NEWSru.com :: На Арбаті з'являться пам'ятник і "Будинок Булата Окуджави"

На Арбаті з'являться пам'ятник і "Будинок Булата Окуджави"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На Арбаті з'явиться не тільки пам'ятник поетові і барду Булату Окуджаві, а й культурний центр "Будинок Булата Окуджави". як повідомляє "Інтерфакс" , Таке рішення обговорювалось на засіданні громадської містобудівної ради при мері Москви.

Рада одностайно затвердив і схвалив пам'ятник Окуджаві, сповнений переможцем конкурсу Едуардом Франгуляном. Він являє собою приблизно 2,5-метрову фігуру барда, що виходить з арки. Пам'ятник буде встановлений на перетині вулиці Арбат з Плотніковим провулком.

Крім того, архітектори запропонували відтворити старий двір поета, побудувавши там своєрідний культурний центр "Будинок Булата Окуджави". У Центрі перші 2 поверхи передбачається віддати під амфітеатр із зимовим садом, який може влітку розкриватися на площу. На останньому, 3-му поверсі, планується тераса під кафе "Парнас", присвячене пам'яті поетів 60-х років.

Будівля "Будинки Окуджави" має включити аудиторію на 300 місць, бібліотеку, студію запису, кафе, архів, творчі та адміністративні приміщення і господарські служби. Загальна площа будівлі, включаючи 2 поверху підвальних приміщень, може склала 1900 кв. метрів. Однак громадська рада, підтримавши в цілому ідею створення "Будинку Окуджави", відправив на подальше доопрацювання конкретне виконання його проекту.

Ідею створення пам'ятника і культурного центру прийшли підтримати відомий фотохудожник Юрій Рост, співак і депутат Держдуми Йосип Кобзон, популярний журналіст і літератор Генріх Боровик та інші. Всі вони підкреслювали, що це повинен бути "не будинок-музей Окуджави, а культурний центр, який відтворює особливу атмосферу арбатских дворів і провулків".

Мер Москви Юрій Лужков підтримав ідею необхідності почати "санацію Старого Арбата", висунуту культурологом Олексієм Хомич, на думку якого "Старий Арбат повністю комерціалізувати і практично втратив свою чарівність і чарівність". В якості одного з перших кроків столичний градоначальник доручив управлінню охорони пам'яток і культури розібратися з грузинським центром "Мзиурі" на Арбаті, який "довільно обріс флігелями, як черепашками", - зазначив мер.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online