У столичну службу зайнятості звернулися понад 3 тисячі учасників АТО

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За час проведення антитерористичної операції в Київський міський центр зайнятості звернулися за допомогою у працевлаштуванні 3,3 тисячі військовослужбовців, з них 179 відкрили власну справу.

Про це під час заходу в форматі «World-coffee», приуроченого до Дня захисника України, - «Сила незламніх» в Укрінформі повідомив директор Київського міського центру зайнятості (КМЦЗ) Віктор Білич.

Про це під час заходу в форматі «World-coffee», приуроченого до Дня захисника України, - «Сила незламніх» в Укрінформі повідомив директор Київського міського центру зайнятості (КМЦЗ) Віктор Білич

«В цілому з 2015 року послугами столичної служби зайнятості скористалися 3,3 тисячі військовослужбовців, які брали участь в бойових діях. 2,8 тис. Осіб - отримували допомогу по безробіттю », - зазначив Біліч.

Він підкреслив, що одним із пріоритетних напрямків роботи столичної служби зайнятості є сприяння у працевлаштуванні колишніх військовослужбовців. З цією метою проводиться активна інформаційна робота з населенням, роботодавцями та соціальними партнерами.

Зокрема, на заході були учасники АТО, які поділилися досвідом, як відкрити власну справу, представники департаменту соціальної політики КМДА, Служби безпеки України, Військового інституту телекомунікації та інформації, Управління державної охорони України, ПАТ «Київпастранс», ТОВ «Ветеран СЕКУРІТАС груп» .

Як розповів колишній військовий Марк Мельник, який проходив службу в лавах батальйону «Азов», після повернення із зони АТО за сприяння служби зайнятості він заснував власне видавництво «Орієнтир». Основне завдання видавництва - друк спогадів та свідчень учасників бойових дій про військові операції і фронтового життя під час подій на Донбасі.

«Зараз ми досягли певного рівня у видавничій справі, на сьогоднішній день в світ вийшло понад 50 видань, зокрема це дитячі патріотичні книги, історичні праці», - зазначив військовий.

Ще один військовий, який відкрив власну справу, Володимир Розумій. Після звільнення зі служби він звернувся в центр зайнятості, де отримав консультації щодо ведення підприємницької діяльності. У серпні Розумій представив службі зайнятості свій бізнес-план і отримав гроші на початок підприємницької справи. Його кафе «Veterano» нещодавно відкрилося в Броварах і несе не тільки бізнесову, а й соціальну спрямованість - підтримка членів сімей загиблих учасників бойових дій.

Зокрема, директор КМЦЗ зазначив, що учасникам бойових дій, які звертаються за допомогою в службу зайнятості, крім підбору підходящої роботи і отримання допомоги по безробіттю, виявляються адресні індивідуальні послуги з працевлаштування, професійна підготовка і підвищення кваліфікації, профорієнтація, а також можливість розпочати власну справа за рахунок виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності.

Біліч поінформував, що за допомогою столичної служби зайнятості вже знайшли роботу 1,1 тис. Учасників АТО.

Він підкреслив, що отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності та започаткували власну справу - 179 осіб даної категорії.

Також 12 осіб працевлаштовані на нові робочі місця з наданням компенсації єдиного внеску роботодавцям. Проходили професійне навчання - близько 400 осіб.

Зокрема, безробітні учасники бойових дій мали можливість поспілкуватися з роботодавцями та дізнатися про наявні вакансії на підприємствах та умови праці.

За словами директора навчально-курсового комбінату КП «Київпастранс» Валентини Штукерт, підприємство співпрацює зі службою зайнятості в напрямку навчання та працевлаштування безробітних. Так, на роботу в «Київпастранс» запрошуються водії, бухгалтери, інженери.

«Київпастранс на 25% підвищив заробітну плату, і сьогодні зарплата водія на підприємстві становить від 12 до 22 тисяч гривень», - додала вона.

Читайте також: Столична служба зайнятості провела масштабне профтестування для молоді

Разом з тим, начальник відділу соціального захисту учасників АТО і вимушених переселенців Департаменту соціальної політики КМДА Наталія Білявська розповіла військовим про державну програму на отримання психологічної допомоги, соціальної і професійної адаптації і забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Разом з тим, начальник відділу соціального захисту учасників АТО і вимушених переселенців Департаменту соціальної політики КМДА Наталія Білявська розповіла військовим про державну програму на отримання психологічної допомоги, соціальної і професійної адаптації і забезпечення санаторно-курортним лікуванням

Фото: Юрій Іллєнко

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online