Жіночий клуб - Юридична консультація on-line: стягнення аліментів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Відвідувачок сайту безкоштовно консультує юрист Карина Краснова, адвокат Відвідувачок сайту безкоштовно консультує юрист   Карина Краснова, адвокат   Позовна заява про стягнення аліментів (зразок)   Які документи потрібні і куди звертатися для стягнення аліментів з кинув сім'ю чоловіка

Позовна заява про стягнення аліментів (зразок) Позовна заява про стягнення аліментів (зразок)

Які документи потрібні і куди звертатися для стягнення аліментів з кинув сім'ю чоловіка? (Росія)

Відповідь: Аліменти стягуються на утримання неповнолітніх дітей до досягнення ними віку 18ти років: на утримання однієї дитини - 1/4 частина всіх видів заробітку, на утримання двох дітей - 1/3 частина всіх видів заробітку, на утримання трьох і більше дітей - 1 / 2 частина всіх видів заробітку. Також можуть бути стягнуті аліменти на утримання непрацездатної дружини, - зокрема, до досягнення дитиною віку 3-х років.

Хотілося дізнатися до якого віку і скільки платять аліменти на одну дитину в Україні?

Відповідь: 1/4 частина всіх видів заробітку до досягнення дитиною віку 18-ти років. Законодавством України передбачена можливість отримання
аліментів до закінчення навчання у вищому навчальному закладі, але не довше 23 років.

При подачі на аліменти чи потрібно вказувати, на стягнення аліментів за попередні три роки або це враховується автоматично?

Відповідь: Відповідно до ст. 107 ч.2 Сімейного кодексу РФ, аліменти присуджуються з моменту звернення до суду. Аліменти за минулий період можуть бути стягнуті в межах трирічного терміну з моменту звернення до суду, якщо судом встановлено, що до звернення до суду приймалися заходи для отримання коштів на утримання, але аліменти не були отримані внаслідок ухилення особи, яка зобов'язана сплачувати аліменти, від їх сплати .

Чи можна стягнути аліменти з кинув сім'ю чоловіка, який має подвійне громадянство і в даний момент працює за кордоном (Африка)?

Відповідь: Рішення про стягнення аліментів Ви можете отримати в будь-якому випадку. Однак виконати його буде проблематично. Уточніть громадянство і місце постійного проживання боржника.

Моя дочка офіційно зареєстрована на ім'я отца.Он громадянин Греції, там же живе і работает.ми ніколи не перебували в браке.могу я подати на аліменти, отримувати їх, куди я можу звернутися. (Лілія, Україна)

Відповідь: Чи можете. У мене немає інформації про те, наскільки Греція визнає іноземні рішення судів. У Вашому випадку доцільно отримати консультацію грецького фахівця.

У мене двоє дітей. Старшій дочці 29 липня минає 18 років. З чоловіком в розлученні. Дочка вчиться на контрактному (очно-заочному) навчанні. Не працює. Діти часто хворіють, підкажіть будь ласка які потрібно зібрати довідки для аліментів, і який відсоток аліментів можуть отримати діти.

Відповідь: Ви можете отримувати аліменти на утримання молодшої дитини в розмірі 1/4 частини всіх видів заробітку. Підстав для утримання старшої дочки я, на жаль, не бачу. Однак Ви маєте право звернутися до суду з відповідним позовом і довести своє право на отримання аліментів на обох дітей. У разі задоволення Ваших вимог, розмір стягуваних аліментів на молодшу дитину буде нижче.

Я розлучена. Моя дитина отримує від колишнього чоловіка аліменти в розмірі 1/4 частини від всіх видів доходу. Нещодавно колишній чоловік одружився, у нього народилася дитина. Нова дружина подала на аліменти. Суд встановив виплату аліментів її дитині в розмірі 1/6 частини. В якому розмірі тепер будуть виплачуватися аліменти моїй дитині?

Відповідь: Аліменти на утримання Вашої дитини можуть бути знижені за позовом Вашого чоловіка до 1/6 частини всіх видів заробітку.

Я ніде не працюю, на обліку в центрі зайнятості не перебуваю. Який розмір аліментів буде стягуватися з мене в цьому випадку? (Олександр, Україна)

Відповідь: 1/4 частина встановленого прожиткового мінімуму - на одну дитину.

На нашу дитину мій колишній чоловік виплачує 25% від офіційного заробітку. Зараз він одружився по-вдруге і оформляє декретну відпустку по догляду за дитиною від другого шлюбу. Чи будемо ми тепер отримувати від нього аліменти і в якому розмірі?

Відповідь: Так, Ви збережете право на отримання аліментів. Однак Ваш колишній чоловік має право просити суд про зниження розміру аліментів.

Я розлучилася з чоловіком (є 3-х річна дитина), суд встановив 1/4 частина аліментів від його доходів. Виконавчий лист віддала в виконавчу службу за місцем його (чоловіка) проживання, але чоловік відмовляється платити аліменти через виконавчу службу, а хоче заключтіть договір на ту суму, яку я визначу (тобто більше ніж 1/4 частина від його доходів) і платити за договору, щомісяця, віддаючи мені на руки цю суму.
Підкажіть, чи можливо таке і куди можна звернутися з цим питанням? (Олена, Україна)

Відповідь: Ви можете відкликати виконавчий лист і укласти нотаріально засвідчене угоду з батьком дитини - на будь-яких умовах.

Скільки складуть аліменти на дитину якщо чоловік кинув 8 місячної дитини ні де не працює?

Ви можете претендувати на отримання аліментів на свою утримання (до досягнення дитиною віку 3-х років, розмір аліментів визначає суд), і на утримання дитини (до повноліття дитини, 1/4 частина заробітків). Якщо він не буде виконувати рішення суду, буде рости заборгованість :(

Доброго дня! У мене дочка 9 років, після розлучення подала на аліменти, які відраховувалися із зарплати чоловіка. Кілька місяців тому він звільнився, стоїть у центрі зайнятості на обліку, неофіційно працює (добре заробляє). Отримала аліменти 40 грн., В наступному місяці 9 грн. Як змусити його платити нормальну суму або чи маю я право на якусь доплату від держави? Ірина, Миколаїв, Україна

Аліменти, що виплачуються на дитину, повинні становити не менше 30% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку. На сьогодні це коло 200 грн .. Якщо Ви отримуєте менші аліменти, то можете звернутися в суд із заявою про стягнення заборгованості. Крім того, якщо Ваш чоловік не буде платити аліменти на протязі 6-ти місяців, то Ви можете отримати довідку про це у виконавчій службі і звернутися в управління праці та соц. захисту із заявою про призначення Вам державної допомоги. Її розмір становить 30% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку.

Подруга перебуває у шлюбі, у декреті, дитині 1,5 року, він постійно хворіє. Її чоловік не приймає ні фінансового, ні іншого участі у вихованні, періодично йде з сім'ї. Якщо вона з ним розлучиться через суд - на аліменти буде отримувати копійки - чоловік працює в підрядної організації з зарплатою "в конверті", а офіц.получает мінімум. Питання - чи є спосіб змусити його виділяти фин.помощь сім'ї?

Відповідь: Стягнути аліменти можна і не розлучаючись: на утримання дитини та на своє утримання (до досягнення дитиною віку 3-х років).
Реально виконати рішення суду за відсутності офіційного заробітку буде складно.

Колишній чоловік наполягає на відкликанні виконавчого листа і згоден укласти нотаріальне угоду на сплату аліментів на дочку. Які наслідки? Чи зможу я потім звернутися до суду, якщо він не буде виконувати добровільного угоди для стягнення заборгованості в судовому порядку? Чи не буде мені відмовлено в позові у зв'язку з тим, що раніше вже розглядалася справа про присудження аліментів і я добровільно відкличу виконавчий лист? (Марина, Росія)

Відповідь: Ви можете отримати на руки виконавчий лист, але укладати нотаріальне угоду не треба: в той момент, коли чоловік перестане
добровільно передавати гроші на утримання дитини, Ви зможете повторно пред'явити до виконання виконавчий лист.

Я розлучена, мій колишній чоловік проживає в Росії, Російським судом було прийнято рішення про стягнення аліментів на утримання нашого сина. Аліменти приходять раз на рік, куди мені потрібно звернутися, щоб знати щомісячну суму аліментів і як домогтися, щоб аліменти приходили регулярно. А також як відкрити кримінальну справу про не сплатив колишнім чоловіком аліментів на утримання сина. (Україна)

Відповідь: Зверніться до судового виконавця за місцем проживання боржника.

Колишній чоловік поїхав в Росію і став громадянином Росії. Чи можу я стягувати з нього аліменти до 23 річчя нашого сина? (Олена, Україна)

Відповідь: Якщо рішення буде виноситися українським судом, у Вас є шанси на успіх. Російським законодавством така можливість не передбачена.
Виконання українських рішень судів про вз. аліментів на повнолітніх дітей в Росії завжди носять спірний і неоднозначний характер.

Я подала ісков.заявленіе в суд на стягнення аліментів. Відповідач вже двічі не з'явився за повісткою до суду. Слухання перенесли знову. Якщо він не з'явиться в третій раз, якими аргументами я можу впливати на суддю, щоб прискорити вирішення суду. Як, по закону, змусити відповідача з'явитися в суд?

Відповідь: Залежить від причин неявки. За наявності поважної причини, суддя зобов'язаний відкласти розгляд справи. При неявці в суд відповідача без поважної причини, суд має право розглянути справу в його відсутність.

Я розлучилася з чоловіком 3 роки тому. При розлученні була усна домовленість про сплату аліментів. Я достовірно знаю, що "чорна" зарплата мого чоловіка сягає 2000 $, при цьому "біла" зарплата у нього 1700 рублів. Аліменти він мені платить в розмірі 100 доларів. Протягом 2-х років він купив собі іномарку (20000 $), зробив євроремонт в квартирі, придбав дорогу техніку і т.д. Чи можу я подати на нього в суд за приховування доходів? Якщо так, то як це зробити? (Росія)

Відповідь: Перше питання, яке виникає в даній ситуації, чи зверталися Ви до суду із заявою про стягнення аліментів? Можливо, у Вас є нотаріально засвідчене угоду про сплату аліментів? Якщо на обидва питання відповідь негативна, то виплати проводяться Вашим чоловіком добровільно, і претензій за розміром виплачуваної суми немає підстав пред'являти. Однак, якщо є виконавчий лист про стягнення певної частини зарплати (наприклад, 1/4) або відповідне нотаріально засвідчене угоду, то в цьому випадку боржник зобов'язаний виплачувати аліменти у встановленому розмірі. Встановити реальний обсяг доходів надзвичайно складно, і тим не менше, якщо Вам це вдасться, Ви зможете отримати недоплату по аліментах.

За рішенням суду я маю право на отримання аліментів на дитину 13 років в розмірі 16,5% (ще 16,5% відповідач сплачує за іншим виконавчим листом на дитину від іншого шлюбу). Відповідач зареєстрований приватним підприємцем. Як в цьому випадку визначається сума аліментів? (Україна)

Відповідь: Для працюючих - частка, встановлена судом, для непрацюючих (які не мають доходу) розмір аліментів встановлюється в певному розмірі, в кожному регіоні цей розмір свій. Вам необхідно звернутися в судовому виконавцю за місцем проживання боржника.

Після розлучення наш маленький дитина за рішенням суду залишився з матір'ю, а я виплачую аліменти. У мене є вагомі причини вважати, що гроші, які перераховуються на особовий рахунок моєї колишньої дружини, вона витрачає на свої примхи. Нещодавно я прочитав в Сімейному Кодексі, що половину суми аліментів я можу перераховувати на особовий рахунок дитини. Підкажіть, будь ласка, чи можу я ВСЕ аліменти перераховувати на особовий рахунок дитини? Які папери мені треба оформити, щоб переводити все аліменти або хоча б їх частину на особовий рахунок дитини?

Відповідь: Самостійно Ви не маєте права змінювати порядок перерахування аліментів. Відповідно до ст. 60 ч.2 Сімейного кодексу РФ, суми, належні дитині як аліментів, пенсій, допомог, надходять у розпорядження батьків і витрачаються ними на утримання, виховання та навчання дитини. Суд на вимогу батька, зобов'язаного сплачувати аліменти на неповнолітніх дітей, має право винести рішення про перерахування не більше п'ятдесяти відсотків сум аліментів, що підлягають виплаті, на рахунки, відкриті на ім'я неповнолітніх дітей в банках. Це означає, що зміни порядку стягнення аліментів можливі тільки в судовому порядку, і не більше 50%. На практиці досягти такого рішення, на мій погляд, у Вас дуже мало шансів.

У мого улюбленого людини, в попередньому шлюбі дві удочеріння дочки з десткого будинку. Дружина вирішували віддати йому одну дитину, чи зобов'язаний він буде продовжувати виплачувати аліменти на другу дочку, якщо одна буде жити з нами, а одна з нею?

Відповідь: За домовленістю. При наявності спору, розмір аліментів, що підлягають стягненню, визначається судом.

Мій майбутній чоловік зараз знаходиться в розлученні, є дитина (5 років). 5 років справно платив аліменти. Зараз безробітний, живе за мій рахунок і аліменти відповідно не виплачує (2 міс). Рухомої і нерухомої власності немає. Збирається стати на облік до Служби зайнятості. Яка адмін відповідальність загрожує в цьому випадку йому і чи можуть стягнути з нього несплату. Заранеее спасибі. (Україна)

Відповідь: За злісне ухилення від сплати аліментів законодавством передбачена кримінальна відповідальність. Однак у Вашому випадку, несплату аліментів протягом двох місяців, не можна вважати злісним ухиленням. Для отримання допомоги у виплаті аліментів, зверніться до судового виконавця за місцем проживання боржника.

Чоловікові необхідно отримати від колишньої дружини (є дочка від першого шлюбу, вона з колишньою дружиною) заяву про відсутність матеріальних претензій. Свого часу від аліментів вона відмовилася на словах. Однак я думаю, в цьому випадку, може скористатися ситуацією. Питання: чи може вона зажадати аліменти за весь період з моменту розлучення і як цю суму визначають? За весь період (6 років) він працював офіційно в сукупності року півтора - два. Завчасно дякую за відповідь.

Відповідь: В судовому порядку вона зможе вимагати стягнення аліментів з моменту звернення до суду

У травні 2000 року я подала заяву до суду на аліменти (2 неповнолітніх дітей), і отримала 30 гривень за 2000 рік. До сьогоднішнього дня аліментів немає. Колишній чоловік відмовляється платити, і сказав, що не буде. У 2002 році зверталася до суду про розшук, суд виніс рішення, а виконавча служба подальшого ходу не давала, пояснюючи все втратою документів. Після неодноразових моїх пошуків цих документів я написала на початку 2005 року ще заяву про розшук. У квітні 2005 року міліція його розшукала. Після моїх розмов з колишнім чоловіком він знову сказав, що платити не буде, і ніхто його не змусить. Зараз борг по аліментах 4200 грн. Я запропонувала колишньому чоловікові в рахунок заборгованості по аліментах відмовитися від своєї четвертої частини нашої спільної 1 кімнатної квартири (приватизована на чотирьох, але він сказав, що цю частину він залишить своїм дітям від другого шлюбу (шлюб другий не зареєстрований). Держвиконавець приходила до мене в 1 кімнатну квартиру з описом мого майна (вона сказала, що тут могли залишитися чоловіка речі, а якщо я буду не згодна з її рішенням, то можу звернутися з позовом до суду і суд визнає мої речі моїми, але ж на них не підписано, чиї вони?). До колишнього чоловікові вона не їздила, каже, що дуже зайнята - багато роботи. І тепер буде виставляти цю 4 частина квартири на торги, щоб погасити борг за аліменти. Викупити цю частину у мене немає грошей (я виховую 2-х дітей на свою мінімальну зарплату без аліментів) А змусити працювати колишнього чоловіка і платити на дітей аліменти держвиконавець не може. (Олена, Україна)

Відповідь: Судовий виконавець має право накласти стягнення на майно боржника. У свою чергу, Ви маєте право звернутися до судового виконавця з заявою про притягнення колишнього чоловіка до кримінальної відповідальності за злісне ухилення від сплати аліментів на утримання неповнолітньої дитини.

Чоловік не живе зі мною з моменту, коли у мене був термін вагітності 5 місяців. Після цього поміняв роботу. Я не знаю його офіційну зарплату. Почав перераховувати гроші для дитини на розрахунковий рахунок, коли дитині було 4 місяці. Восени виповнюється рік дитині, і батько може подати на розлучення. Я інвалід 2-ої групи. У мене питання: Сума аліментів на мене і дитини однакова або мені він не повинен платити? Чи можу я не давати (затягувати) розлучення? Чого я цим доб'юся? (Ольга, Росія.)

Відповідь: Ви маєте право звернутися до суду із заявою про виплату аліментів на утримання неповнолітньої дитини до досягнення повноліття (розмір аліментів, що стягуються на утримання однієї дитини становить 1/4 частину всіх видів заробітку). Також Ви маєте право отримувати аліменти на своє утримання (в твердій грошовій сумі) до досягнення дитиною віку 3-х років. Затягнути процес розірвання шлюбу Ви можете, беручи лікарняні та використовуючи інші законні способи. В кінцевому підсумку, шлюб буде розірвано.

З 20.09.2001 року суд постановив стягнути аліменти з мого бившнго чоловіка в розмірі 1/4. На 1.12.06 за квитанціями я отримала 1100грн. Дитина 1991 року народження. Підкажіть яка сума його боргу на 1.12.06 якщо він весь цей час не працював.

Відповідь: Для розрахунку підлягають стягненню в непрацюючого боржника аліментів, Вам необхідно звернутися до судового виконавця за місцем його проживання. (Узбекистан)

Добрий день. Ми з чоловіком вирішили розлучитися. У нас 5-річна дочка. Чоловік, після розлучення збирається їхати на ПМЖ в Америку. І я не впевнена, що зможу отримувати від нього аліменти. Чи є якесь то положення про стягнення всієї суми аліментів авансом?

Відповідь: Як варіант Ви можете укласті з Вашим чоловіком аліментні угоду. Воно может служити Певна гарантією виплати аліментів.
Угода про сплату аліментів (розмірі, умови та порядок виплати аліментів) укладається між особою, зобов'язаною сплачувати аліменти, та їх одержувачем. Якщо одержувач аліментів є недієздатним, угода укладається з його законним представником.
Угода про сплату аліментів укладається у письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню.
Недотримання встановленої законом форми угоди про сплату аліментів тягне за собою наслідки, передбачені Цивільним кодексом Республіки Узбекистан.
Нотаріально посвідчена угода про сплату аліментів має силу виконавчого листа.
Угода про сплату аліментів може бути змінено або розірвано в будь-який час за взаємною згодою сторін. Зміна або розірвання угоди про сплату аліментів має бути здійснене в тій же формі, що і укладення угоди про сплату аліментів.
Одностороння відмова від виконання угоди про сплату аліментів або одностороння зміна його умов не допускаються.
У разі істотної зміни матеріального або сімейного стану сторін та у разі недосягнення згоди між ними на зміну або розірвання угоди про сплату аліментів зацікавлена ​​сторона вправі звернутися до суду з позовом про зміну або про розірвання цієї угоди. При вирішенні питання про зміну або про розірвання угоди про сплату аліментів суд вправі врахувати будь-який заслуговує на увагу інтерес сторін.
Розмір аліментів, які сплачуються за угодою про сплату аліментів, визначається сторонами в цій угоді.
Розмір аліментів, що встановлюється за угодою про сплату аліментів на неповнолітніх дітей, не може бути нижче розміру аліментів, які вони могли б отримати при стягненні аліментів у судовому порядку.
Способи та порядок сплати аліментів за угодою про сплату аліментів визначаються цією угодою.
Аліменти можуть сплачуватися: в частках до заробітку і (або) іншому прибутку особи, яка зобов'язана сплачувати аліменти; в твердій грошовій сумі, что сплачується періодічно; в твердій грошовій сумі, что сплачується одноразово; шляхом надання майна або іншими способами, щодо яких досягнуто згоди.
В угоді про сплату аліментів може бути передбачено поєднання різних способів сплати аліментів.
(Джерело - Сімейний кодекс Республіки Узбекистан ст.ст. 130-134)



прописка дитини
розлучення

Головна   Жінка і суспільство   Юридична консультація Головна Жінка і суспільство Юридична консультація

Хотілося дізнатися до якого віку і скільки платять аліменти на одну дитину в Україні?
При подачі на аліменти чи потрібно вказувати, на стягнення аліментів за попередні три роки або це враховується автоматично?
Чи можна стягнути аліменти з кинув сім'ю чоловіка, який має подвійне громадянство і в даний момент працює за кордоном (Африка)?
В якому розмірі тепер будуть виплачуватися аліменти моїй дитині?
Який розмір аліментів буде стягуватися з мене в цьому випадку?
Чи будемо ми тепер отримувати від нього аліменти і в якому розмірі?
Підкажіть, чи можливо таке і куди можна звернутися з цим питанням?
Скільки складуть аліменти на дитину якщо чоловік кинув 8 місячної дитини ні де не працює?
Як змусити його платити нормальну суму або чи маю я право на якусь доплату від держави?
Помощь сім'ї?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online