ВНЖ в Європі: способи отримання, терміни, умови, витрати → Іммігрант Інвест

  1. ВНЖ в Австрії
  2. ВНЖ в Бельгії
  3. ВНЖ в Болгарії
  4. ВНЖ в Великобританії
  5. ВНЖ в Угорщині
  6. ВНЖ в Німеччині
  7. ВНЖ в Греції
  8. ВНЖ в Данії
  9. ВНЖ в Ірландії
  10. ВНЖ в Іспанії
  11. ВНЖ в Італії
  12. ВНЖ на Кіпрі
  13. ВНЖ в Латвії
  14. ВНЖ в Литві
  15. ВНЖ в Люксембурзі
  16. ВНЖ на Мальті
  17. ВНЖ в Нідерландах
  18. ВНЖ в Польщі
  19. ВНЖ в Португалії
  20. ВНЖ в Румунії
  21. ВНЖ в Словаччині
  22. ВНЖ в Словенії
  23. ВНЖ в Фінляндії
  24. ВНЖ у Франції
  25. ВНЖ в Хорватії
  26. ВНЖ в Чехії
  27. ВНЖ в Швеції
  28. ВНЖ в Естонії
  29. ВНЖ в Албанії
  30. ВНЖ в Андоррі
  31. ВНЖ в Боснії і Герцеговині
  32. ВНЖ в Ісландії
  33. ВНЖ в Ліхтенштейні
  34. ВНЖ в Македонії
  35. ВНЖ в Монако
  36. ВНЖ в Норвегії
  37. ВНЖ в Сан-Марино
  38. ВНЖ в Сербії
  39. ВНЖ в Туреччині
  40. ВНЖ в Чорногорії
  41. ВНЖ в Швейцарії
  42. Отримання ВНЖ в Європі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

КРАЇНИ ЄВРОСОЮЗУ


КРАЇНИ ЄВРОСОЮЗУ

ВНЖ в Австрії

Оптимальний варіант - отримати робочий ВНЖ по червоно-біло-червоною карткою (RWR Karte). Він видається фахівцям з високою кваліфікацією, які пройшли державну перевірку, враховує безліч показників.

Витрати. Оформлення обійдеться від 30 до 100 тис. Євро.

Умови. На цей ВНЖ претендують підприємці, які мають висновок відомства з питань праці щодо економічної користі даної підприємницької діяльності.

Варіанти отримання:

  • ВНЖ для забезпечених іноземців. Цей статус не дає права на трудову діяльність в країні, а його отримання жорстко квотується в різних федеральних землях Австрії. Потрібно підтвердити дохід мінімум в 2 тис. Євро на кожного члена сім'ї. На банківському рахунку має перебувати 20 тис. Євро на дорослого і 10 тис. На дитину.
  • Робочий ВНЖ по блакитну карту. Видається фахівцям, провідним несамостійну діяльність, що має запрошення від роботодавця і готовим підтвердити зарплату мінімум 4,1 тис. Євро (дані на 2015 рік).

Продовження посвідки на проживання в чому залежить від залучення іноземця в суспільне життя. Необхідно з кожним роком вдосконалювати знання мови, оформляти медичну і соціальну страховку, діти зобов'язані відвідувати школу і т.д.

ВНЖ в Бельгії

Підставою для отримання посвідки на проживання в Бельгії може стати:

  • укладення контракту з роботодавцем з Бельгії;
  • придбання зареєстрованої в цій країні компанії;
  • відкриття власного бізнесу зі сплатою податків не менше 90 тис. євро в рік.

Витрати. Оформлення від 30 тис. Євро.

Умови. Видача дозволів на роботу в Бельгії жорстко квотується. Шанс отримати його є у фахівців в сфері IT, медицини, інженерії. Також ВНЖ видається студентам бельгійських вузів.

Також ВНЖ видається студентам бельгійських вузів

ВНЖ в Болгарії

Як і в багатьох країнах Європи, ВНЖ тут можна отримати декількома способами:

  • інвестиції в економіку;
  • пенсійне забезпечення;
  • купівля нерухомості;
  • відкриття представництва іноземної компанії чи фірми, зареєстрованої в Болгарській торгівельно-промисловій палаті;
  • створення власного бізнесу з 10 робочими місцями для громадян країни.
  • болгарське походження або шлюб з громадянином Болгарії або ЄС;

Умови. Необхідно мати підставу для отримання ВНЖ, а також мати у власності житло в країні або орендувати його, підтвердити наявність коштів і придбати медичний поліс. Заява на ВНЖ розглядається протягом місяця.

Витрати. На рахунку заявника повинно бути не менше 2 тис. Євро. При отриманні ВНЖ через покупку нерухомості необхідно придбати нерухомість на суму від 300 тис. Євро. У разі інвестування потрібно буде вкласти в економічно несприятливі райони Болгарії не менше 125 тис. Євро.

Купити нерухомість може не тільки приватна особа, придбання також можна оформити як угоду компанії, зареєстрованої в Болгарії. При цьому заявник повинен володіти 50% її капіталу.

ВНЖ в Великобританії

Британський уряд робить інвесторам одне з кращих VIP-пропозицій в світі: отримання ВНЖ протягом 8 тижнів в обмін на великі інвестиції в економіку і фінансову систему країни. Можливі наступні варіанти:

  • покупка британських урядових облігацій;
  • придбання пайових інвестиційних фондів;
  • покупка часток у компаніях або компаній, зареєстрованих у Великобританії і є її резидентами.

Умови. Не можна використовувати позиковий капітал. Всі кошти повинні належати заявнику і бути офіційно підтвердженими. Важливий нюанс: якщо заявник отримує ВНЖ в Великобританії разом з дружиною, враховується загальна вартість їх активів.

Витрати. Інвестувати має бути не менш 2 млн фунтів стерлінгів. Від розміру суми залежить, наскільки швидко володар виду на проживання зможе отримати ПМЖ в Великобританії. Так, за інвестиції в 2 млн фунтів процес займе 5 років, за 5 млн фунтів - 3 роки, за 10 млн фунтів - всього два роки.

На нашому сайті ви можете докладніше дізнатися про процедуру отримання ВНЖ в Великобританії .

ВНЖ в Угорщині

Мабуть, найбільш вірною відповіддю на питання «де найпростіше отримати ВНЖ» є «Угорщина». Причому вид на проживання тут може розглядатися як перший ступінь до максимально швидкого і маловитратні отримання європейського громадянства. Це важливо знати нашим співвітчизникам, які розмірковують над тим, як отримати дозвіл на проживання в Європі.

ВНЖ в Угорщині можна отримати в рекордно швидкий термін - всього за 3 тижні. Крім того, тут надзвичайно вигідні умови оформлення даного статусу, які підійдуть будь-якому заможній людині.

Витрати. Сума інвестування становить 300 тис. Євро на всю сім'ю заявника. Додатково утримується разовий адміністративний збір у розмірі 60 тис. Євро.

Умови. Програма ВНЖ в Угорщині передбачає прямі інвестиції в державні облігації з гарантією повернення протягом 5 років. При цьому заявник отримує вагомі пільги. Вже через 6 місяців він зможе отримати статус ПМЖ.

На нашому сайті ви можете докладніше дізнатися про процедуру отримання ВНЖ в Угорщині .

Інші варіанти.

  • Відкрити в Угорщині компанію і стати її засновником. В такому випадку ВНЖ видається всієї сім'ї заявника. Мінімальний статутний капітал складає 10 тис. Євро. Підприємство повинно вести активну економічну діяльність в Угорщині і справно платити податки;
  • Купити нерухомість на будь-яку суму. Головна умова - об'єкт повинен відповідати державним вимогам. Ціна на квартири в Угорщині невисока - від 25 тис. Євро. Плюс на банківському рахунку заявника і кожного члена його сім'ї повинно лежати не менше 6 тис. Євро;
  • В обох випадках заявнику не гарантовано ПМЖ протягом 6 місяців (тільки через 3 роки), а на громадянство він претендує на загальних підставах, тобто через 8 років.

Євро;   В обох випадках заявнику не гарантовано ПМЖ протягом 6 місяців (тільки через 3 роки), а на громадянство він претендує на загальних підставах, тобто через 8 років

ВНЖ в Німеччині

Отримати офіційний статус в даній країні надзвичайно складно, особливо зараз - після напливу біженців з Близького Сходу. Найбільш доступний варіант - внесок в економіку країни не менше 500 тис. Євро, а саме: відкрити підприємство щонайменше з п'ятьма робочими місцями для громадян країни. Гендиректором призначається або громадянин Німеччини, чи власник ПМЖ.

Інші варіанти.

  • ВНЖ по фінансову спроможність. Сума, яка має бути присутня на рахунку заявника, залежить від федеральних земель країни.
  • «Блакитна карта» для висококваліфікованих фахівців на запрошення німецької компанії.
  • Навчання, робота, возз'єднання сім'ї, беженство, політичний притулок.

Також можливо отримати ВНЖ за інвестиції в підприємницький бізнес, корисний для економіки того чи іншого регіону. У заявника повинні бути присутніми детальний бізнес-план, досвід, фінансові можливості, а діяльність підприємства - відповідати роду занять підприємця.

Заявником може стати представник малого та середнього бізнесу. Мінімальна сума інвестицій і кількість робочих місць з 2012 року відсутні.

Мінімальна сума інвестицій і кількість робочих місць з 2012 року відсутні

ВНЖ в Греції

Надзвичайно привабливо пропозицію грецького уряду. Спеціальна інвестиційна програма дозволяє отримати ВНЖ в ЄС всього за 1 місяць. Інвестору пропонується зробити внесок в економічний розвиток країни, інвестувавши певну суму в існуюче підприємство або зареєструвавши нове.

Крім того, будь-яка заможна людина, яка відповідає стандартним вимогам, може придбати нерухомість на суму від 250 тис. Євро. При включенні в програму батьків або онуків сума збільшується до 500 тис.

Витрати. Суб'єкти підприємницької діяльності можуть вести економічну діяльність в Греції, інвестувавши в підприємство від 300 тис. Євро.

Умови. Заявник отримує максимум пільг, а необхідність проживати в країні 183 днів в році знімається. Крім того, цей варіант практично гарантує отримання ВНЖ.

Інші варіанти.

Фінансово незалежні особи можуть покласти на рахунок в державному грецькому банку мінімум 24 тис. Євро. Додатково до цієї суми вносяться 20% на дружину і 15% на кожну неповнолітню дитину. Підтверджений дохід повинен бути більше 2 тис. Євро на місяць.

На нашому сайті ви можете докладніше дізнатися про процедуру отримання ВНЖ в Греції .

ВНЖ в Данії

Данія залишається однією з найбільш консервативних і закритих країн Євросоюзу. Отримати тут ВНЖ надзвичайно складно через жорсткий квотування. Найпростіше отримати ВНЖ через інвестиції в бізнес, відкривши компанію або ставши її співзасновником.

Витрати. Розмір інвестицій має становити не менше 50 тисяч євро.

Умови. Створення робочих місць для датчан і дотримання всіх норм і законів при веденні економічної діяльності. ВНЖ видається лише на 1 рік, а продовжувати його доведеться щорічно протягом 3 років.

Серед інших датських варіантів - стандартні пропозиції отримання ВНЖ при роботі чи навчанні в країні.

Серед інших датських варіантів - стандартні пропозиції отримання ВНЖ при роботі чи навчанні в країні

ВНЖ в Ірландії

Ірландське законодавство дозволяє комбіновані інвестиції для отримання посвідки на проживання.

Витрати. Витрати складуть 1 млн євро. Не більше половини можна витратити на житлову нерухомість, інші кошти інвестуються в підприємство або цінні папери.

Умови. Документи про придбання нерухомості надаються без залучення кредитних коштів. Також ВНЖ без додаткових витрат можуть отримати члени сім'ї заявника (діти - до повноліття).

ВНЖ в Іспанії

В Іспанії діє програма оформлення «золотого» ВНЖ за покупку нерухомості або землі.

Витрати. Для інвестицій в нерухомість достатньо 500 тис. Євро. Можна придбати кілька об'єктів.

Умови. ВНЖ можна отримати за місяць. Після цього проживати в Іспанії досить 1 день в році. При цьому даний статус не передбачає дозволу на роботу в королівстві. Через 5 років можна оформити статус ПМЖ. Громадянство (підданство) видається іноземцям, які прожили на території країни не менше 10 років.

Детальніше про особливості придбання нерухомості в Іспанії ви можете прочитати в нашій статті, а в розділі «Програми» ви знайдете докладний опис процедури отримання ВНЖ в Іспанії .

Інші варіанти.

  • Купівля державних облігацій на суму від 2 млн євро.
  • Інвестиції в розмірі 1 млн євро в акції компаній, що ведуть діяльність в Іспанії.
  • Депозит в іспанському банку на суму 1 млн євро.
  • Відкриття бізнесу та створення робочих місць в Іспанії. Розмір інвестицій не регламентується, однак необхідно справно платити податки, дотримуватися трудового законодавства і інші іспанські стандарти.

Розмір інвестицій не регламентується, однак необхідно справно платити податки, дотримуватися трудового законодавства і інші іспанські стандарти

ВНЖ в Італії

Італійський уряд не гарантує отримання ВНЖ ні в одному з випадків. Найбільш оптимальний варіант - працевлаштування в італійську компанію. Разом з контрактом ви отримаєте письмові гарантії забезпечення житлом, харчуванням, медичним обслуговуванням та соціальним захистом. При цьому контракт про прийом на роботу можна підписати ще до в'їзду в Італію.

Інші варіанти. Відкриття власного бізнесу. В цьому випадку знадобляться офіційні засоби на відкриття своєї справи - від 10 тис. Євро. Необхідно отримати ліцензію на обраний вид бізнесу і згода місцевої влади, що надзвичайно складно.

Необхідно отримати ліцензію на обраний вид бізнесу і згода місцевої влади, що надзвичайно складно

ВНЖ на Кіпрі

Якщо ви запитаєте, в якій країні при покупці нерухомості дають ВНЖ, то кіпрський уряд відповість інвестиційною програмою, яка дозволяє без особливих проблем оформити даний статус.

Витрати. Купівля нерухомості на суму від 300 тис. Євро дає заявнику привілеї при отриманні постійної посвідки на проживання (ПМЖ). Підтверджений річний дохід повинен бути не менше 15 тис. Євро (плюс по 5 тис. За кожного члена сім'ї).

Умови. Якщо сума відповідає зазначеним вище вимогам, розгляд заяви займе 2-3 місяці. Купівля об'єкта нерухомості меншої вартості затягує отримання ВНЖ, а сам статус може мати тимчасовий характер (продовжуватиметься щороку).

ВНЖ в Латвії

Латвійський уряд пропонує «золотий ВНЖ» за покупку нерухомості вартістю від 250 тис. Євро, яка підходить під певні умови:

  • покупка повинна складатися з одного об'єкта нерухомості;
  • можлива покупка забудованої землі (порожні ділянки не підходять);
  • кадастрова вартість об'єкта повинна бути більше 80 тис. євро.

Витрати. При покупці нерухомості заявник оплачує 5-відсотковий разовий збір від вартості об'єкта, тобто суму від 12,5 тис. євро.

Інші варіанти. Інвестиції в бізнес. Вони можуть скласти суму всього лише від 35 тис. Євро. Однак за певних умов:

  • в компанії працює більше 50 осіб;
  • фінансовий оборот в рік становить понад 10 млн євро;
  • підприємство в рік платить податків на суму не менше 40 тис. євро.

Якщо ці вимоги не дотримуються, заявник може вкласти в підприємство 150 тис. Євро і отримати ВНЖ.

ВНЖ в Литві

Литва пропонує ВНЖ за відкриття бізнесу з робочими місцями мінімум для трьох своїх громадян. Термін оформлення статусу займає 4 місяці.

Витрати. Капітал підприємства повинен складати мінімум 28 тис. Євро.

Умови. До дня звернення за ВНЖ компанія повинна працювати не менше 6 місяців. Заявник може бути:

  • акціонером з часткою в компанії не менш як 1/3;
  • членом правління підприємства;
  • директором фірми.

Інші варіанти. Ви можете купити компанію або відкрити представництво свого підприємства в Литві - в цьому випадку ВНЖ також можуть отримати 2-3 співробітника, що працюють в литовській філії.

ВНЖ в Люксембурзі

Оформлення ВНЖ для фінансово незалежних заявників без права займатися трудовою діяльністю. У цьому випадку буде потрібно підтвердити свою фінансову спроможність і придбати житло в країні.

Витрати. На рахунку заявника в банку Люксембургу має перебувати не менше 25 тис. Євро.

Інші варіанти. Отримання ВНЖ з правом на роботу в люксембурзької компанії. Дана пропозиція стосується власників бізнесу і найманих працівників.

ВНЖ на Мальті

На Мальті можна отримати статус ВНЖ за покупку або оренду нерухомості.

Витрати. Залежно від району Мальти витрати на покупку об'єкта нерухомості складуть 220-275 тис. Євро. Якщо заявник вибирає оренду, то річна її сума повинна бути не менше 8,7-9,6 тис. Євро (залежить від району). Також необхідно сплатити щорічний податок в розмірі 15 тис. Євро на сім'ю.

Умови. Оформити статус ВНЖ можливо до здійснення покупки. Розгляд займе близько 8 місяців. Купити або орендувати нерухомість потрібно протягом року після оформлення статусу.

Інші варіанти. Так званий «постійний резидент» отримує ВНЖ на Мальті , Підтвердивши свою спроможність. Мінімальний річний дохід заявника повинен становити більше 25 тис. Євро. В альтернативному випадку заявник може володіти капіталом у розмірі 500 тис. Євро. На кожного члена сім'ї - додатково по 150 тис. Є так само програма отримання громадянства Мальти за інвестиції . Нещодавно була запущена нова програма - ПМЖ Мальти за інвестиції .

Нещодавно була запущена нова програма -   ПМЖ Мальти за інвестиції

ВНЖ в Нідерландах

Крім стандартних випадків (робота, навчання, шлюб), голландський уряд пропонує отримати ВНЖ іноземним підприємцям, готовим відкрити свій бізнес або декларувати доходи в країні.

Найбільш популярна форма компанії в Нідерландах - товариство з обмеженою відповідальністю. Відкрити його і отримати ВНЖ можна протягом 4 місяців.

Витрати. Статутний капітал підприємства повинен становити не менше 18 тис. Євро.

ВНЖ в Польщі

У Польщі можна отримати посвідку на проживання за підприємницьку діяльність. Заявник повинен бути керуючим фірми і працювати головою компанії.

Витрати. Оборот компанії повинен складати від 13 тис. Євро в рік. Статутний фонд - 1,3 тис. Євро.

Умови. У компанії повинно бути мінімум два робочих місця для громадян Польщі. Через 5 років можна отримати ПМЖ.

Інші варіанти. Відкриття фірми, де головою буде працювати громадянин Польщі або однієї з країн ЄС, не зацікавлений в отриманні польського ВНЖ. Умови видачі статусу ті ж, що і при оформленні робочого контракту в Польщі.

Умови видачі статусу ті ж, що і при оформленні робочого контракту в Польщі

ВНЖ в Португалії

Дана країна надає відмінну можливість отримати вид на проживання в Європі при покупці нерухомості. Термін видачі - всього 2 місяці, а в програмі бере участь вся сім'я заявника без додаткових витрат.

Витрати. Покупка повинна складатися з одного або декількох об'єктів нерухомості загальною вартістю від 250 тис. Євро (в залежності від регіону). Витрати на оформлення складуть 10 тис. Євро.

Умови. Нерухомість купується до подачі заяви на отримання статусу. А сама заява подається не пізніше 90 днів після в'їзду в Португалію.

На нашому сайті ви можете докладніше дізнатися про процедуру отримання ВНЖ в Португалії .

Інші варіанти.

  • Прямі інвестиції в розмірі від 1 млн євро. Інвестувати можна в будь-яку компанію, що має португальську реєстрацію.
  • Відкриття свого бізнесу і створення не менше 10 робочих місць для громадян країни. Найбільш популярна форма компанії - акціонерне товариство з обмеженою відповідальністю закритого типу.

Більш докладно про про це читайте в нашій статті «ВНЖ в Португалії» .

ВНЖ в Румунії

Отримати дозвіл на проживання в цій країні досить складно. Інвестиціями з-за кордону тут займається спеціальний державний орган ARIS, який ретельно перевіряє всі проекти.

Витрати. Для установи компанії заявнику необхідно мати 100 тис. Євро.

Умови. На розгляд подається бізнес-план, в якому обов'язково має бути передбачено створення 15 робочих місць для громадян Румунії. ВНЖ видається на 1 рік, а далі продовжується.

ВНЖ в Словаччині

Дозвіл на ВНЖ в Словаччині частіше дають не на підставі чого-небудь, а для певних цілей. Таким чином цілями можуть бути:

  • навчання в Словаччині;
  • робота в Словаччині;
  • возз'єднання сім'ї;
  • особлива діяльність;
  • синя карта ЄС;
  • статус закордонного словака;
  • дослідження і розвиток;
  • виконання обов'язків в цивільних частинах збройних сил;
  • підприємницька діяльність;

Нашим співвітчизникам найпростіше отримати ВНЖ за відкриття підприємницької діяльності - найчастіше це товариство з обмеженою відповідальністю. Сам статус оформляється протягом 4-5 місяців.

Витрати. На банківському рахунку заявника повинно бути не менше 23 тис. Євро. Статутний капітал компанії повинен складати 5 тис. Євро і більше.

Умови. Вимоги стандартні. Необхідно довести свою фінансову спроможність (показати доходи), розробити привабливий бізнес-план, купити або орендувати житло, оформити медичну страховку. Термін дії ВНЖ варіюється від 6 місяців до 2 років.

ВНЖ в Словенії

Найбільш реальний шанс отримати ВНЖ в Словенії - зареєструвати тут нову юридичну особу або інвестувати гроші в словенську компанію. Примітно, що отримати статус можуть відразу двоє людей: директор і основний власник підприємства (з часткою понад 51%). Термін видачі посвідки на тимчасове проживання - всього лише місяць.

Витрати. Інвестиції в підприємство (нове або діюче) повинні скласти не менше 22,5 тис. Євро.

Умови. Заявник повинен придбати або орендувати житло на території країни. Статус видається тільки після реєстрації компанії. Сам процес реєстрації триває від трьох до п'яти місяців. Перевага в тому, що даний вид на проживання передбачає право на роботу.

ВНЖ в Фінляндії

У цій країні можна отримати тимчасовий ВНЖ (з відміткою «B») або безперервний (з відміткою «А») - його можна відкрити відразу на 4 роки. Перший видається для навчання або роботи. Другий - при відкритті свого бізнесу в Фінляндії або купівлі вже зареєстрованої тут компанії.

Уряд країни лояльно ставиться до іноземців, що інвестують кошти в економіку, тому кількість відмов мінімально. Весь процес отримання статусу займе 4-6 місяців.

Витрати. Мінімальний статутний капітал компанії повинен складати 2,5 тис. Євро. Щомісячний дохід заявника не може бути менше 1,5 тис. Євро.

Умови. Не менше 50% правління компанії має складатися з громадян країн ЄС. У заявника повинен бути детальний бізнес-план. В цілому ж в Фінляндії надзвичайно демократичні умови до інвесторів:

  • немає вимог до мінімального обороту компанії;
  • немає вимог до найму працівників;
  • немає суми обов'язкових інвестицій.

Досить відкрити фірму і платити податки і зарплату працівникам. Подати заяву на громадянство можна вже через 3,5 року.

ВНЖ у Франції

Французький уряд дозволяє дозволити отримати ВНЖ без права на роботу і на іншу економічну діяльність на території країни фінансово незалежним особам. Процес оформлення займає 2-6 місяців.

Витрати. На рахунку заявника повинно знаходитися не менше 30 тис. Євро. Стільки ж - на кожного члена сім'ї, включаючи повнолітніх дітей.

Умови. Для підтвердження фінансової незалежності будуть потрібні довідка з місця роботи на офіційному бланку компанії із зазначенням займаної посади та щомісячного доходу, а також документи про володіння нерухомістю.

Інші варіанти.

  • Винятковий економічний вклад. Для інвестування в економіку Франції та отримання посвідки на проживання знадобиться 10 млн євро. Дана сума вкладається у французьке підприємство, де інвестору належить мінімум 30% капіталу, а створюється на ньому мінімум 50 робочих місць.
  • Комерційний ВНЖ. Видається керуючим юридичною особою у Франції (і членам його сім'ї).
  • Прикомандирований працівник. Даний вид ВНЖ отримують службовці іноземних компаній, що мають представництва, філії у Франції.

Даний вид ВНЖ отримують службовці іноземних компаній, що мають представництва, філії у Франції

ВНЖ в Хорватії

Практично будь-який забезпечена людина може отримати ВНЖ Хорватії, зареєструвавши компанію на території країни. При цьому такий же статус автоматично отримують і члени його сім'ї.

Витрати. Компанія повинна мати статутний капітал 2,7 тис. Євро.

Умови. Заявник стає засновником компанії (з пайовою участю від 51%). Тільки в цьому випадку йому буде видана спеціальна бізнес-ліцензія на ведення господарської діяльності в Хорватії. Компанія може мати 100% іноземного капіталу.

Інші варіанти. Можна оформити посвідку на проживання, влаштувавшись в хорватську компанію на керівну посаду з зарплатою не нижче середньої по країні до вирахування податків - на даний момент близько 1,1 тис. Євро. При цьому статутний капітал компанії не може бути нижче 13 тис. Євро, а працювати в ній повинні не менше трьох громадян Хорватії.

Євро, а працювати в ній повинні не менше трьох громадян Хорватії

ВНЖ в Чехії

У Чехії процес оформлення фірми простіше, ніж у багатьох країнах Європи. Найбільш популярні в Чехії товариства з обмеженою відповідальністю, так як індивідуальні підприємці платять більший податок. Реєстрація займе 1 місяць, ще 2-3 місяці - рішення про видачу ВНЖ. Статус оформляється для всієї родини заявника.

Витрати. Реєстрація бізнесу і оформлення ВНЖ - 1 тис. Євро, ТОВ платник ПДВ - 3 тис. (Мінімальний статутний капітал 7,5 тис. Євро), акціонерне товариство - 5 тис. (Мінімальний статутний капітал для закритого АТ 140 тис. Євро, для відкритого - 7,4 млн євро). Також на особистому рахунку заявника повинно бути 3,7 тис. Євро.

Умови. Підприємство реєструється до отримання ВНЖ. Заявник повинен працювати в якості директора і засновника компанії. Обов'язково отримання ліцензії.

ВНЖ в Швеції

Ця країна - одна з найбільш закритих навіть для потенційних інвесторів. Для того, щоб отримати тут ВНЖ за відкриття бізнесу, необхідно заснувати як мінімум акціонерне товариство.

Витрати. Оформлення фірми - від 10 тис. Євро. Збір за видачу ВНЖ - 2,25 тис. Євро з заявника і додатково по 1,25 тис. Євро за родичів, партнерів. На рахунку заявника повинні бути кошти на проживання не менш як 21 тис. Євро. Плюс 10,5 тис. На дорослих членів сім'ї і по 5,5 тис. На кожну дитину.

Умови. Керуючими повинні бути тільки громадяни ЄС або власники європейського ВНЖ.

ВНЖ в Естонії

Естонія надає непогану можливість оформити свій офіційний статус тим, хто замислюється, як отримати європейський вид на проживання. Для цього існує інвестиційна програма.

Витрати. Необхідно вкласти понад 65,5 тис. Євро в компанію, яка зареєстрована в даній країні. Розглядаються наступні варіанти походження активів:

  • власний капітал підприємства;
  • субординований кредит;
  • врахована вартість основного майна.

Умови. Компанії, що не приносять прибуток, одразу потрапляють під підозру. Фірма повинна реально працювати, приносити прибуток, платити податки, а в її штаті повинні бути громадяни Естонії. Для відкриття підприємства необхідний бізнес-план, підтверджені джерела інвестиційного капіталу, документи про наявність власного або орендованого житла на території країни.

КРАЇНИ ЄВРОПИ, що не входять ДО ЄВРОСОЮЗУ

КРАЇНИ ЄВРОПИ, що не входять ДО ЄВРОСОЮЗУ

ВНЖ в Албанії

Албанський уряд видає ВНЖ на підставі візи категорії D власникам житла. Так як Албанія - прекрасне місце для туризму і відпочинку, цей варіант досить популярний.

Витрати. Середня вартість квадратного метра житла в центрі столиці Тирани - 800 євро, в передмістях - 350 євро. На курортах вартість «квадратів» в приватних будинках стартує від 1200 євро.

Умови. Для оформлення посвідки на тимчасове проживання потрібні свідчення власності та наявність рахунку на певну суму в будь-якому банку Албанії. Спочатку ВНЖ оформляється терміном на 1 рік, другий і третій раз - на 2 роки, потім (після закінчення 5 років) можна отримати статус ПМЖ.

Інші варіанти. Албанська влада лояльні до бізнес-еміграції. Зареєструвати нову компанію тут можна всього за 1-5 днів. Реєстрація обійдеться лише в 250-400 євро. Розмір статутного капіталу не встановлено. А за внесок в економіку в розмірі 100 тис. Євро можна отримати одночасно громадянство.

Євро можна отримати одночасно громадянство

ВНЖ в Андоррі

Уряд Андорри пропонує кілька варіантів для отримання посвідки на проживання:

  • ВНЖ за нерухомість;
  • інвестиції в андоррський компанію;
  • покупка державних облігацій.

У всіх трьох випадках фігурує сума в 350 тис. Євро. Серед вимог - наявність власного або орендованого житла в Андоррі. А протягом року доведеться провести в країні 90 днів.

Витрати. При отриманні ВНЖ заявник переводить на депозит Інституту фінансів Андорри (INAF) 50 тис. Євро за себе і ще 10 тис. За кожного члена сім'ї. Плюс потрібно підтвердити офіційний дохід від 36 тис. Євро і 12 тис. За кожного утриманця.

Умови. Примітно, що ВНЖ Андорри не дає права на проживання в країнах Євросоюзу (так як країна не входить в нього), а лише надає можливість відвідувати їх по шенгенській візі, яка не входить до комплекту.

ВНЖ в Боснії і Герцеговині

У даній країні найреальніше отримати ВНЖ, зареєструвавши власний бізнес. Тим більше вимоги до фірми мінімальні.

Витрати. На рахунку заявника повинно знаходитися від 1,5 тис. Євро.

Умови. Реєстрація фірми займе 2-4 тижні. Отримати ВНЖ можна через такий же термін, причому відразу на 3 роки. Для цього необхідно надати документ про наявність власного житла в країні або його оренді мінімум на 6 місяців.

Інші варіанти. ВНЖ за нерухомість. Сума об'єкта не обмовляється. Оплачується податок на придбання нерухомості - 2% від вартості об'єкта плюс близько 1 тис. Євро за послуги фахівців.

Євро за послуги фахівців

ВНЖ в Ісландії

Отримати дозвіл на проживання в цій країні надзвичайно складно навіть при відкритті фірми - через державних обмежень в інвестиційній сфері. Винятки робляться тільки в випадках, коли інвестиції сприяють активному розвитку економіки.

Однак в найбільш прибуткових її сегментах - рибальстві, авіаперевезеннях, природних енергоресурсах іноземні інвестиції не потрібні. Але навіть якщо вам все ж вдасться відкрити тут компанію, уряд оформить максимум мультивізу.

Але навіть якщо вам все ж вдасться відкрити тут компанію, уряд оформить максимум мультивізу

ВНЖ в Ліхтенштейні

Єдиний спосіб отримати ВНЖ в Ліхтенштейні (без урахування варіантів шлюбу і навчання в місцевому вузі) - укласти контракт з компанією, зареєстрованою в країні. Однак для цього знадобиться вже оформлений ВНЖ однієї з держав ЄС. Крім того, ви повинні бути надзвичайно кваліфікованим фахівцем, затребуваним в даній державі.

ВНЖ в Македонії

Вид на проживання тут видається за реєстрацію нового бізнесу.

Умови. Заявник повинен придбати або орендувати комерційну нерухомість. Можна зробити це за рахунок статутного фонду підприємства.

Відзначимо, що Македонія не визнає подвійне громадянство, тому ВНЖ як перша сходинка до отримання паспорта тут підійде тільки тим людям, які готові відмовитися від першого громадянства.

ВНЖ в Монако

Проживати в Монако можуть лише надзвичайно заможні люди, так як ціни на проживання та нерухомість тут досить високі. Потенційний іммігрант може підтвердити свою спроможність, поклавши в місцевий банк від 250 000 євро. Після цього можна претендувати на ВНЖ. Розгляд займає 3-5 тижнів.

Умови. Бізнесмену необхідно отримати спеціальний дозвіл влади на відкриття своєї справи і купити або орендувати комерційну нерухомість під офіс. Мінімальний статутний капітал компанії - 15 тис. Євро.

Перший раз ВНЖ видається на 1 рік, потім - на 2 роки і на 3 роки. Після трьох років проживання в державі заявник отримує карту привілейованого резидента на 10 років, яку можна продовжувати необмежену кількість разів.

ВНЖ в Норвегії

Найбільш вірогідний варіант - бізнес-імміграція в Норвегію з подальшим відкриттям власної фірми.

Витрати. Реєстрація компанії на території Норвегії обійдеться в 13 тис. Євро. Така сума статутного капіталу.

Умови. Заявник пред'являє бізнес-план, доводить наявність досвіду ведення підприємницької діяльності. Керуючим фірми може бути призначений тільки підданий королівства Норвегія.

ВНЖ в Сан-Марино

У цьому карликовій державі можна отримати ВНЖ без права на роботу, довівши свою спроможність або придбавши нерухомість. Об'єкт нерухомості повинен коштувати не менше 500 тис. Євро. Слід знати, що навіть при наявності ВНЖ Сан-Марино вам доведеться чекати отримання громадянства в цій країні цілих 30 років. Тому цей варіант не підходить для отримання європейського паспорта.

ВНЖ в Сербії

У Сербії можна отримати ВНЖ, купивши працюючу компанію або відкривши власну.

Витрати. Статутний капітал може становити лише 500 євро, а сама реєстрація фірми обійдеться в 1200 євро. При відкритті ВАТ статутний капітал повинен становити 10 тис. Євро, ЗАТ - 25 тис. На особистому рахунку заявника повинні знаходитися 3,5 тис. Євро на проживання протягом року.

Умови. Вимоги стандартні: бізнес-план, наявність коштів на рахунку, покупка або оренда житла.

Інші варіанти. Довівши свою спроможність (довідка про доходи або про розмір капіталу) і придбавши нерухомість в Сербії, можна отримати ВНЖ на 3 роки. При цьому сума покупки законодавчо не обмовляється, хоча сербські чиновники планують найближчим часом встановити мінімальну вартість інвестицій.

При цьому сума покупки законодавчо не обмовляється, хоча сербські чиновники планують найближчим часом встановити мінімальну вартість інвестицій

ВНЖ в Туреччині

Найпростіше отримати в цій країні недовговічною ВНЖ - терміном до 1 року. Він видається, крім стандартних випадків (шлюб, навчання, робота), також власникам нерухомості на території Туреччини або бізнесменам, який відкрив тут свою справу.

Витрати. Кожен іноземний громадянин, який одержує ВНЖ в Туреччині, повинен мати на особистому рахунку не менше 5,5 тис. Євро. Вартість нерухомості не обмежена. Реєстрація компанії коштуватиме близько 2 тис. Євро.

Євро

ВНЖ в Чорногорії

Зараз в Чорногорії прийнята і запущена програма, згідно з якою ВНЖ в Чорногорії буде видаватися власникам чорногорського житла будь-якої вартості. Необхідно, правда, надати довідку з банку про наявність на рахунку 3650 євро. Або для отримання ВНЖ доведеться розглядати варіант з відкриттям бізнесу. Для ведення ділової діяльності досить створити приватне підприємство.

Витрати. Чорногорія надзвичайно лояльна і не вимоглива до іноземних інвесторів. Досить наявності символічного статутного капіталу в 1 євро, а на особистому рахунку заявника повинно бути не менше 300 євро.

Умови. Вимоги стандартні: наявність коштів на проживання, медична страховка, відсутність судимості.

Інші варіанти: В 2019 року в Чорногорії була запущена інвестиційна програма, яка дозволяє отримати Громадянство Чорногорії при покупці нерухомості.

Інші варіанти: В 2019 року в Чорногорії була запущена інвестиційна програма, яка дозволяє отримати   Громадянство Чорногорії при покупці нерухомості

ВНЖ в Швейцарії

ВНЖ за сплату аккордного податку без права ведення бізнес-діяльності. Швейцарське пропозицію відноситься до один з найбільш вигідним в Європі в VIP-класі. ВНЖ для всієї родини в одній з найбезпечніших країн світу можна отримати всього за 4-6 місяців.

Для цього доведеться інвестувати досить великі кошти, проте вигода від вкладень очевидна (надійне зберігання капіталу, прозорий і вигідний бізнес, можливість пересуватися без віз в зоні Шенгену).

Витрати. Можливі два види інвестування:

  • пасивні інвестиції у вигляді оплати аккордного податку від 100 тис. швейцарських франків на рік;
  • активні інвестиції в бізнес від 1 млн євро.

Вартість самого оформлення - 50 тис. Шв. франків.

Умови. Інвестора, який хоче відкрити бізнес, очікує надзвичайно серйозний відбір, так як кандидатів досить багато. Саме тому краще варіант зі сплатою пасивного податку і відсутністю можливості вести економічну діяльність в країні.

Акордний податок розраховується в кожному кантоні і залежить не від доходів заявника, а від середнього рівня життя в Швейцарії. Декларація стану при цьому не обов'язкова.

На нашому сайті ви можете докладніше дізнатися про процедуру отримання ВНЖ в Швейцарії .

Отримання ВНЖ в Європі

Відповідь на питання «де найпростіше отримати посвідку на проживання» залежить від безлічі факторів: витрат, витраченого часу, лояльності влади, умов отримання, доходу від вкладень і перспектив отримання другого громадянства. Важливий і рівень життя в країні, легкість адаптації.

Купити ВНЖ в Європі в загальноприйнятому сенсі - як купують послугу - неможливо. Існують абсолютно легальні, доступні, а в деяких країнах і дешеві способи отримати ВНЖ в Європі. Де простіше і дешевше - вибирає кожен заявник індивідуально, залежно від власних цілей і можливостей.

Перш за все рекомендуємо звернути увагу на країни, в яких пропонують оформити ВНЖ за інвестиції в нерухомість. Це безпрограшний варіант. З точки зору легкості пересування по Європі також варто враховувати, що найкраще отримати посвідку на проживання в країнах Шенгену.

У нашому блозі ми і далі будемо розвивати цю тему. Слідкуйте за нашими публікаціями та підпішіться на щотижневу розсилку, щоб не пропустити нові статті.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online