Зразок заяви на аліменти до суду

  1. Позовна заява про стягнення аліментів на дитину
  2. ПОЗОВНУ ЗАЯВУ
  3. Зразок і бланк позовної заяви про стягнення аліментів на утримання дитини (дітей)
  4. Позовна заява про стягнення аліментів, скачати зразок заяви на аліменти.
  5. Заява на аліменти зразок заповнення
  6. Аліменти на дитину. як подати на аліменти.
  7. Аліменти на дитину.
  8. Аліменти на договірній основі.
  9. Як подати на аліменти.
  10. Аліменти з непрацюючого.
  11. Аліменти з моряків.
  12. Зразок заяви на аліменти.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У мережі інтернет досить багато корисних прикладів і шаблонів. Наші співробітники відшукали для Вас самі не погані як нам здалося. Майже всі з шаблонів використовувався в роботі. Всі шаблони різняться в залежності від організації, куди вони подаються.

Природно заяву в прокуратуру різниться від документа на роботу. Є правила регламентують що конкретно має бути внесено у відповідному зверненні. До певних документів встановлюються відповідні норми до зовнішньої формі їх виготовлення.

Скористайтеся зразком, наведеним нижче і внесіть в нього Ваші відомості. Добре буде якщо Ви подивіться і інші шаблони з інших вебсайтів, посилання на які знайдете під бланком. Обробивши багато документів буде написати документ відповідає закону.

Позовна заява про стягнення аліментів на дитину


Зразок позовної заяви про стягнення аліментів на дитину або декількох дітей з другого з батьків, з урахуванням останніх змін чинного законодавства.

Рекомендуємо більш детально ознайомитися з темою стягнення аліментів, прочитавши статтю Аліменти на дітей.

Позовна заява про стягнення аліментів подається мировому судді. Позов можна подати за своїм місцем проживання або за місцем проживання відповідача. Позивач звільнений від сплати держмита.

До позовної заяви на аліменти необхідно додати свідоцтво про народження дитини (дітей), яке підтвердить, що відповідач є батьком. Також потрібно додати довідку про склад сім'ї, яка підтвердить, що дитина проживає разом з позивачем та знаходиться на його утриманні (утриманні).

Якщо батьки були одружені до заяви необхідно додати свідоцтво про його укладення (про розірвання, якщо шлюб розірвано). Якщо батьки в шлюбі не перебували, цей документ прикладати не потрібно.

При складанні письмової заяви рекомендується скористатися правилами складання позовної заяви.

Мировому судді судової ділянки
№ _____ по місту _____________
Позивач: _______________________
(Повністю ФИО, адреса)
Відповідач: _____________________
(Повністю ФИО, адреса)
Ціна позову _____________________
(Сума платежів за рік)

ПОЗОВНУ ЗАЯВУ

про стягнення аліментів на дитину (дітей)

Я і _________ (ПІБ відповідача) є батьками неповнолітньої дитини (дітей) _________ (ПІБ дітей повністю, дата народження). Дитина (діти) проживають зі мною, я повністю їх матеріально забезпечую, відповідач матеріальної допомоги на утримання дітей не надає. Відповідач інших дітей не має, утримань за виконавчими документами з нього не проводиться.

Відповідно до статей 80, 81 Сімейного кодексу РФ, статтями 131, 132 Цивільного процесуального кодексу РФ,

прошу:

  1. Стягнути з _________ (повністю П.І.Б. відповідача) ____ року народження, уродженця _________ (місто, область) на мою користь аліменти на утримання _________ (повністю ПІБ і дата народження кожної дитини) в розмірі _____ частини всіх видів заробітку щомісячно, починаючи з дати подання заяви (вказати) до повноліття дітей.

Перелік доданих до заяви документів (копії за кількістю осіб, які беруть участь у справі):

  1. Копія позовної заяви
  2. Копія свідоцтва про укладення шлюбу (свідоцтво про розірвання шлюбу, якщо шлюб розірвано)
  3. Копія свідоцтва про народження дитини (дітей)
  4. Довідка житлових органів про проживання дитини з позивачем

Дата подачі заяви _____________ ____ р Підпис позивача _______

Завантажити зразок заяви:

Позовна заява про стягнення аліментів на дитину (14,0 KiB, 12 322 hits) Позовна заява про стягнення аліментів на дитину (14,0 KiB, 12 322 hits)

Радимо подивитися зразок позовної заяви про стягнення аліментів на утримання батьків, де наведені рекомендації з оформлення заяви і подачі його до суду.

Зразок і бланк позовної заяви про стягнення аліментів на утримання дитини (дітей)

У світовій суд г.Тутаева

Позивач: Потапова Наталія Олексіївна

м Тутаєв вул. Молодіжна буд.13 кв.4

Відповідач: Потапов Алексей Игоревич р

Тутаєв вул. Кірова б.7 кв.19

Позовну заяву

про стягнення аліментів на дитину

2 липня 1999 роки я вступила в шлюб з Потаповим Олексієм Ігоровичем і проживала з ним спільно до 14 березня 2003 року. Шлюб розірвано 17 квітня 2003 року. Від шлюбу у нас є дитина 12 грудня 2001 року народження.

Дитина знаходиться на утриманні у мене, відповідач матеріальної допомоги на його утримання не надає. Відповідач іншої дитини не має, утримань за виконавчими документами з нього не проводиться. Відповідач аліменти на утримання інших неповнолітніх дітей не платить.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 80, 81 Сімейного кодексу РФ

Прошу суд:

Стягнути з Потапова Олексія Ігоревича народився 16 липня 1980 року в місті Тутаев, що проживає за адресою: м Тутаєв Ул. Кірова д. 7 кв. 19 працює на приладобудівному заводі слюсарем-інструментальником в мою користь аліменти на Костянтина Олексійовича Потапова 12 грудня 2001 року народження в розмірі частини всіх видів заробітку щомісячно, починаючи с 2 квітня 2005 року та до його повноліття

Додаток:

  1. Копії позовної заяви для відповідача
  2. .Свідетельство про розірвання шлюбу
  • Копія свідоцтва про народження дитини
  • Довідка з місця проживання
  • Довідка з місця роботи відповідача

    2 квітня 2005 року

    Підпис: _________ Потапова

    Вартість послуги складає близько 2000 рублів.

    Позовна заява про стягнення аліментів, скачати зразок заяви на аліменти.

    Позовна заява про стягнення аліментів - це документ, який складається в тому випадку, коли один з батьків відмовляється від виплати аліментів. У статті розберемося, як написати заяву на аліменти до суду. В кінці статті ви можете завантажити зразок позовної заяви на аліменти, даними бланком ви можете скористатися як приклад для складання свого варіанту заяви.

    Закон говорить, що будь-який батько зобов'язаний утримувати свою дитину до настання його повноліття, і При цьому не важливо, живуть вони з дитиною чи ні, а також позбавлення батьківських прав не звільняє їх від цієї відповідальності. На жаль, більшість батьків після розлучення забувають про відповідальність утримувати дитину і не надають ніякого значення вихованню.

    Щоб не допустити подібного випадку, колишньому подружжю потрібно укласти між собою висновок про оплату аліментів, щоб чоловік або дружина допомагали виховувати дитину матеріально. Якщо ж батьки не змогли мирно домовитися і один з батьків відмовляється від виплати аліментів, то в такому випадку потрібно звертатися з позовною заявою до суду.

    Як розраховуються аліменти можна почитати в цій статті.

    Як подати заяву на аліменти?

    Для початку з'ясуємо, який порядок подачі заяви на аліменти? Для подачі позовної заяви батьків потрібно вирішити деякі питання і мати певний пакет документів.

    Документи для подачі заяви в суд:

  • копію свідоцтва про одруження
  • копію свідоцтва про розлучення
  • копію свідоцтва про народження дитини. Якщо в сім'ї кілька дітей, то потрібно зробити копію про народження кожної дитини
  • потрібно зробити довідку з місця роботи, де вказано розмір зарплати відповідача
  • отримати довідку з паспортного столу, що дитину виховує позивач.

    Як вчинити далі, коли на руки отримані всі необхідні документи? Найкраще звернутися за допомогою до професіоналів, які вирішують питання сімейних відносин.

    Досвідчені юристи, підкажуть, як пишеться заяви на аліменти, допоможуть вам його скласти, щоб стягнути аліменти з колишньої дружини або чоловіка. Вони ж будуть представляти ваші інтереси на майбутньому суді.

    Якщо ж ви хочете вирішити це питання самостійно без послуг юристів, то в такому випадку вам потрібно бути уважним і врахувати всі необхідні нюанси. Якщо в якомусь питанні буде допущена помилка, то в майбутньому ви можете втратити свої гроші, які ви отримуєте у вигляді аліментів. Це може виникнути в тому випадку, якщо раптом чоловік поміняє своє місце колишньої роботи, змінить місце проживання, зміниться його заробіток і інші приховані питання.

    Заява на аліменти зразок заповнення


    Як пишеться заява? За вимогами, заява повинна писатися на білому папері формату А4. Форма позовної заяви на аліменти вільна, але при цьому повинен дотримуватися певний порядок заповнення.

    Зразок написання заяви на аліменти до суду можна скачати в кінці статті.

    На самому початку форми праворуч ви повинні оформити саму «шапку» туди повинна входити наступна інформація:

    • назві судової інстанції,
    • її адреса,
    • розташування суду,
  • від кого заява,
  • основний текст заяви.

    В кінці позовної заяви про стягнення аліментів потрібно поставити дату, написати своє повне ім'я та розписатися. Якщо ж заява пишеться мировому судді, то на «шапці» потрібно вказати його повне ім'я та номер ділянки судового процесу. На додаток в кінці «шапки» потрібно вказати свої паспортні дані, адреса місця проживання, прописку.

    Крім усього цього, не можна забувати вказувати достовірні дані колишнього чоловіка - це його повне ім'я, місце прописки, адреса проживання, в тому випадку, якщо ви знаєте, де він знаходиться в момент подачі заяви.

    Що потрібно вказувати в основному тексті позовної заяви?

    Найголовніше це вказівка ​​імені людини, з кого ви хочете стягнути аліменти. Там же потрібно вказати дату реєстрації одруження і період спільного проживання. Якщо ж шлюб був розірваний, то потрібно вказати дату розлучення.

    У заяві обов'язково має бути присутня інформація про спільні дітей, а саме дату народження кожного з них і повні імена дітей.

    Далі в заяві про стягнення аліментів потрібно написати ваше прохання: ви вимагаєте стягнути з нього аліменти на дітей в вашу користь і вказати, щоб аліменти обчислювалися від всіх його доходів, починаючи з того дня, коли було подано заяву про стягнення в суд.

    Нижче потрібно вказувати весь перелік документів, які були включені до позовної заяви. Коли форма документа заповнена, необхідно поставити дату складання заяви, розписатися і написати розшифровку підпису.

    Куди подавати заяви на аліменти?

    Готове заяву про стягнення аліментів має подаватися в судову інстанцію, за місцем вашої реєстрації.

    Термін розгляду заяви про стягнення аліментів

    Форма заяви розглядається 5 робочих днів. Після закінчення п'яти робочих днів з дня подання позовної заяви суддя повинен винести рішення. Це рішення є підставою, щоб порушити справу щодо колишнього чоловіка.

    Приклад позовної заяви на аліменти можна скачати по посиланню нижче.

    Коли буде винесено вирок у вашу користь, ви маєте можливість отримувати частину доходів другого з батьків. Аліменти розподіляються наступним чином: на одну дитину вам буде перераховуватися 1/4 частина від доходів чоловіка, на двох дітей - 1/3, якщо ж у вас 3 і більше дітей, то ви маєте можливість отримувати 50% від зарплати чоловіка.

    Аліменти можуть перераховуватися від зарплати, гонорару, пенсії, підприємницької діяльності чи інших доходів. В такому випадку перерахування буде відбуватися в автоматичному порядку від заробітку батька, якщо рахунок іде через банківську установу. Якщо ж батько не має доходу або його приховує, або працює нерегулярно і має нестабільний дохід, то суд встановить певну суму, який батько повинен перераховувати своїй дитині самостійно.

    Завантажити зразок заяви на аліменти

    Аліменти на дитину. як подати на аліменти.

  • аліменти з непрацюючого. позовну заяву про стягнення аліментів. зразок заяву на аліменти - зразок позовної заяви клопотання скарги в суд

    Аліменти на дитину.

  • Турбота про утримання дітей є однаковою обов'язком подружжя. Дана норма закону закріплена в Сімейному Кодексі і Конституції. Таким чином, неповнолітня дитина виявляється захищеним, шляхом гарантії права отримувати достатній вміст від своїх батьків до свого повноліття і навіть після, за умови відсутності можливості самостійного заробітку.

    У разі розірвання шлюбу обсяг обов'язків по утриманню своїх неповнолітніх дітей не зменшується. Тому той з батьків, хто живе окремо від дитини не звільняється від обов'язку годувати, одягати дитину і брати участь в його розвитку матеріально і фізично.

    Тут вже і виникає питання про аліменти на дитину. Аліментні обов'язки можуть виконуватися як добровільно так і примусово.

    Другий батько не має права перешкоджати виконанню таких обов'язків, а в разі порушення прав дитини, має право на судовий захист.

    На практиці найчастіше зустрічається суперечка, в якому батько, який живе окремо (найчастіше батько) перестає утримувати свою дитину або дітей, мотивуючи це тим, що якщо він буде платити гроші колишньому чоловікові, то він буде на них жити. При цьому часто не оцінюється адекватно розмір необхідних витрат, які потрібно проізесті на дітей, коли вони йдуть в школу, потребують додаткового навчання і розвитку в позашкільних установах.

    В цьому випадку потрібно вирішити питання про сплату аліментів. Слід знати, що право на утримання має не другий чоловік, а саме дитина, і не сплачуючи аліменти, недобросовісний батько позбавляє грошей не колишню дружину (чоловіка), а саме дитини.

    Аліменти на дитину можуть бути сплачені добровільно і примусово.

    Добровільну виплату аліментів найкраще робити з документальним підтвердженням такої сплати. Це можна зробити через відкриття рахунку на ім'я дружини або дитини, з можливістю другого з батьків знімати звідти гроші, а також пересилаючи аліменти поштою.

    Слід правильно вказувати суму платежу, його призначення: аліменти за липень 2013 року, наприклад. Можна звичайно кожен раз, передаючи суму, брати розписку про те, що аліменти за конкретний місяць виплачені в сумі і претензій немає. Але це дуже не зручно.

    Аліменти на договірній основі.

    Крім вищевикладеного способу можна укласти договір про зобов'язання виплачувати аліменти в певній сумі. Плюсом такого способу є те, що в разі, якщо платник аліментів перестає їх платити, то звертатися з позовною заявою до суду не потрібно.

    Стягнення проводиться на підставі судового наказу, в безспірному порядку. Про наказному провадженні в суді можна ознайомитися тут.

    Але що робити, якщо недобросовісний батько не платить аліменти.

    Як подати на аліменти.

    Щоб подати заяву на аліменти з недобросовісного чоловіка, доведеться скласти позовну заяву про стягнення аліментів на неповнолітню дитину. Зразок такої заяви ви можете знайти в кінці цієї статті. Для цього необхідно підготувати документи, що підтверджують всі факти, і засвоїти кілька правильних формулювань.

    Не слід писати в заяві історію всіх своїх відносин і конфліктів. Мелодрами в суді не вітаються. Слід викласти факти, їх підтвердження доказами і посилання на відповідний закон.

    Законне обгрунтування ви також можете знайти в зразку позовної про стягнення аліментів в кінці статті. Основним документом тут буде довідка з місця роботи про розмір середнього заробітку. Так як суд, визначаючи розмір аліментів, виходить з фактичної можливості надавати матеріальну допомогу дитині.

    А як стягнути аліменти на несоврешеннолетнего дитини, якщо колишній (справжній) чоловік не працює.

    Аліменти з непрацюючого.

    Закон предусматрівет можливість стягнення аліментів незалежно від того працює батько чи ні. Якщо є постійне місце роботи, то розмір аліментів визначається у відсотках від заробітку. Розмір аліментів визначає суд виходячи з реальної необхідності і розміру заробітку батька.

    Якщо ж заробітна плата не регулярна, постійного місця роботи немає, то суд встановлює розмір аліментів у твердій грошовій сумі, враховуючи розмір середнього заробітку по регіону та розмір прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

    Аліменти з моряків.

    Подаючи до суду на стягнення аліментів з моряка, який працює за контрактом, слід знати, що таке моряк фактично вважається безробітним, так як контракт має строковий характер і не гарантує, що після його закінчення цього фахівця знову візьмуть на роботу. Поетму стягнення аліментів з моряка буде проводитися як з непрацюючого.

    Зразок заяви на аліменти.

    джерела:
    vseiski.ru, advokat-kr.ru, online-buhuchet.ru, law-guide.com.ua, pozovsud.com.ua

  • Інші заяви:


    Як подати заяву на аліменти?
    Для початку з'ясуємо, який порядок подачі заяви на аліменти?
    Як вчинити далі, коли на руки отримані всі необхідні документи?
    Що потрібно вказувати в основному тексті позовної заяви?
    Куди подавати заяви на аліменти?
    BIKINIKA.com.ua
    Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

    We have 4 guests online