Що подарувати вчителю, як вибрати подарунок вчителю?

  1. Що дарувати вчителю, якщо подарунок дарують батьки?
  2. Який подарунок можна подарувати вчителю від усього класу?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ця проблема не з чуток знайома всім батькам дітей-школярів (та й дитсадка теж!): Що подарувати вчителю або вихователю на чергове свято? Чи прийнятно обійтися квітами і цукерками, в яких випадках варто придумати щось більш оригінальне? Сайт sympaty.net пропонує варіанти вирішення цього питання в трьох випадках: коли подарунок дарує дитина або батьки, або ж на подарунок складається весь клас.

Ця проблема не з чуток знайома всім батькам дітей-школярів (та й дитсадка теж

Що можна подарувати вчителю, якщо подарунок вручає сама дитина?

Це - самий стандартний варіант вручення подарунка педагогу. Він же, мабуть, - найскладніший! Адже мета в цьому випадку - не тільки зробити приємне вчителю, а й дати дитині ненав'язливий урок подарункового етикету: як, коли і що дарувати, які слова при цьому говорити і т.д.

Має значення при цьому вік дитини. Цілком доречно, якщо ви з дитиною-младшеклассников або дитсадка придумаєте, що подарувати вчителю, своїми руками зробивши подарунок.

Можна подарувати, наприклад, намальований дитиною портрет педагога або якусь дитячу саморобку: наприклад, що зображає букет квітів, яку символіку свята, з яким вітаєте (ялинку на Новий рік і т.п.). Результат дитячої творчості чудово доповнить традиційні квіти і / або цукерки!

Найпростіший і недовгий у виконанні варіант, який цілком реально встигнути ввечері напередодні вручення - саморобна листівка (мальована, аплікація, в техніці квіллінг або скрапбукінг).

До речі, сайт sympaty.net рекомендує залучити фантазію дитини навіть в тому випадку, якщо подарунок покупної: нехай дитина візьме участь в оформленні подарунка - упаковці його в подарунковий папір, прикрасі стрічками і бантами, виборі квітів, які складуть букет, і т.д.

Якщо ж ваш школяр вчиться вже в середніх або старших класах і виробами не захоплюється, то зверніть увагу на класичний подарунковий асортимент:

  • Чайний посуд. Мінімум - красива якісна чашка (НЕ гуртка, чи не десятикарбованцеві ширвжиток!). Обідню посуд і тим більше каструлі зі сковорідками дарувати не треба!
  • «Офісні» подарунки - записні книжки, візитниці, декоративні паперотримачі і т.п.
  • Книги, подарункові альбоми.

В общем-то, якщо привід досить посередній (наприклад, вирішуєте, що подарувати на День вчителя) і немає якихось особливих обставин, то не варто робити занадто дорогі і вишукані подарунки - цілком достатньо квітів і цукерок.

Завантаження ...

Завантаження

Що дарувати вчителю, якщо подарунок дарують батьки?

Якщо подарунок вчителю підносять батьки учня, то тут можливі деякі інші варіанти.

  • По-перше, подарунок може бути дорожче, тому що дарується дорослою людиною.
  • По-друге, кілька розширюється асортимент можливих подарунків - наприклад, можна подарувати вчителю алкоголь (чоловікові - коньяк або віскі, жінці - шампанське , А універсальний варіант - вино). Менш обов'язкові в цьому випадку квіти (особливо якщо подарунок підноситься «в кулуарах», а не на виду шкільної громадськості).

Врахуйте, що в принципі батькам дарувати подарунки від свого імені вчителю дитини не дуже прийнято. Але це допускається етикетом, якщо хочете віддячити вчителя за особливу увагу дитині - наприклад, за додаткові заняття і т.п.

Який подарунок можна подарувати вчителю від усього класу?

Дуже поширена практика - зібратися і купити якийсь більш дорогий подарунок від усього класу. Найчастіше такі подарунки дарують класним керівникам: до випускного (в тому числі, «маленькому» випускного з молодшої школи або навіть дитсадка), на день народження (особливо якщо це ювілей), з нагоди ювілею вчительського стажу і т.п.

Що доречно придбати, щоб подарунок дійсно припав до душі? Хороші варіанти дорогих колективних подарунків:

  • Ювелірна прикраса (щось щодо класичне і суворе, відповідне вчительці за віком і статусом педагога): нитка хорошого перлів, сережки, ланцюжок, підвіска, брошка ... А ось кільця дарувати не потрібно - це вважається більш особистим подарунком.
  • Наручний годинник - хороший варіант, особливо якщо роздумуєте, що подарувати чоловікові-вчителю.
  • Книга - подарункове видання. Доречно, якщо тематика пов'язана з викладанням предмета (альбом по мистецтву - вчителю малювання, наприклад), або ж якщо загальновідомі літературні уподобання обдаровуваного.
  • Побутова техніка, цифрова техніка. Однак, вибираючи, який подарунок подарувати вчителю, не беріть речі, пов'язані з домашнім побутом, господарством і т.д. Краще подаруйте щось, що пов'язано з відпочинком, хобі: електронну книгу, нетбук, аудіосистему, цифрову фоторамку, фотоапарат і т.п.

Що не можна дарувати вчителям

І для того, щоб уникнути прикрих, але, на жаль, до сих пір дуже поширених помилок у виборі подарунків вчителю, наводимо список «подарункових табу»:

  • Косметика (як декоративна, так і уходовая). Незважаючи на те, що у всіх магазинах і каталогах пропонуються готові косметичні подарункові набори, дарувати їх не треба - це надто особисті речі, вони можуть елементарно не підійти обдарованому або Не Відповідати його перевагам.
  • Одяг, аксесуари, взуття, білизна. Досконалий моветон дарувати це вчителю!
  • Постільна білизна, домашній текстиль. Недоречно.
  • Господарські побутові прилади (чайники, міксери, праски і т.п.).

Ось це, в общем-то, найосновніші правила при виборі того, що подарувати вчителю!

-
Автор - Даша Блінова, сайт www.sympaty.net - Красива і Успішна

Копіювання цієї статті заборонено!

Що дарувати вчителю, якщо подарунок дарують батьки?
Який подарунок можна подарувати вчителю від усього класу?
Чи прийнятно обійтися квітами і цукерками, в яких випадках варто придумати щось більш оригінальне?
Що можна подарувати вчителю, якщо подарунок вручає сама дитина?
Що дарувати вчителю, якщо подарунок дарують батьки?
Який подарунок можна подарувати вчителю від усього класу?
Що доречно придбати, щоб подарунок дійсно припав до душі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online