Угода про сплату аліментів

  1. приклад угоди
  2. Угода про сплату аліментів
  3. Як укладається угода про сплату аліментів
  4. Зміна і розірвання договору

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Все частіше свідомі батьки намагаються домовитися і укласти добровільну угоду про сплату аліментів Все частіше свідомі батьки намагаються домовитися і укласти добровільну угоду про сплату аліментів. Такий документ складається тільки за взаємною згодою і, на відміну від звернення до суду, є мирним способом встановлення аліментів.

Нагадаємо, що через суд можна вирішити питання стягнення аліментів з таких способів: заяви про видачу судового наказу про стягнення аліментів або позовної заяви про стягнення аліментів .

Правильно оформлене і засвідчене угоду про сплату аліментів - це той же виконавчий лист. Тобто на підставі такої угоди може бути порушено виконавче виробництво , І аліменти будуть стягнуті в примусовому порядку.

У главі 16 Сімейного кодексу РФ Ви знайдете інформацію про аліменти . Наші рекомендації допоможуть скласти таку угоду самостійно, врахувати нюанси посвідчення і виконання. Якщо ви не впевнені чи складнощі сформулювати окремі позиції тексту можна отримати допомогу юриста сайту.

Завантажити зразок:

Угода про сплату аліментів Угода про сплату аліментів

приклад угоди

Скачайте зразок і заповніть його, взявши за основу додається приклад угоди.

Угода про сплату аліментів

місто Омськ тридцяте березня дві тисячі двадцятого року

Ми, що нижче підписалися:

Потапов Сергій Володимирович, 12 травня 1978 року народження, уродженець с. Одинцово Кемеровської області, паспорт громадянина РФ серії 16 57 номер 8793531, виданий Відділом УФМС Росії по Омській області в Центральному районі м.Києва 10 червня 2012 р зареєстрованого за місцем проживання за адресою: Росія, Омська область, Омськ, вул. Б.Хмельницького, будинок 38, квартира 14, іменований далі «Платник аліментів», з одного боку,

Потапова Софія Олексіївна року 06 вересня 1984 року народження, уродженка м.Києва, паспорт громадянина РФ серії 49 68 номер 568251354, виданий Відділом УФМС Росії в Жовтневому районі м.Києва 20 березня 2013 року, зареєстрованої за місцем проживання за адресою: Росія, Омська область, м Омськ, вул. Б.Хмельницького, будинок 38, квартира 14, яка є законного представника неповнолітнього Потапова Микити Сергійовича, 04 березня 2014 року народження, уродженець м.Києва, свідоцтво про народження серії I-VT номер 165254584, видано 20 березня 2014 р Відділом ЗАГС Центрального району м.Києва, іменована далі "Одержувач аліментів», з іншого боку, разом іменовані «сторони»,

діючи в рамках наявних повноважень на підставі та відповідно до статей 39, 80, 99 - 101 Сімейного кодексу РФ уклали цю угоду про наступне:

  1. ПРЕДМЕТ ЗГОДИ

1.1. Платник аліментів зобов'язується з метою виконання обов'язку щодо утримання неповнолітньої дитини Потапова Микити Сергійовича виплачувати Одержувачу аліментів утримання (аліменти) для дитини до досягнення нею 18 років, а також здійснює інші виплати, встановлені цією угодою, в терміни, розмір, форму та порядок, визначаються цією угодою .

1.2. Розмір аліментів встановлюється за згодою Сторін і становить не менше 27 000 (двадцять сім тисяч) рублів. Розмір аліментів збільшується при збільшенні доходів Платника аліментів в попередньому місяці і повинен становити не менше 25% від розміру всіх доходів Платника аліментів. Одночасно з виплатою аліментів у грошовій формі Сторони домовилися про те, що Платник аліментів надає Одержувачу аліментів на термін дії цієї Угоди в безоплатне користування майно: квартиру, загальною площею 50 кв.м., що розташована за адресою: м Омськ, вул. Б.Хмельницького, будинок 38, квартира 14, кадастровий номер 12: 365464: 6546: 742, що належить Платнику аліментів на праві власності, що підтверджується Свідоцтвом про державну реєстрацію права серії 538 номер 65646, видано 20.10.2008 р Управлінням Росреестра по Омській області .

  1. СПОСІБ І ПОРЯДОК СПЛАТИ аліментних платежів

2.1. Платник аліментів, починаючи з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому укладено цю Угоду, в термін до 10 числа кожного місяця здійснює сплату щомісячних аліментних платежів.

2.2. Виплата грошових коштів, передбачених пунктів 1.3. цієї Угоди, здійснюється Платником аліментів або за його дорученням третьою особою шляхом перерахування суми в повному обсязі на банківський рахунок отримувача аліментів, або готівкою.

2.3. Документами, що підтверджують виконання Платником аліментів зобов'язань за цією Угодою, є: розписка отримувача аліментів при розрахунках готівкою; банківські та бухгалтерські документи при розрахунках шляхом переказу грошових коштів на банківський рахунок.

2.4. За потреби додаткових витрат на дитину Платник аліментів бере участь в таких витратах в рівних частках з Одержувачем аліментів.

  1. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ СТОРІН

3.1. Платник аліментів зобов'язується виплачувати Одержувачу аліментів своєчасно і в передбачених цією Угодою розмірах, а також своєчасно сповіщати Одержувача аліментів про зміну місця свого проживання.

3.2. Одержувач аліментів зобов'язується своєчасно повідомляти Платнику про зміни місця свого проживання, реквізитів банківського рахунку і будь-яких інших обставин, що мають істотне значення для своєчасного виконання Платником аліментів своїх зобов'язань по сплаті аліментів.

3.4. У разі порушення роков виплати аліментів та інших платежів, передбачених цією угодою, Платник аліментів зобов'язаний сплатити пені в розмірі 5% від несплаченої суми за кожен день прострочення.

3.5. Одержувач аліментів зобов'язується використовувати аліменти виключно на утримання дитини.

4.Срок ДІЇ УГОДИ

4.1. Ця угода набуває чинності з моменту розірвання шлюбу між Сторонами і припиняє свою дію при досягненні дитиною 18 років або настанням інших подій, з якими закон пов'язує припинення аліментних зобов'язань.

  1. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

5.1. У всьому, що не врегульоване цим договором, подружжя будуть керуватися нормами чинного законодавства РФ.

5.2. Витрати, пов'язані з нотаріальним посвідченням цієї угоди оплачує Платник аліментів.

5.3. Цей договір складено в трьох примірниках, по одному - для кожної із Сторін, один примірник зберігається у нотаріуса.

Потапов С.В. Потапова С.А.

Як укладається угода про сплату аліментів

Угода про сплату аліментів укладається у письмовій формі. Полягає воно між будь-якою особою, яка зобов'язана сплачувати аліменти, і одержувачем аліментів. Причому, це не тільки аліменти на дітей, а й на колишнього чоловіка, на повнолітнього дитини і т.п. Якщо стосовно будь-якої зі сторін винесено рішення по позовом про визнання недієздатним , Угода може бути укладена їх законним представником. Якщо особа обмежена в дієздатності - за згодою законних представників (що має бути відображено в тексті Угоди).

Аліменти можуть бути встановлені будь-яким способом, в т.ч. з використанням декількох. Однак розмір аліментів на дітей не може бути нижче передбаченого СК РФ. При цьому в угоді можна встановити договірну неустойку за несплату аліментів в покладений термін.

Угода про сплату аліментів - вид угоди. У всьому, що не врегульоване СК РФ застосовуються норми Цивільного кодексу, в т.ч. нормами про визнання угоди недійсною.

Документ набуває юридичну силу після посвідчення його тексту у нотаріуса.

Зміна і розірвання договору

Життєві обставини можуть зробити угоду надто обтяжливим для однієї зі сторін. За обопільною згодою сторін воно змінюється або розривається шляхом складання окремого документа, який теж належить засвідчити у нотаріуса.

Коли домовитися не вдається, угоду можна змінити або розірвати в судовому порядку шляхом подання позовної заяви . При цьому, крім істотної зміни матеріального або сімейного стану, суд на власний розсуд врахує будь-які інші обставини, що мають значення для зміни або розірвання угоди про сплату аліментів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online