Справа Луценка можуть закрити за закінченням терміну давності, - адвокат

  1. поділіться

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Олексій БАГАНЕЦЬ

Захист екс-глави МВС Юрія Луценка вважає, що суд може закрити кримінальну справу за обвинуваченням у недбалості в зв'язку із закінченням строків притягнення до кримінальної відповідальності.

Про це повідомив адвокат Луценка Олексій Баганець.

«Це злочин не великої тяжкості, де термін давності 3 роки з моменту вчинення. Тому вважайте, що 6 серпня цього року закінчуються терміни давності притягнення до кримінальної відповідальності за цією статті. Це говорить про те, що якщо закінчаться строки давності, то суд має право закрити кримінальну справу за строками давності притягнення до відповідальності », - заявив він.

Адвокат вважає, що для державного обвинувачення закриття судом справи в зв'язку із закінченням строків давності буде кращим результатом.

«Потрібно було півтора року, щоб вони зрозуміли після рішення Європейського суду, що не можна йти по беззаконню, а потрібно хоч більш-менш звертати увагу на вимоги закону, тому, я так зрозумів, вони знайшли такий спосіб підвести цю справу під зміну обвинувачення і кваліфікувати дії за такою статтею, за якою скоро закінчуються строки давності притягнення до кримінальної відповідальності », - впевнений Баганець.

Захист має намір домогтися повного виправдання Юрія Луценка у кримінальній справі за обвинуваченням у недбалості.

«Позиція і захисту, і нашого клієнта в тому, що взагалі немає в його діях будь-якого складу злочину. І не тільки за статтею 364 частини 3 (зловживання владою або службовим становищем), а навіть статті 367 частини 1 (службова недбалість) Кримінального кодексу », - заявив адвокат Олексій Баганець.

За його словами, коли суд повернеться до стадії доповнень слідства, захист заявить клопотання про виклик додаткових свідків, витребування документів, які підтверджують повну невинність Луценка.

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що Генпрокуратура пом'якшила його звинувачення, намагаючись приховати відсутність в його діях злочину.

Про це він заявив після судового засідання.

«Це спроба прокуратури замаскувати вигадане ними злочин і не визнати фальсифікацію моєї кримінальної справи», - упевнений Луценко.

Екс-міністр наполягає на тому, що в його справі немає факту вчинення злочину.

поділіться

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online