Розмір аліментів на двох дітей в 2019 році зразок позовної заяви

  1. Який розмір аліментів можна отримати на двох дітей
  2. Як будуть платитися аліменти на 2 дітей
  3. Готуємо позов про стягнення аліментів на двох дітей

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Коли ставиться питання про аліменти, на їх суму впливає і те, яка кількість дітей потребує виплати. Від цього буде прямо залежати величина відрахувань з доходу боржника.

Чи не є в цьому відношенні винятком і розмір аліментів на 2 дітей.

Як же вони сплачуються зараз, і які зміни очікуються в найближчому майбутньому?

В цій статті:

Який розмір аліментів можна отримати на двох дітей

Отже, існує 3 способи визначення розміру аліментів на двох дітей.

Перший з них полягає в тому, що відповідні суми подружжя прямо обумовлюють в угоді між собою, називається він "Угода про сплату аліментів".

Цей документ підписується в присутності нотаріуса. І якщо виникли проблеми з його виконанням, до справи відразу ж можна підключити судових приставів, не чекаючи рішення суду і виконавчого листа.

Майте на увазі, що в рахунок сплати аліментів на 2 дітей, колишній чоловік може передати належне йому нерухоме майно. Це так само можна оформити угодою про сплату аліментів.

Якщо ж консенсусу не знайдено і угода подружжя між собою не склали, то в силу вступають правила, прописані в чинному законодавстві, а саме в ст. 81 Сімейного кодексу РФ.

У багатьох виникає питання:

Скільки відсотків мають становити аліменти на двох дітей? Які суми повинні виплачуватися?

На цей рахунок у законодавстві чітко прописано, що утримання аліментів на двох дітей обмежується однією третиною (1/3 - 33%) від усіх доходів.

Таким чином в позові або судовому наказі, необхідно вимагати аліменти саме в цьому розмірі. Однак і після суду, не всі батьки платять аліменти на утримання своїх дітей.

Наведемо простий приклад розрахунку розміру аліментів на 2-х дітей.

Дохід, після утримання ПДФО становить 10 000 рублів, тоді аліменти на двох дітей будуть в розмірі 3000 рублів за 1500 рублів на кожну дитину.

Також аліменти можуть стягуватися у фіксованій сумі. На сьогоднішній день законодавством не встановлено, скільки становлять аліменти на 2 дітей у твердій сумі.

При цьому практика показує, що при винесенні рішення суд орієнтується на значення прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідного віку.

Як будуть платитися аліменти на 2 дітей

У наступному році очікується ряд нововведень від законодавців, які спрямовані на вдосконалення механізму сплати аліментів. В першу чергу, очікується їх індексація в зв'язку з інфляцією.

Крім цього, не виключено, що все - таки буде прийнятий закон, що визначає мінімальну суму аліментів. І це буде також стосуватися виплат на двох дітей.

У 2016 році боржників по аліментах чекав ряд неприємних сюрпризів. Зокрема, законодавці вирішили питання про тимчасове обмеження неплатників в праві вправи транспортними засобами.

У 2018 року можливі поправки в законодавство, за якими зведення про борг по аліментах будуть заноситися в бюро кредитних історій.

Тоді неплатнику буде значно складніше оформити на своє ім'я кредит. Не виключено, що зміни торкнуться і посилення кримінальної відповідальності.

Готуємо позов про стягнення аліментів на двох дітей

Він подається в суд як за місцем знаходження боржника, так і за адресою проживання одержувача аліментів. При цьому, якщо батьківство людиною не заперечується, то достатньо отримати судовий наказ. За ним можна звернутися і до мирового судді.

Незалежно від виду документа, в ньому повинні бути вказані найменування суду, а також дані про сторони. Після цього потрібно написати про укладення шлюбу і його подальшому розірвання.

Обов'язково в позові слід написати про спільних дітей і про те, що відповідач не приймає ніякої участі в їх утриманні. Далі повинні перераховуватися вимоги до суду.

В кінці позову або заяви на судовий наказ повинні йти перелік додатків, а також підпис позивача або його представника.

Позов про стягнення аліментів на 2-х дітей Позов про стягнення аліментів на 2-х дітей

Як же вони сплачуються зараз, і які зміни очікуються в найближчому майбутньому?
Які суми повинні виплачуватися?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online