У МВС роз'яснили порядок анулювання штрафів річної давності

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Водієві, яка вчинила правопорушення, необхідно написати відповідну заяву.

У МВС роз'яснили процедуру анулювання штрафів річної давності, передає Zakon.kz. Як випливає з відповіді, водієві, яка вчинила правопорушення, необхідно написати відповідну заяву, пише Zakon.kz .

«Відповідно до ч. 1 статті 890 Кодексу Республіки Казахстан про адміністративні правопорушення (далі - КУпАП) постанову про накладення адміністративного стягнення не підлягає виконанню, якщо воно не було приведено у виконання протягом року з дня його вступу в законну силу. При цьому, згідно з ч. 2 статті 887 КпАП питання про припинення виконання постанови про накладення адміністративного стягнення, розглядаються суддею, органом (посадовою особою), який виніс постанову, в триденний строк з дня виникнення підстави для вирішення відповідного питання. Рішення про припинення виконання постанови приймається у вигляді постанови »- йдеться в офіційній відповіді міністра внутрішніх справ Калмухамбета Касимова.

Варто відзначити, що раніше юристи не раз пояснювали процедуру анулювання більш простою мовою.

«Якщо штраф більше року, а ви його не сплатили і з вас його примусово стягнути не встигли, то потрібно написати заяву того, хто його наклав, це можуть бути: суддя або посадова особа держоргану. Якщо штраф накладено судом, то пишемо на ім'я судді, а якщо посадовою особою (ну, наприклад, даішником) - то в шапці вказуємо місце його роботи.

"Заява короткий і просте:« Я, ім'я, був оштрафований за статтею такий-то, про що є постанова / припис (вказувати "постанову" або "припис" - залежить від того, як був штраф накладено - в звичайному порядку цю постанову, а у випадках, наприклад, відеофіксації - це припис) від такого-то числа. з огляду на, що пройшло більше року, відповідно до ч. 1 ст. 890 КпАП РК і на підставі п.4) ст. 889 КпАП РК, прошу припинити виконання і звільнити від адміністративного стягнення, про що винести відповідну постанову »- роз'яснював на країн іцах в Фейсбук юрист Михайло Кленчін.

Далі, як випливає з офіційної відповіді МВС, процедура така:

«Відповідно до частини 4 даної статті копія постанови негайно вручається фізичній особі або представнику юридичної особи, щодо якої її винесено. У разі відсутності зазначених осіб копія постанови висилається протягом трьох днів з дня його винесення, про що робиться відповідний запис у справі. Про прийняте рішення у відомчій базі даних з обліку адміністративних правопорушень проводиться відповідне коригування статусу правопорушення. Поряд з цим норми статті 890 КпАП не поширюються на приписи про необхідність сплати штрафу, що оформляються за порушення правил дорожнього руху, зафіксованих сертифікованими спеціальними контрольно-вимірювальними технічними засобами і приладами, що працюють в автоматичному режимі ».

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online