Вірменія: амурських тигрів з Червоної книги місцевий політик тримає як домашніх тварин

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За даними вірменського новинного порталу HETQ, член парламенту республіки від партії «Процвітаюча Вірменія» Рубен Геворкян тримає і розводить амурських тигрів в якості домашніх тварин.

Рубен Геворкян з дитинчатами амурського тигра Про це   в бесіді з журналістами HETQ   повідомив сам парламентарій Рубен Геворкян з дитинчатами амурського тигра Про це в бесіді з журналістами HETQ повідомив сам парламентарій. За його словами, вдома у нього зараз з півдюжини цих рідкісних тварин. Геворкян додав, що в цілому дев'ять тигренят народилися в неволі, деяких він подарував друзям.

У Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES - Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora), амурського тигра відведено місце в Додатку 1, де згадані види, яким найбільшою мірою загрожує зникнення . Міжнародна торгівля видами з Додатка 1 заборонена, за винятком випадків, пов'язаних з некомерційним використанням, наприклад, науковими дослідженнями. Для утримання в якості домашніх тварин на цих звірів має бути оформлено дозвіл на експортно-імпортні операції з занесенням інформації в базу даних CITES . Вірменія приєдналася до конвенції в 2009 році.

Геворкян говорить, що тигрів він отримав з Росії років п'ять назад і що всі дозвільні документи у нього в порядку. При цьому в базі CITES немає ніяких відомостей про відправку тварин до Вірменії. На питання журналіста HETQ, чи знає Геворкян, що володіння цими тваринами означає порушення міжнародних договорів, підписаних його країною, він відповів, що тигри на волі могли б позаздрити умов, в яких їх родичі містяться у нього.

Приватні зоопарки, де утримують екзотичних звірів, все більше входять в моду у вірменській еліти.

У давнину Вірменія була територією, через яку проходила частина Великого шовкового шляху, а сьогодні перетворилася на перевалочний пункт для нелегальних торговців, що спеціалізуються на окремих видах тварин. За різними оцінками, щорічний обсяг контрабандної торгівлі флорою і фауною на планеті складає близько 20 мільярдів доларів, що ставить її на четверте місце по прибутковості серед всіх видів кримінального промислу в світі. У минулому році матеріал OCCRP про незаконне ввезення до Вірменії приматів бонобо з роду шимпанзе привернув увагу структур Інтерполу.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online