Позовна заява про зменшення розміру аліментів (зразок додається)

  1. Можливі варіанти дій щодо зниження розміру аліментів
  2. Умови, при яких можливе зменшення аліментів
  3. Зразок позовної заяви
  4. Чи не допустимі підстави для позову
  5. Місце і порядок розгляду позову в суді

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У цій статті ми детально розглянемо моменти, здатні зіграти юридичну роль у долі певної категорії людей У цій статті ми детально розглянемо моменти, здатні зіграти юридичну роль у долі певної категорії людей. Йтиметься про платників аліментів, зобов'язаних за винесеним рішенням суду матеріальним чином брати участь у вихованні та забезпеченні добробуту своїх дітей. У яких випадках вони можуть скласти позовну заяву про зменшення розміру аліментів?

У сучасному, стрімко мінливому світі, долі людей часто стають абсолютно непередбачувані, затягнутими в воронки вируючого потоку повсякденному житті. Деякі з таких моментів, настання яких неможливо передбачити наперед - це зміна сімейного статусу, або, не дай бог, наприклад, отримання інвалідності.

Можливі варіанти дій щодо зниження розміру аліментів

Обгрунтовано неможливо повністю анулювати аліментні виплати і зовсім від них відмовитися. При настанні певних обставин, наприклад, зміну умов проживання в спектрі дохідної складової платника або одержувача аліментних відрахувань, можлива подача позовної заяви для зменшення суми таких виплат. Взагалі законодавством передбачено два шляхи вирішення питання щодо зменшення розміру аліментів:

  • по добровільної домовленості між колишнім подружжям без судового розгляду, але з обов'язковою офіційною реєстрацією нової угоди у нотаріуса;
  • подати позов про зменшення розміру аліментів до суду.

Звичайно, зразок першого варіанту рішення без позову є менш стресовим і набагато більш комфортабельним. Але при виборі шляху позову в суд на зменшення аліментних виплат, слід враховувати, що відповідає сторона теж має право в будь-який час подавати зустрічну позовну заяву в суд для спростування претензії про зниження відрахувань і, більш того, для початку зустрічного розгляду. Така позовна заява може бути навіть про збільшення розміру виплачуваних сум, як частини від сумарного доходу платника.

Умови, при яких можливе зменшення аліментів

Отже, тепер варто докладно висвітлити чинники, передбачені законодавством, які можуть бути відправною точкою, підставою для складання такого документа, як позовну заяву для зниження розміру аліментів Отже, тепер варто докладно висвітлити чинники, передбачені законодавством, які можуть бути відправною точкою, підставою для складання такого документа, як позовну заяву для зниження розміру аліментів. Сімейним кодексом Російської Федерації, затвердженим 29 грудня 1995, в Законі 223-ФЗ, про правове регулювання аліментних відносин, передбачається зразок такого документа, як позовну заяву про зниження розміру аліментів з боку платника, при виникненні таких обставин:

  1. втрата дієздатності платника, а також визнання його інвалідом першої і другий не робочої групи;
  2. визнання одержувача аліментів повністю дієздатним. Це такі випадки, як: - працевлаштування з фактом укладення трудового договору, або за контрактом, або в разі заняття їм підприємницькою діяльністю за умови досягнення нею шістнадцятирічного віку; - при укладенні шлюбу одержувачем аліментних відрахувань в окремих, теж передбачених законодавством випадках;
  3. неправильний розподіл аліментних коштів, обов'язкових до виплат іншим дітям або людям, що знаходяться на утриманні платника, коли дитина отримує набагато більше інших, таких же повноправних одержувачів аліментних відрахувань;
  4. позовну заяву про перевищення аліментних відрахувань вище законодавчо встановлених. Як зразок: ситуація, коли платник відраховує аліменти на різних дітей від різних матерів. У законодавстві затверджений відсоток відрахувань на одну дитину - 25%, тобто, на двох дітей від різних матерів загальний відсоток відрахувань становитиме 50%, коли на двох дітей максимальний розмір аліментів не повинен перевищувати 33% від суми всіх доходів;
  5. занадто високі доходи платника аліментів, 25% від яких будуть складати суму, на багато перевершує всі розумні потреби дитини;
  6. втрата роботи або перехід на менш оплачувану роботу платника, що спричинило зниження загальних доходів;
  7. умова повного державного забезпечення дитини: знаходження в школі-інтернаті, навчання в Суворовському училищі та інше подібне, при якому аліменти будуть витрачатися тільки на утримання дитини в канікулярний або відпускний час.

Зразок позовної заяви

Розроблено зразок такого документа, як позовну заяву про зменшення розміру аліментів. Зразок позовної заяви затверджений, він єдиний і не підлягає зміні або перефразовування при заповненні. Такий зразок можна скачати тут , Або в юридичній консультації, безпосередньо при складанні позову до суду про зменшення розміру аліментів. Зразок позовної заяви заповнюється самостійно, але краще звернутися за допомогою до досвідченого юриста.

Чи не допустимі підстави для позову

Позовна заява про зменшення розміру аліментних виплат не може позиватися до суду і бути прийнятим до розгляду, якщо єдиною підставою для такого позову будуть:

  1. високі доходи того з батьків, з ким проживає дитина;
  2. наявність у власності дитини (одержувача аліментів) майна, що не приносить йому дохід, не залежно від розмірів такого майна;
  3. наявність пенсії, яка нараховується дитині, також незалежно від її розмірів.

Місце і порядок розгляду позову в суді

При подачі позовної заяви про зменшення аліментних виплат до суду, розгляд відбувається в судових інстанціях за місцем проживання одержувача аліментних виплат. Первісне розгляд проводить мировий суддя, який, в свою чергу, виносить рішення про проведення судового розгляду. Уже безпосередньо суд призначає дату і час проведення попереднього слухання по справі. При стандартній ситуації, після надання всіх аспектів справи і дотримання необхідних процесуальних норм, безпосередньо суд виносить рішення, на підставі якого (в разі винесення позитивного рішення за позовом) провадиться перерахунок аліментних виплат.

У яких випадках вони можуть скласти позовну заяву про зменшення розміру аліментів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online