ДОКУМЕНТИ НА РОЗЛУЧЕННЯ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Не всі шлюби проходять випробування часом і, нерідко в житті буває так, що розлучення є єдино вірним рішенням. І навіть якщо рішення вже прийнято, то затягує процес одна проста причина: незнання переліку необхідних документів потрібних для запуску цього процесу. Якщо шлюборозлучний процес буде проходити через ЗАГС, то пакет документів мінімальний, а ось документи на розлучення, які потрібно буде подати до суду, залежить від того, скільки нюансів необхідно буде встановити судді перед тим, як прийняти рішення. Як правило, різниця в зборі потрібних документів полягає в наявності або відсутності дітей.

Необхідні документи для розлучення через ЗАГС
Як правило, через ЗАГС розлучення здійснюється в разі відсутності неповнолітніх дітей у подружжя. Подати заяву про розлучення може як один чоловік, так і обидва. Причому зовсім неважливо, в якій ЗАГС ви звернетеся - прописка абсолютно не має ніякого значення. Для подачі на розлучення через ЗАГС необхідні наступні документи:

1. Паспорти подружжя і копії з їх заповненими сторінками;
2. Спільне заяву на розлучення .
3. Квитанція про оплату мита. Після того як держмито буде оплачена і пред'явлена ​​квитанція вашу заяву буде розглянуто офіційно;
4. Якщо ж один з подружжя не може бути присутнім при розлученні, то йому необхідно самостійно скласти заяву і завірити його у нотаріуса.
5. Свідоцтво про реєстрацію шлюбу - без нього розлучитися не вдасться. У разі втрати необхідно спочатку відновити його, а потім подавати заяву на розлучення.

Приблизно через місяць після того як документи на розлучення були подані, ви отримаєте свідоцтво про розірвання шлюбу.

Необхідні документи для розлучення через суд, коли в шлюбі є діти

У разі, якщо в шлюбі є спільні діти, то справа про розлучення, безумовно, буде розглядатися в судовому прядки. У цьому випадку буде потрібно куди більше документів на розлучення, одні з яких потрібно подати в обов'язковому порядку відразу, а деякі будуть потрібні в процесі, на вимогу судді. Крім тих документів на розлучення, які перераховані вище, вам необхідно пред'явити:
1. Заява в суд - спільне двох подружжя або позовну заяву від одного з них: в разі, якщо другий проти розлучення;
2. Оригінальна свідоцтво про народження дитини та копію. Це доведе, що діти народжені саме в цьому шлюбі і дозволить приймати відповідні рішення;
3. Договір про виховання і забезпеченні дитини після розлучення, який необхідно скласти і вкласти в пакет документів. Якщо ж договору між подружжям не вийшло досягти, то суд буде сам вирішувати, з ким жити дитині, і хто з батьків буде виплачувати аліменти. Якщо договір узгоджений між батьками його неодмінно потрібно завірити нотаріально;

Крім того, під час шлюборозлучного процесу суду можуть знадобитися різного роду документи, наприклад, що підтверджують місце проживання, заробіток та інші. Найкраще, якщо всі питання, що стосуються документів на розлучення, ви обговоріть перед ініціацією процесу. А допоможуть вам у цьому досвідчені юристи «Жіночого клубу».

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online