Розписка на отримання аліментів на дитину: зразок розписки про отримання грошей на руки

  1. Юридична цінність документа
  2. Порядок оформлення розписки
  3. різновиди документа
  4. Складання розписки та нотаріальне завірення
  5. Приклад розписки при отриманні коштів на дитину
  6. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

розписка при отриманні аліментів є документом, що має юридичну силу і підтверджує законну передачу грошових коштів на утримання дитини. При цьому дійсність паперу залежить від цілого ряду чинників, що впливають на складання договору.

Юридична цінність документа

Розписка про отримання аліментів на руки, зразок документа, складений за всіма встановленими правилами, є гарантом виконання зобов'язань платника допомоги Розписка про отримання аліментів на руки, зразок документа, складений за всіма встановленими правилами, є гарантом виконання зобов'язань платника допомоги.

Правильне складання документа в порівнянні з аліментних угодою не потребує будь-яких витрат і оплати спеціального мита в казну держави!

Під час судового розгляду зразок розписки в отриманні грошових коштів в рахунок аліментів підтверджує такі аргументи:

  • фактична оплата аліментів з боку батька або матері;
  • визначення в суді суми, яка була реально передана (в разі, коли платник стверджує про інше розмірі фінансових коштів).

Юридична сила документа полягає в дотриманні певних умов, після яких письмові зобов'язання необов'язково завіряти нотаріально.

В даному випадку папір буде вважатися дійсною, і під час судового провадження буде розглянута в якості прямого доказу для вирішення цієї ситуації!

Дізнайтеся яка на даний момент мінімальна сума аліментів ?

Як нараховуються аліменти із зарплати ?

До якого віку діти вважаються неповнолітніми - читайте за посиланням .

Порядок оформлення розписки

Перед тим як написати розписку про отримання аліментів і зразок документа важливо врахувати правила її складання:

Зразок розписки на отримання аліментів на дитину складається самостійно обома сторонами, але має ряд певних вимог:

  • назва документа по центру аркуша паперу формату А4 «Розписка»;
  • зазначення місця складання;
  • фактична дата складання;
  • особисті дані одержувача і платника (адреса, ініціали, інформація про видачу паспорта);
  • вказівка ​​даних про третю особу, що є свідком складання розписки;
  • подібне опис отримання або передачі грошових коштів;
  • написання переданої суми в цифрах і прописом;
  • підписи всіх сторін, що беруть участь при складанні документа (платник, одержувач, свідок);
  • наявність в документі обов'язкового пункту про передачу примірників обом сторонам.

різновиди документа

Для того щоб правильно була складена розписка про отримання грошових коштів в рахунок аліментів на дитину можна скачати її зразок в певній формі. Залежно від заповнення виділяють наступні види:

Важливо! Незалежно від форми складання розписки потрібно враховувати всі нюанси її оформлення і розуміти, що при виникненні особливих обставин цей папір повинна підтвердити правдивість заявлених аргументів!

Складання розписки та нотаріальне завірення

Складання розписки та нотаріальне завірення

Законодавство РФ не зобов'язує обидві сторони при складанні розписки в обов'язковому порядку використовувати нотаріальне завірення документів. Для отримання юридичної дійсності паперу потрібно врахувати такі правила:

  • правильне оформлення розписки з дотриманням вищевказаних вимог;
  • звірка всіх особистих даних в документі;
  • складання розписки при використанні ручного почерку, так як при розгляді справи в суді з'являється можливість проведення експертизи на встановлення особи упорядника;
  • залучення третіх осіб, які згодом можуть стати свідками на суді.

Зразок розписки в отриманні аліментів згідно із законодавчим кодексу не вимагає обов'язкової присутності свідків при її складанні, але для перестраховки важливо врахувати той факт, що не завжди доброзичливі відносини між колишнім подружжям залишаються на колишньому рівні.

Приклад розписки при отриманні коштів на дитину

Розписка і зразок в отриманні аліментів на дитину мають наочний приклад, розглянутий нижче.

Розписка про отримання коштів на утримання дитини

Сімферополь (місто) 10.08.2017 (дата заповнення)

Я, Петрова Ніна Захарівна (одержувачка) зареєстрована і проживає за адресою м Сімферополь, вул. Неапольська, д.39, паспортні дані, 17 05 №154653 видані в ОВС Сімферопольського району від 01.12.2014 прийняла кошти 10.08.2017 від Петрова Володимира Миколайовича, який мешкає за зареєстрованою адресою м Сімферополь вул. Воровського, д. 68 з серією паспорта 17 25 №205306 виданого в Дзержинському районі від 09.04.2005 в сумі 10000 (десять тисяч) рублів на утримання малолітньої дочки Петрової Ольги Володимирівни 16.01.2005 (дата народження). Будь-яких питань до платника не маю.

Я, Петров Володимир Миколайович (платник аліментів) передав фінансові кошти Петрової Ніні Захарівні 10.08.2017 в розмірі 10000 (десять тисяч) рублів на утримання дочки Петрової Ольги Володимирівни 16.01.2005 (дата народження).

Процедура передачі і отримання фінансових коштів здійснювалася при третій особі гр. Антонові Микиті Олександровича з постійним місцем реєстрації та проживання за адресою м.Сімферополь, вул. Карла Маркса, б.7 кв. 12 з паспортними даними, 16 04 № 245698 виданими в ОВС м.Сімферополя від 15.09.2009, що підтверджує здійснення процесу у відповідності з усіма правилами і в потрібному обсязі.

Наявність підписів всіх сторін-учасниць Петрова Н. З

Петров В. Н

Антонов Н. А

висновок

Як правильно написати розписку про отримання грошей за аліменти залежить від дотримання всіх правил складання документа. В даному випадку важливо враховувати той факт, що папір в подальшому може бути розглянута в суді. Найкраще убезпечити себе заздалегідь, щоб уникнути пред'явлення необгрунтованих претензій!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online