photo   Москва

Мер Лондона Борис Джонсон

Фото: epa / vostock-photo

Москва. 22 лютого. INTERFAX.RU - Мер Лондона Борис Джонсон оголосив про підтримку прихильників виходу Великобританії з Європейського союзу (так званий Brexit).

На його думку, членство в Євросоюзі шкодить суверенітету Великобританії, а укладену Девідом Кемероном угоду з Брюсселем не принесе фундаментальних змін у відносинах з ЄС, повідомляє "Бі-бі-сі".

"З Європою біда в тому, що вона розмиває суверенітет Британії - і в питаннях зайнятості, і в питаннях прикордонного контролю, і в питаннях прав людини, і по всяких дрібниць", - заявив лондонський мер, який також є членом палати громад від Консервативної партії .

Для противників членства Великобританії в ЄС така підтримка напередодні референдуму, який призначений на 23 червня, є дуже серйозною перевагою.

Раніше Кемерон на саміті ЄС в Брюсселі зміг домогтися нових умов спеціального статусу Великобританії в Євросоюзі. Тепер британський прем'єр обіцяє переконати співвітчизників голосувати проти виходу з ЄС. Однак противники Кемерона і прихильники Brexit вважають, що Великобританія отримала занадто мало преференцій і повинна покинути Євросоюз.

У їх числі і Джонсон, який пообіцяв вести власну кампанію за вихід з ЄС, назвавши референдум "шансом на реальні зміни".

У вихідні в газеті Daily Telegraph з'явилася авторська стаття Бориса Джонсона під заголовком "Єдиний шлях домогтися змін, яких ми хочемо - голосувати за вихід з ЄС".

У цьому матеріалі мер британської столиці констатує, що ЄС постійно тисне на національну законотворчість. В результаті приймаються закони про "заборону дітям до восьми років надувати повітряні кульки", але при цьому Великобританія не може сама встановити більш безпечні вікна для вантажівок, так як рішення про це має бути прийняте на європейському рівні, а Франція виступала проти.

Зокрема, він пише, що "британці спостерігають відчайдушний безсилля нами ж обраних політиків, як, наприклад, в питанні імміграції Саме це, навіть більшою мірою, ніж саме число мігрантів, викликає лють".

"Демократія важлива, і мене глибоко турбує той факт, що грекам в наказовому порядку кажуть, що вони повинні робити зі своїм бюджетом і державними витратами, незважаючи на величезні страждання населення", - вважає Джонсон.

Він нагадує, що сьогодні, за даними бібліотеки Палати громад, від 15% до 50% британського законодавства виходить від ЄС. В результаті виникає те, що мер Лондона називає законодавчої колонізацією, проникненням ЄС практично в усі сфери політики.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online