Штраф за борги з аліментів: в силу вступив відповідний закон

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Про це заявили в Мін'юсті, передає кореспондент Української Служби Інформації.

Якщо у платника аліментів виникає заборгованість в сукупному розмірі більше, ніж сума відповідних платежів за 1 рік, то буде накладатися штраф у розмірі 20% від суми заборгованості. Якщо ж заборговану суму буде перевищувати суму відповідних платежів за 2 роки - штраф складе вже 30% відповідно. У разі заборгованості на суму платежів за 3 роки штраф зросте до 50% від суми боргу, - заявила заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

Повідомляється, що сума штрафу буде також передана на потреби дитини в якості компенсації за несвоєчасну виплату. З огляду на, що у деяких батьків накопичуються величезні борги з аліментів, надбавка може бути вагомою. Навесні обласне управління Мін'юсту опублікувало список найбільших боржників-аліментників. На першому місці - чоловік, який заборгував своїй дитині більше мільйона гривень. Така сума накопичилася за три роки. Тобто зі штрафом - це може бути вже півтора мільйона.

Тобто зі штрафом - це може бути вже півтора мільйона

Закон дуже правильний. Порушення зобов'язань - а аліменти це зобов'язання свого роду - має каратися в разі наявності вини. Але знову ж таки питання у виконанні закону. У нас в Україні маса хороших ідей на стадії здійснення перетворюються в лютий маразм. Питання скоріше в тому, як буде здійснюватися контроль за своєчасністю оплати цих аліментів. Є випадки, коли мами не отримують аліменти місяцями, а виконавча служба каже що заборгованості немає. І знову ж таки - якщо чоловікові вчасно не заплатили зарплату, що робити? - каже юрист Андрій Безверхий.

Заступник міністра Світлана Глущенко впевнена, що фінансове покарання мотивує недобросовісних батьків до виконання зобов'язань перед власною дитиною. Однак юристи вважають, що і платники аліментів повинні бути захищені законом.

Мене більше питання цікавить, коли почнуть захищати права платника аліментів. Це не чоловіча солідарність, а практика. Наприклад, дитина фактично півроку живе у тата, тато його одягає, годує, гуляє, лікує, відправляє в літній табір і т. Д. Але при цьому не може не платити аліменти мамі. Тому що ... А тому що - тому, - каже Андрій Безверхий.

Жінок-аліментщіц дійсно традиційно менше. Максимальна сума боргу мами перед дитиною в Одеській області - 115 тисяч, що накопичилися за 5 років.

Експерти вважають, що після вступу норми про штрафи в судах збільшиться кількість "аліментних" справ, в яких ці самі штрафи будуть намагатися оскаржити. Але ситуація критичної не стане.

Ті, хто не хоче платити аліменти і так судяться, введення штрафів навряд чи масово підштовхне людей на суди. Судову систему це не паралізує. Вона і так паралізована в силу своєї гнилі і тотальної корупції, - вважає юрист Андрій Безверхий.

Відзначимо, раніше мінімальний розмір аліментів для дитини відповідного віку був збільшений до прожиткового мінімуму. Також була посилена відповідальність за перешкоджання спілкуванню розведеного батька з дитиною.

Як повідомляла USIonline.com, в Україні введуть штрафи за борги з аліментів.

Читайте нас в Telegram .

І знову ж таки - якщо чоловікові вчасно не заплатили зарплату, що робити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online