Право на аліменти з колишнього чоловіка

  1. Право подання та оформлення аліментів на чоловіка після розлучення
  2. Підстави для отримання аліментів
  3. Скільки колишній чоловік має право отримувати на своє утримання?
  4. У яких випадках чоловік втрачає право на отримання аліментів?
  5. Питання відповідь
  6. аліменти
Енциклопедія МІП

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

» Сімейне право » аліменти »Право на аліменти з колишнього чоловіка

Права отримання аліментів після розірвання шлюбу вказані в статті 90 Сімейного Кодексу РФ.


Право подання та оформлення аліментів на чоловіка після розлучення

Право на аліменти з колишнього чоловіка після розірвання шлюбу вказані в статті 90 Сімейного Кодексу РФ. Згідно з цією статтею право на аліменти з колишнього чоловіка після розірвання шлюбу може забезпечуватися з кількох причин. При цьому отримувати аліменти на дитину може той чоловік, який виховує його після розлучення. У більшості випадків отримати аліменти на своє утримання може колишня дружина. Пов'язано це з тим, що, наприклад, в період вагітності і до того, як дитина досягне трирічного віку, жінка не може працювати і забезпечувати себе самостійно.

Право на аліменти з колишнього чоловіка має один з подружжя навіть у тому випадку, коли шлюб є ​​дійсним. Коли один з батьків ухиляється від оплати аліментів на утримання дитини або другого з подружжя, другий має право подати в суд для примусового стягнення цих коштів.

Підстави для отримання аліментів

Після розірвання шлюбу колишнє подружжя має право на аліменти з колишнього чоловіка на власне утримання. У більшості випадків, колишнє подружжя самостійно обумовлюють претензії і вимоги щодо подальшого утримання один одного. Інші випадки, регулюються судом.

Відповідно до статті 90 СК РФ право на отримання аліментів за змістом мають такі громадяни:

  • Вагітна дружина або колишня дружина, яка виховує дитину до 3-х років.
  • Потребує колишній чоловік, який доглядає за спільною дитиною-інвалідом. В цьому випадку, другий чоловік зобов'язаний виплачувати певну суму на утримання.
  • Виплачувати аліменти на чоловіка, що доглядає за дитиною-інвалідом колишній чоловік або дружина повинні до повноліття дитини.
  • Колишній чоловік, який є непрацездатним від народження, став таким в період подружнього життя або ж протягом 1 року після розірвання шлюбу.

Замітка! Варто відзначити, що вимагати право на аліменти з колишнього чоловіка на своє утримання може також чоловік, який тривалий час доглядав за дітьми і знаходився вдома, не маючи власного доходу. При цьому, рішення про те, що один чоловік буде працювати, а другий перебувати вдома було прийнято обопільно. В такому випадку, право на отримання аліментів дружина або чоловік мають протягом 5 років з дня розірвання шлюбу.

  • Потребує чоловік, який досяг пенсійного віку не пізніше, ніж 5 років після розлучення. Право на отримання такої допомоги мають подружжя тільки в тому випадку, якщо вони проживали разом досить тривалий період.

Таким чином, тільки за таких обставин (не включаючи особисту домовленість колишнього подружжя), один з подружжя може звернутися з позовом до суду для присудження виплачувати аліменти.
Як здійснюються виплати аліментів на колишнього чоловіка?

Всі виплати допомоги на утримання здійснюються за рішенням суду. Варто зазначити, що такі аліменти можуть бути нараховані одним платежем або ж виплачуватися протягом певного періоду щомісяця.

Якщо колишній чоловік, на якого виплачуються посібник, знову одружився або ж його матеріальне становище покращилося, друга сторона має право звернутися до суду, який зобов'язаний переглянути необхідність надання виплат.

Варто відзначити, що в деяких випадках встановлений порядок надання виплат може не підлягати змінам.

Як правило, аліменти на чоловіка нараховуються до певного моменту, який вказує суд. Найчастіше, ці виплати отримують до:

  • досягнення дитиною 18 років;
  • смерті одного з подружжя (чоловіка або дружини);
  • виконанні деяких пунктів, наприклад, виплати можуть припинитися, якщо чоловік одружується або вийде заміж повторно;
  • закінчення певного терміну, зазначеного в суді.

Також сума виплат і термін її нарахування може бути переглянутий, якщо платник надасть суду незаперечні причини або докази.

Скільки колишній чоловік має право отримувати на своє утримання?

Сума виплат на колишнього чоловіка може варіюватися в залежності від деяких факторів.
До таких факторів ставляться зради або інші "провини" подружжя, які були зафіксовані протягом подружнього життя.

Основними факторами, на основі яких проводиться розрахунок і нарахування аліментів на чоловіка є:

  • Фінансові можливості тієї людини, яка вимагає аліменти.
  • Наявність аліментів на дітей та сума цих виплат.
  • Здатність заявника самостійно заробляти гроші.

Замітка! Якщо позивач не має роботи або з якоїсь причини не може займатися трудовою діяльністю, то він в обов'язковому порядку вказує ці причини.

  • Час, який необхідно позивачеві на отримання освіти (якщо він отримує спеціальність).
  • Рівень життя сім'ї до розлучення.
  • Тривалість сімейного життя.
  • Вік і загальний стан здоров'я, включаючи емоційну складову, заявника.
  • Фінансові можливості відповідача.

Таким чином, суд, виходячи з вищезазначених чинників, робить висновок і визначає суму виплат.

У яких випадках чоловік втрачає право на отримання аліментів?

У деяких випадках колишній співмешканець може втратити право на отримання аліментів від другого. Такими вважаються випадки, коли:

  • Чоловік отримав непрацездатність внаслідок вживання наркотиків, алкогольних напоїв або вчинення злочину.
    До цього фактору відносяться всі дії колишнього чоловіка, які спрямовані на виникнення непрацездатності. При цьому, суд спирається на причинно-наслідковий зв'язок між діями колишнього чоловіка і виникненням його непрацездатності. Позивач в цьому випадку повинен надати суду медичний висновок з вказаною в ньому причиною виникнення непрацездатності.
  • Тривалість подружнього життя. В цьому випадку, якщо тривалість шлюбу становить менше 1 року, а додаткових причин, наприклад, вагітність, нету, то суд має право відхилити прохання позивача.
  • Оподаткування аліментами подружжя, які прожили разом менше 5 років, проводиться помірно (якщо немає додаткових факторів для збільшення суми аліментів).
  • Негідну поведінку. Негідним можна назвати поведінку, коли один з подружжя зловживає спиртні напої, наркотики, насильство щодо членів сім'ї і т. Д.

Таким чином, кожен з подружжя має право отримувати від другого аліменти. Варто відзначити, що це право можна втратити, в разі, якщо позивач (колишній чоловік або дружина) надасть достатню кількість доказів у тій чи іншій справі.

Питання відповідь

аліменти

"

Доброго дня! З чоловіком ми прожили 22 роки, потім розлучилися і він одружився. Мені зараз 60 років, можу я подати на аліменти для себе, якщо пройшло вже після розлучення 16 років. Дякуємо.

"

Людмила

Добридень! Згідно ст. 90 СК РФ п РАВО вимагати надання аліментів у судовому порядку від колишнього чоловіка, що володіє необхідними для цього засобами, мають: колишня дружина в період вагітності і протягом трьох років з дня народження загального дитини; потребує колишній чоловік, який здійснює догляд за спільною дитиною-інвалідом до досягнення дитиною віку вісімнадцяти років або за загальним дитиною - інвалідом з дитинства I групи; непрацездатний потребує колишній чоловік, який став непрацездатним до розірвання шлюбу або протягом року з моменту розірвання шлюбу; потребує колишній чоловік, який досяг пенсійного віку не пізніше ніж через п'ять років з моменту розірвання шлюбу, якщо подружжя перебувало в шлюбі тривалий час. У Вас немає такого права.

У Вас немає такого права

Кутенков Віктор Валерійович

Задати додаткове питання

Ознайомтеся з цією статтею.

Ознайомтеся з цією статтею

Богуславська Анна Володимирівна

Задати додаткове питання

аліменти

"

З чоловіком розлучилися три місяці тому, два місяці тому у мене стався інсульт. Зараз я не працюю. Чи маю я право подати на колишнього чоловіка на аліменти?

"

Ольга

Добридень! Так Ольга право подати на колишнього чоловіка на аліменти у Вас є. Юридична група МІП складе для Вас всі документи, скарги та заяви по промокодом МІП 9. Консультації безкоштовні. Послуги зі складання документів платні. Представлення інтересів в суді теж платне. За вартістю послуг зверніться за телефоном +7 (495) 228-26-51 м Москва, Старопіменовскій провулок 18 [email protected] http://advokat-malov.ru/kontakty.html

html

Дубровіна Світлана Борисівна

Задати додаткове питання

Згодна з колегою.

Згодна з колегою

Дубровіна Світлана Борисівна

Задати додаткове питання

У яких випадках чоловік втрачає право на отримання аліментів?
Як здійснюються виплати аліментів на колишнього чоловіка?
Скільки колишній чоловік має право отримувати на своє утримання?
У яких випадках чоловік втрачає право на отримання аліментів?
Чи маю я право подати на колишнього чоловіка на аліменти?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online