Хліб і бензин в 2012 році дорожчати не будуть

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

6 січня 2012, 6:20 Переглядів: 6 січня 2012, 6:20 Переглядів:   З нового року акциз на бензин зріс на 8,9%, що і дало підстави говорити про подорожчання палива

З нового року акциз на бензин зріс на 8,9%, що і дало підстави говорити про подорожчання палива.

Вчора в Кабміні заявили, що в цьому році ні хліб, ні імпортні авто, ні бензин дорожчати не будуть. Мовляв, всі прогнози, озвучені раніше, є безпідставними. Про це заявив Департамент інформації та комунікацій з громадськістю КМУ . Нагадаємо, песимістичні прогнози щодо зростання цін на хліб пов'язують з тим, що урожай-2012 виявиться набагато гіршим за торішній. Уряд же запевняє, що рекордний урожай-2011 (13,5 млн тонн продовольчої пшениці) з лишком перекриє пропадає озимі, які доведеться пересівати. Зокрема, будуть збільшені перехідні запаси продовольчої пшениці - з 2,4 млн тонн до 5,4 млн тонн. "Хліба в державній коморі буде досить, навіть якщо найпесимістичніші прогнози на урожай 2012-го справдяться. Так що і підстав для подорожчання паляниці не виникне", - йдеться в урядовому повідомленні.

Експерти "Сегодня" згодні з тим, що в найближчі два-три місяці зростання цін на хліб не буде, проте нагадують, що на них впливає не тільки вартість зерна, а й ціни на енергоносії (газ, бензин, електрику), робочу силу та інше. "Говорити про те, що в найближчі місяць-два ціна на борошно (і як наслідок - на хліб) виросте - абсурд, ніяких причин для цього немає. Експорт не активний, так що на ринку багато надлишків. А якою буде ціна зерна в травні і потім влітку - поки сказати неможливо ", - говорить керівник аналітичного відділу консалтингового агентства" ААА "Марія Колесник.

Горючки. З нового року акциз на бензин зріс на 8,9%, що і дало підстави говорити про подорожчання палива. Як прогнозував "Сегодня" аналітик МЦПД Олександр Жолудь, бензин подорожчає до середини січня на 15-16 коп. / Л (А-95 - в середньому до 10,45 грн / л), дизпаливо - на 4-8 коп. (9,70-9,85 грн / л). Однак поки ціни на АЗС не змінилися. У Кабміні ж відзначають, що ніяких об'єктивних причин для подорожчання бензину немає. "А будь-яким спекулятивним змов монополістів буде дано жорстку відсіч", - йдеться в урядовому повідомленні. "Новорічне підвищення акцизів на ціни навряд чи вплине, воно несуттєве - це приблизно 4 копійки на літрі", - впевнений директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн. Однак, за його словами, уряд не може гарантувати, що ціна не буде зростати. "На 60% ціна бензину складається з ціни нафти, яка весь час коливається. На 30% - з податків, відповідно, уряд повинен гарантувати, що не буде їх підвищувати", - говорить експерт.

АВТО МОЖУТЬ ВИРОСТИ В ЦІНІ НА 0,5%

Ситуація з імпортними автомобілями приблизно така ж, як і з бензином. З 1 січня акциз на авто виріс на 9%. Саме це викликало чутки про те, що імпортні авто ось-ось подорожчають. Однак, як запевнив "Сегодня" керівник Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, це все не зовсім так. "Підвищився акцизний збір, але багато хто чомусь вважають, що на 9% подорожчають автомобілі - відбулася підміна понять. Передумов до того, щоб машини дорожчали, немає", - говорить Назаренко.

За його словами, максимум машини можуть подорожчати на 05-06%. Наприклад, при вартості авто в $ 15 тис. Зростання ціни може скласти до $ 90.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Хліб і бензин в 2012 році дорожчати не будуть". інші бізнес новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Дмитро Гомон

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online