Спадщина в Зеленограді: терміни оформлення спадщини

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Закон надає тим спадкоємцям, які були відсутні в місці (і в момент) відкриття спадщини, повноцінне право прийняти спадкове майно протягом шести місяців (з дня фактичного відкриття спадщини) через повірених осіб або особисто.

(з дня фактичного відкриття спадщини)

Тобто, це означає, що спадщина, терміни якого були визначені законом, можна прийняти протягом шестимісячного терміну. Зробити це можна або самостійно (не без допомоги нотаріусів, звичайно ж), або через повірених осіб (фізичних або юридичних осіб, на законних підставах мають право виступати від імені спадкоємця, з його відома і згоди).

Терміни заяви на спадщину визначені часовим проміжком на підставі Цивільного Кодексу. Цей же Кодекс говорить, що ті спадкоємці, які були присутні на місці відкриття спадщини (безпосередньо в момент його відкриття), мають законне право протягом тримісячного терміну заявити відповідального (підлягає) нотаріальному органу про своє бажання відмовитися від спадщини. Це означає, що будь-термін на отримання спадщини дорівнює шести місяцям, термін відмови від спадщини визначається трьома місяцями.

Цікавий так само питання, що стосується факту існування так званого терміну давності. Відповідно до думки більшості юристів (а так же дослідників законів і теоретиків права), термін позовної давності у спадок правильно (відповідно) варто було б визначати, терміни не позовної давності або ж навіть термінами існування і здійснення прав.

Ці позиції безпосередньо визначені тим, що пропуск строку (зазначеного в санкції статті Цивільного Кодексу) позбавляє права на позов. Це означає, що в більшості випадків, за пропуском встановленого шестимісячного терміну, як правило, не можна в судовому порядку зажадати свою частку спадщини.

Виняток становлять випадки зі специфічним терміном прийняття спадщини, визначеним згідно з буквою закону. Вони стосуються випадків, коли спадкоємець пропустив шестимісячний строк з поважної причини, існування якої він може довести на суді.

8 (916) 299-03-00 наш юрист в Зеленограді відповість
на ваші питання. Зателефонуйте самі або замовте дзвінок і вам зателефонують.
Ми гарантуємо кращі ціни в Зеленограді!
Просто зателефонуйте і порівняйте ...

Замовити дзвінок

Тобто, стандартний термін давності спадщини дорівнює шести місяцям, а у випадках специфічного терміну, він збільшується ще на шість місяців, відлік яких ведеться з моменту, коли на спадкоємця перестали надавати безпосередній вплив поважні причини, які змусили його пропустити загальний термін. Термін давності вступу в спадщину може бути оскаржений, якщо на це є вагомі причини.

Відстояти свої законні права, як спадкоємця, можуть допомогти досвідчені фахівці нашої контори.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online