Сіті-XXI століття взяла участь в засіданні Асоціації забудовників Московської області | Новости строительства Росії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

"Сіті-XXI століття" взяла участь в обговоренні можливостей і ризиків для підмосковних забудовників нових змін РГНП

/ Червень, 2016 / В уряді Московської області відбулося засідання Асоціації забудовників. Однією з головних тем стали зміни в регіональні нормативи, що стосуються розміщення нежитлових приміщень на перших поверхах житлових будинків.

Згідно з новими правилами, які зараз обговорюються в Уряді, всі нежитлові приміщення на перших поверхах забудовники будуть зобов'язані відводити під комерційні та соціальні об'єкти. Зобов'язання відводити площі під ці об'єкти будуть чітко прописані в новій редакції нормативів. Завдання, яке покликаний вирішити це регламентований статус, - створення нових робочих місць і забезпечення жителів необхідною інфраструктурою. Правила будуть єдиними для всіх проектів - в уряді вважають недоцільним вводити диференційований підхід в залежності від поверховості житлових комплексів, так як методика підрахунків може викликати спірні ситуації і ускладнити процес отримання дозволів на будівництво.
Згідно з новими правилами, які зараз обговорюються в Уряді, всі нежитлові приміщення на перших поверхах забудовники будуть зобов'язані відводити під комерційні та соціальні об'єкти Саме цей момент викликає побоювання у більшості членів Асоціації. Учасники засідання звернули увагу на те, що порівнювати рентабельність проектів в Москві (де вже діють відповідні нормативи) і в Підмосков'ї не зовсім коректно, в силу різної затребуваності об'єктів комерційної інфраструктури у жителів. Тим більше що губернатор області Андрій Воробйов поставив курс на среднеетажние і малоповерхове будівництво, якому слід багато учасників Асоціації. Головний аргумент девелоперів - низька заповнюваність перших нежитлових поверхів і їх економічна неефективність, особливо в проектах середньої і малоетажнолй забудови, на яку, на підтримку стратегії губернатора МО, сьогодні взяли курс багато забудовників.
За словами Антона Борисенко, генерального директора "Сіті-XXI століття", в проектах-мініполісах, які компанія розвиває в Підмосков'ї, існує власна політика управління нежитловими приміщеннями, спрямована на контроль якості послуг. Приміщення не продаються, а тільки здаються в оренду - переважно операторам, які розвивають соціально-корисні бізнеси. Упущену економічну вигоду від проведеної політики якості забудовник в повній мірі усвідомлює: "Ми чітко розуміємо поточний рівень попиту: 60% зданих площ - вже хороший показник. Якщо ж мова йде про среднеетажние комплексах, економічна доцільність нежитлових площ стає ще більш спірною", - резюмував Антон Борисенко. При цьому забудовники в повній мірі поділяють турботу влади про робочі місця і якісної інфраструктури в проектах. Гідною альтернативою, вважають в "Сіті-XXI століття", може стати будівництво окремо розташованих інфраструктурних будівель, які забезпечені необхідною інженерією та комерційними площами, розташовуються в найбільш охватной для пасажирських і транспортних потоків точці проекту і при цьому не порушують комфортну житлове середовище і концепцію тихих упорядкованих дворів.
За словами заступника голови уряду МО Германа Елянюшкіна, влада готова до діалогу, обговоренню конфігурацій і підходів. Всі пропозиції компаній, озвучені на засіданні, будуть систематизовані і винесені на обговорення Уряду.
Компанія "Сіті-XXI століття" працює на ринку 18 років, входить до групи компаній "Новард". У портфелі девелопера - понад 60 реалізованих проектів на ринку житлової нерухомості в різних районах Москви і Московської області. Зараз "Сіті-XXI століття" реалізує великі інвестиційні програми, що передбачають створення нових мікрорайонів житлової забудови з індивідуально продуманими архітектурно-планувальними рішеннями та розвиненою інфраструктурою.
З 2010 року компанія вивела на ринок новий продукт - "Мініполіс" ® . Його ідея полягає в організації єдиного життєвого простору, яке включає не тільки сучасне житло, інфраструктурні елементи, сервіси та послуги, а й активне середовище соціальних комунікацій. За продукт "Мініполіс" компанія була удостоєна премії Urban Awards 2012 у номінації "За концептуальний внесок в розвиток ринку нерухомості і створення нового формату житла".

Контактна інформація:

ЗАТ "Сіті-XXI століття"

Група компаній "Новард" (раніше - "Корпорація" Еконіка ")

Асоціація забудовників Московської області

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online