ЄДІ-2011 став найскандальнішим

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Спеціальна комісія при президенті з удосконалення Єдиного державного іспиту збереться сьогодні на засідання в Москві. Обговорять підсумки ЄДІ-2011 і пропозиції вчителів про те, як уникнути порушень, і як за них карати.
Від нього чекали об'єктивності і рівноправності при вступі до вузів. А вийшов один великий скандал. Кампанія по здачі ЄДІ завершується. Але в цьому році побиті всі рекорди за кількістю афер.
Випадок в московській школі номер 958, де замість випускників на іспити прийшли студенти МФТІ (причому, замість молодих людей - навіть дівчата), здається не таким вже кричущим на тлі загальноросійського екзаменаційного обману. Відповідями ЄДІ відкрито торгували в Інтернеті через популярні соцмережі. Або як в Адигеї - просто розкривали конверти заздалегідь.
Вчора ще раз розглянуть на спеціальній комісії - введення персональної та кримінальної відповідальності за будь-які порушення, будь то підказки, або використання мобільних телефонів. Плюс - створення незалежних центрів оцінки якості освіти.
В цілому, і в Рособрназоре, і в Міносвіти ситуацію з ЄДІ не драматизують. Випадки, коли школярам не вистачило бланків, і завдання, виконані на звичайних листах, не зарахували - як це було в Башкирії - поодинокі. Та й закиди в механістичності тестів вже не актуальні - в завдання додали творчий блок. Хоча багатьом це і не потрібно. Тому фахівці пропонують взагалі розділити іспити на два рівня: базовий просто для отримання атестата і просунутий, якщо предмет під час вступу є профільним.
Рівно через тиждень вузи перестануть прийом документів. Конкурс до престижних університетів доходить до 80 чоловік на місце. Багато в чому це якраз завдяки ЄДІ, теоретично він зрівняв шанси абітурієнтів. На практиці шанси скоротилися, адже бюджетних місць більше не стало.

джерело - Вести.ru
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online