Скільки повинен платити аліменти батько на 1 дитину: в 2016-2017 роках

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua


На питання, скільки становить зміст, яке повинен платити батько на одну дитину, зазвичай відразу відповідають - 25% від заробітку. У більшості випадків це відповідає дійсності, але в деяких ситуаціях питання вирішується по-іншому.

В яких випадках можливі аліментні виплати?

Для присудження сплати аліментного змісту повинні бути виконані наступні умови:

  1. Вік дитини не повинен перевищувати 18 років. Після досягнення цього віку обов'язок батька забезпечувати дитини припиняється. Виняток становлять випадки, коли дитина вже після повноліття продовжує навчання на очній формі у ВНЗ або є інвалідом, не здатним до самозабезпечення.
  2. Дитина повинна бути рідним або офіційно усиновленим. У випадках, коли процедура усиновлення не проводилася претендувати на виконання батьківських обов'язків (мається на увазі обов'язок утримувати своїх дітей і забезпечувати їх) не має сенсу.
  3. Якщо дружина подала позовну заяву на стягнення аліментів не відразу після розлучення, то претендувати можна на суму, покладену тільки за останні три роки. Це не відноситься до заборгованості по аліментах. Якщо є судове рішення про сплату аліментів, але батько не виконує його положення, то утворюється борг і штрафи по ньому терміну давності не мають.

Способи здійснення аліментних виплат Способи здійснення аліментних виплат

Існують два способи, за допомогою яких дитина може отримати належний йому матеріальне забезпечення:

  1. Добровільне угоду. При розлученні батьки досягли згоди в питанні забезпечення дитини, і батько виконує свої батьківські обов'язки в добровільному порядку. Дана угода складається в письмовому вигляді, завіряється у нотаріуса і порушення його умов карається за законом.

В угоді можна обумовити будь-які умови забезпечення батьком своєї дитини і це не обов'язково буде 25% його доходу. Це можуть бути і інші суми, головне, щоб дитина після розлучення ні в чому не потребував.

  • в угоді можна вказати виплати в певному розмірі і обов'язок проводити ці виплати в певний час;
  • можна домовитися про сплату аліментів у відсотках від щомісячного (або щорічного) доходу;
  • можливі і разові виплати, після здійснення яких батько звільняється від обов'язку утримувати свою дитину; це відноситься, як правило, до дорогого майна, права на яке можуть бути передані неповнолітньому, наприклад, квартирі, дачі і так далі.

Таким чином, угода між батьками може встановлювати практично будь-які форми змісту батьком своєї дитини і будь-які його розміри.


Зверніть увагу! Інформація з даної статті може бути не повною, через частої зміни законодавства. Крім того, саме ваша ситуація можливо вимагає, більш детального вивчення. Тому радимо проконсультуватися з нашими фахівцями за телефонами: в Москві +7 (499) 938-44-32 , в Санкт-Петербурзі: +7 (812) 467-34-03 , По всій Росії 8 (800) 511-81-26 - це безкоштовно, анонімно і професійно!

  1. Рішення суду про сплату аліментів. Найчастіше в реальному житті при розлученні батьки не можуть домовитися про порядок виплати матеріальних засобів для утримання дитини. Єдиним виходом в цьому випадку є подача заяви в суд з проханням про примусове стягнення аліментів з одного з батьків (найчастіше - батька).

Природно, що розмір аліментних виплат буде цілком залежати від того, яке рішення прийме суд. Найбільш часто приймається рішення про сплату максимальної суми на одну дитину, тобто батько буде зобов'язаний щомісяця виплачувати чверть свого доходу. Портал bukva-zakona.com звертає вашу увагу на те, що під терміном «щомісячний дохід» мається на увазі не тільки заробітна плата, а й будь-які інші джерела матеріальних засобів, наприклад, дивіденди, гонорари та інше.

Таким чином, 25% буде стягуватися з сумарного місячного доходу батька.

Втім, суд має право призначити виплату аліментів на одну дитину і в одному, заздалегідь обумовленому розмірі. Це відбувається, коли точний розмір доходів батьків неможливо відстежити або коли точно відомо, що він отримує неофіційний дохід. Ще однією причиною призначення виплат у заздалегідь обумовленою сумою є отримання доходу батьком в іноземній валюті.

Розмір фіксованої виплати буде визначатися судом, і буде підлягати щомісячному перерахуванню на рахунок дитини або його представника.

Розмір 25% -го відрахування із зарплати може бути зменшений судом за наявності таких обставин:

  • у батька на утриманні знаходяться ще діти (наприклад, від іншого шлюбу);
  • батько зобов'язаний виплачувати аліменти на інших дітей (також, від іншого шлюбу).

Чи не буде підставою для невиплати аліментного змісту відсутність роботи у батька або невеликий розмір зарплати. Суд, як і в будь-якому іншому випадку, зобов'яже батька до сплати аліментного змісту.

Зобов'язати до виплати матеріального утримання дитини - входить в обов'язки судових органів Зобов'язати до виплати матеріального утримання дитини - входить в обов'язки судових органів. Забезпечити виконання такого рішення - це вже обов'язок судових приставів. Саме вони направлять виконавчий лист за місцем роботи батька, і бухгалтерія підприємства буде зобов'язана робити щомісячні перерахування коштів.

Не варто допускати прострочення в сплаті аліментного змісту і в разі добровільного угоди, і в разі судового рішення. По-перше, борг рано чи пізно доведеться погашати, причому вже зі сплатою штрафів та пені. По-друге, несвоєчасне виконання судового рішення або умов добровільної угоди дозволять судовим приставам ініціювати процедуру примусового стягнення аліментів та заборгованості по них (арешт рухомого або нерухомого майна, банківських рахунків, заборону на виконання деяких юридичних дій, заборона на виїзд за межі РФ і інше) .


В яких випадках можливі аліментні виплати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online