Рай для гурмана: що привезуть рибалки на фестиваль «Рибна тиждень» в цьому році

  1. Рибний ринок і джазові концерти
  2. М'ясо трубача і морські традиції Австралії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

C 17 по 27 травня в столиці вчетверте пройде гастрономічний фестиваль «Рибна тиждень». На семи його майданчиках представлять понад 100 видів копченої, в'яленої і свіжозамороженої риби, а також різноманітні морепродукти. На прилавках можна буде зустріти такі види риби, як хамса, білий амур, камбала, нерки, чавичі, барабулька, ряпушка, а також чорноморські мідії, далекосхідних морських їжаків і крабів.

Майже 140 торгових і ресторанних шале відкриють на площі Революції, Кузнецькому Мосту (біля ЦУМу), Тверській площі, між площею Революції і Манежній площею, в Климентівському провулку, а також на Профспілковій вулиці і площі Юності в Зеленограді.

«Продукцію для гастрономічного фестивалю привезуть з 10 регіонів нашої країни, де традиційно розвинений рибальський промисел. Це, наприклад, Сахалінська, Астраханська, Калінінградська і Мурманська області, Крим, Карелія, Камчатка і Примор'я. Риба від виробників, які беруть участь у фестивалі, також поповнить асортимент деяких торгових мереж і ринків столиці », - розповіли в прес-службі оргкомітету фестивалю.

Рибний ринок і джазові концерти

Найбільше продукції привезуть на фестивальний рибний ринок, який розташується між площею Революції і Манежній площею. Там можна буде придбати рибу з Далекого Сходу, з Якутії, Астрахані і з Чорноморського узбережжя: корюшку, нерки, атлантичну скумбрію, карельську форель і багато іншого. У відкритому ресторані поруч можна спробувати котлети по-Пожарський з п'яти видів риби, знаменитий суп французьких рибалок буябес і млинці з червоною ікрою.

На площі Революції запропонують придбати делікатеси з дикого лосося (нерки, чавичі, кети і кижуча), а також спробувати знамениту далекосхідну сардину івасі. У дні «Рибної тижня» на площі також організують сцену, де будуть проходити живі джазові концерти. Крім того, на майданчику покажуть захоплюючий вуличну виставу про подорожі Синдбада-мореплавця і лялькові вистави у виконанні театрів з усієї Росії.

Крім того, на майданчику покажуть захоплюючий вуличну виставу про подорожі Синдбада-мореплавця і лялькові вистави у виконанні театрів з усієї Росії

М'ясо трубача і морські традиції Австралії

На Тверській площі продаватимуть якутського омуля, нельму і муксуна, мармурового сома, м'ясо трубача і краба. Там же встановлять макети мешканців світового океану. Тверську площу наповнять копії дивовижних риб, морських зірок і коралів. Там же організують майстер-класи для дітей з приготування рибних страв і квести для малюків. Після їх проходження маленькі москвичі дізнаються багато нового з життя морських мешканців.

На Профспілковій вулиці також кожен день можна буде подивитися лялькові вистави від проекту «" Золота маска "в місті». А ще на цьому майданчику гостей познайомлять з морськими традиціями Австралії. Там організують вуличні вистави, головними героями яких стануть серфери. Крім того, для гостей фестивалю організують танцювальні вечори та танцювальні флешмоби. І звичайно, як і на інших майданчиках, там можна буде скуштувати смачну рибу. Наприклад, делікатеси з сома, кармута, муксуна, сига, омуль або севрюги.

Вперше фестиваль «Рибна тиждень» пройшов навесні 2015 року. У минулому році він став частиною більш масштабного гастрономічного циклу "Золота осінь" . Рибу і морепродукти можна було придбати тільки на одному майданчику - на Кузнецькому Мосту. За весь час фестивалю було продано більше 70 тонн риби і морепродуктів .

За весь час фестивалю   було продано більше 70 тонн риби і морепродуктів

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online