NEWSru.com :: У Москві у справі "Арбат Престиж" затриманий невловимий Семен Могилевич

У Москві у справі "Арбат Престиж" затриманий одіозний бандит Семен Могилевич
Спецслужби багатьох країн розшукували його впродовж декількох десятиліть. У нього кілька громадянств. Могилевич кілька разів змінював прізвища і в даний час його офіційним прізвищем є "Шнайдер"
Останкінський суд, який дав санкцію на арешт Некрасова, також санкціонував і арешт Могилевича, відзначило джерело. Офіційного підтвердження цієї інформації немає

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Разом з власником мережі магазинів "Арбат Престиж" затримано людину, відому правоохоронним органам всього світу як Семен Могилевич . Про це передає "Інтерфакс" з посиланням на джерело в правоохоронних органах. За цими даними, Могилевич і Некрасов є фігурантами в рамках однієї кримінальної справи. Затримали їх теж разом.

Останкінський суд, який дав санкцію на арешт Некрасова, також санкціонував і арешт Могилевича, відзначило джерело.

- Дело "Арбат Престиж"
- Як Могилевич "відбілювати" свій імідж в США

як розповіла РІА Новини" керівник прес-служби Мосміськсуду Ганна Усачова, суд узяв під варту консультанта компанії "Евергейт" Сергія Шнайдера, 1946 року народження. Це одне з імен Могилевича.

Раніше деякі джерела повідомляли, що з Некрасовим затриманий ще один "відомий бізнесмен" - вихідець з України. Однак про масштаб діяльності цього бізнесмена ніхто не підозрював.

Могилевич-Шнайдер підозрюється по частині другої статті 199 КК РФ - "ухилення від сплати податків і збори з організацій в особливо великому розмірі". Ця стаття передбачає максимальне покарання у вигляді шести років позбавлення волі.

За даними слідства, в квартирі консультанта був вилучений акт податкової перевірки ТОВ "Арбат Престиж".

Некрасов і Шнайдер були затримані 23 січня близько 20:30 за московським часом у одного з міжнародних торгових центрів. За версією слідства, "в період з січня 2005 року по грудень 2006 року шляхом внесення до податкових декларацій завідомо неправдивих відомостей, ухилився від сплати податків організації на суму 49 млн 511 тис рублів. Як пояснив адвокат, в цей період Некрасовим щодня здійснювалася величезна кількість операцій . Слідство вважає, що підозрюваний уклав угоди з постачальниками - компаніями-одноденками нібито порушуючи закон.

Джерело "Інтерфаксу" відзначив, що затримання було здійснено співробітниками головного управління МВС по ЦФО. Раніше повідомлялося, що в затриманні Володимира Некрасова брали участь 50 співробітників СОБР

Семен Могилевич

Могилевич відомий в кримінальних колах Росії і зарубіжжя як "Дон Сименон" і "Людина з сімома обличчями".

Спецслужби багатьох країн розшукували його впродовж декількох десятиліть. У нього кілька громадянств. Могилевич кілька разів змінював прізвища і в даний час його офіційним прізвищем є "Шнайдер".

За його словами, Могилевич був оголошений ФБР в розшук. У США він звинувачувався в шахрайстві, рекеті і відмиванні грошей.

Семена Могилевича 61 рік, він з Києва. Згідно з даними з орієнтування ФБР - курець, важить майже 136 кг. Отримав диплом економіста в Львівському університеті. За даними правоохоронних органів, на початку 1970-х був пов`язаний з люберецьким (валюта), а згодом з солнцевської угрупованням. Два рази був судимий в Росії. У 1990 році емігрував до Ізраїлю, потім переїхав до Угорщини. До 1992 року став громадянином Росії, України, Ізраїлю, Угорщини. В середині 1990-х придбав частку в Інкомбанку.

Є у списку людей, розшукуваних ФБР, за передбачувану участь у махінаціях з акціями YBM Magnex International, Inc., яка коштувала інвесторам компанії 150 млн доларів. У США Могилевича звинувачують також в рекеті, шахрайстві, відмиванні грошей.

У 1998-1999 роках через рахунок в Bank of New York, що належав Могилевичу, пройшло 10 млрд доларів. У США та Ізраїлі підозрюють, що вони пішли на фінансування транспортування зброї і наркотиків. У дослідженні за замовленням американського National Institute of Justice говориться, що Могилевич контролює мережу повій в нічних клубах Будапешта і Праги.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online