Розписка про отримання аліментів на дитину готівкою

  1. Коли потрібне документальне підтвердження
  2. варіанти оформлення
  3. обов'язкові умови
  4. зразок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Гроші, призначені для утримання дитини, можуть передаватися різними способами. Все залежить від здатності сторін домовлятися. Обов'язок щодо фінансового забезпечення дитини кожним з батьків оформляється усно, нотаріальним угодою або судом.

У перших двох випадках мається на увазі добровільний характер виплат, в третьому - примусовий. Для підтвердження виконання обов'язків знадобиться розписка про отримання аліментів на дитину, зразок якої представлений в статті.

Коли потрібне документальне підтвердження

Розписка оформляється, коли сторони передають готівкові кошти. Для банківських переказів цей документ не потрібен, достатньо вказати конкретне призначення платежу.

Набагато зручніше перераховувати гроші через бухгалтерію організації аліментщика. Цей спосіб застосовується, коли він має стабільну роботу і постійний рівень доходу, достатній для надання змісту дитині в обумовленому розмірі.

Коли батько має мінливий дохід, не оформлений офіційно або у нього є якісь інші труднощі з офіційним оформленням трудових відносин і «білої» заробітної платою, він змушений передавати гроші в готівковій формі. Передачу грошей настійно рекомендується документувати, щоб уникнути можливих заяв про відсутність виплат.

варіанти оформлення

Розписка на аліменти може складатися різними способами. Форма одна - тільки письмова. Вимог до того, як складати документ, немає - допустимо використовувати комп'ютер або писати її від руки.

Якщо передача готівки відбувається рідко і є винятком, а не правилом, сторонам зручніше складати рукописний документ - він пишеться від руки і в кінці підписується одержувачем грошей.

Якщо отримання аліментів на руки носить постійний характер, допускається використовувати друковані або змішані тексти. Тобто заздалегідь підготувати бланк, а при зустрічі підписати його і віддати другого з батьків. Документ може бути повністю складений на комп'ютері, в його текст вписані відомості про одержувача і платника, ПІБ і дата народження дитини, а також вказівку на підстави передачі грошей і сума. Інший варіант - залишити незаповненими окремі поля, а суму вписувати при передачі грошей.

Таким чином, сторони можуть використовувати рукописний, машинний або змішаний варіанти.

обов'язкові умови

Документ складається різними способами, але, незалежно від цього, в нього включається:

  • найменування. Можна вказати «розписка в отриманні аліментів».
  • повні ПІБ платника, дані паспорта: серія, номер, місце проживання, документальну та фактичну;
  • повні ПІБ одержувача, паспортні дані, місце проживання;
  • повні ПІБ дитини або дітей, дата народження;
  • вказівка ​​підстави, наприклад, аліменти за угодою від 12.12.2013;
  • період, наприклад, вересень 2017 роки;
  • сума цифрами і прописом;
  • відсутність претензій або вказівка ​​на суму боргу;
  • дата і місце передачі змісту для дитини;
  • підпис одержувача. Розшифровка потрібно, коли розписка складена на комп'ютері. Платник також може поставити свій підпис, але фактично вона не потрібна, оскільки розписка підтверджує факт отримання грошей тим, кому вони призначені;
  • підписи присутніх на зустрічі свідків і інформація про паспорт.

Свідки і наявність їх підписів не мають значення. Якщо одна зі сторін заявить про те, що гроші вона не отримувала і стане спростовувати факт підписання, то графологічна експертиза ці доводи спростує. Тим більше не потрібно відвідувати нотаріуса. Але якщо сторони бажають, вони можуть вписати повні ПІБ свідка, його паспортні дані. Свідок також ставить свій підпис.

Складається документ в єдиному екземплярі і передається платнику. За бажанням сторін можливе складання двох примірників по одному для кожного з батьків.

зразок

Всі документи подібного роду незалежно від підстав їх написання складаються при використанні одного шаблону. У них включаються відомості, зазначені вище.

Для складання розписки про отримання аліментів зразок допустимо використовувати наступний:

«Я, Петрова Світлана Олексіївна, паспорт 1001 210223, виданий відділом УФМС Росії по Ростовській області в м Таганрог 23.02.2015 р, зареєстрована і проживає за адресою: Таганрог, вул. Портова, д. 23, кв. 45, отримала від Петрова Дениса Сергійовича, паспорт 2002 230126, виданий відділом УФМС Росії по Ростовській області в Ростові-на-Дону 05.06.2008 р, зареєстрованим за адресою: Ростов-на-Дону, вул. Елеваторна, д. 56, кв. 100, котра проживає за адресою: Ростов-на-Дону, вул. Лугова, д. 89, кв. 455, аліменти в сумі 10 000 (десять тисяч) рублів на утримання спільної дитини Петрової Ірини Денисівни 02.03.2015 р.н., за жовтень 2017 року. Претензій не маю.

07.10.2017 р Петрова С.А. »

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online