Аліменти з непрацюючого: основні правила стягнення

  1. Розмір аліментів з безробітного
  2. порядок стягнення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Відсутність офіційного заробітку не звільняє зобов'язаних осіб від сплати аліментів Відсутність офіційного заробітку не звільняє зобов'язаних осіб від сплати аліментів. Так, обоє зобов'язані утримувати дітей до досягнення ними повноліття. Це зміст може виражатися в покупці продуктів харчування, одягу, оплати навчання і т.д. Допускається складання угоди в нотаріуса про аліментних утримання дітей, яке передбачатиме розмір, порядок і строки виплат. Якщо чоловік не надає кошти на утримання дитини, їх можна стягнути в суді.

Розмір аліментів з безробітного

Традиційний спосіб - стягнення аліментів у відсотковому співвідношенні до заробітку. Так як заробітку у відповідача в нашому випадку немає, розрахунок відбувається виходячи із середньої зарплати в конкретному суб'єкті. Наприклад, якщо середня зарплата в даному суб'єкті - 24 тисячі, то на дитину буде припадати ¼ цієї суми або 6 тисяч рублів.

Цей борг буде щомісяця накопичуватися, поки батько не влаштується на роботу або в рахунок аліментів буде описано майно.

Якщо батько перебуває на біржі праці і отримує допомогу, аліменти вираховуються з цієї допомоги.

Ст.83 Сімейного Кодексу визначає, що якщо батько не має стабільного заробітку, аліменти можуть встановлюватися в конкретну суму . Ініціатором встановлення такої форми може стати як позивач, так і сам суд. Статус безробітного не означає, що батько звільнений від обов'язку щодо утримання дитини. Але він може вплинути на суму аліментів. Також суд за своєю ініціативою має право встановити змішану форму, яка складається з фіксованої суми і відсотків до середньої зарплати (посібника).

Якщо мова йде про аліментних змісті потребують непрацездатних батьків своїми дітьми, то ст.87 Сімейного Кодексу виходить з того, що самі діти повинні бути працездатними і повнолітніми. Це означає, що відсутність заробітку не скасовує цього обов'язку, хоча може вплинути на розмір аліментів, які стягуються тільки фіксованою сумою.

Те ж правило щодо розміру аліментів з непрацюючого чоловіка на користь другого потребує чоловіка або колишнього чоловіка встановлено ст.91 Сімейного Кодексу.

Глава 15 Сімейного Кодексу закріплює аліментні зобов'язання один перед одним сестер і братів, бабусь (дідусів) і онуків, падчерок (пасинків) і мачухи (вітчима), фактичних вихователів і вихованих ними дітей, якщо немає можливості стягнути кошти на утримання з дітей, батьків або подружжя.

Навіть коли дані особи не працюють, аліменти в твердій сумі все одно присуджуються, хоча суд повинен дотримуватися головного правила: сплата аліментів не повинна істотно позначатися на матеріальному стані відповідача. Якщо у відповідача до того ж є утриманці, йому потрібні дорогі ліки, платна реабілітація і т.д., суд може стягнути скромну суму, але не може повністю відмовити в наданні аліментного змісту.

порядок стягнення

Виходячи з ст.117 СК і ст.102 ФЗ «Про виконавче провадження», якщо аліменти з безробітного стягуються у твердій сумі, їх розмір підлягає індексації відповідно до зміни прожиткового мінімуму в тому суб'єкті, де живе одержувач аліментів. Ст.112 СК вказує, що при відсутності у боржника доходів, необхідна сума може бути списана з банківських рахунків, а при їх відсутності або нестачі грошей стягнення повинно бути накладено на майно.

Таким чином, стягнення аліментів з непрацюючого на користь дітей, може здійснюватися в трьох формах:

  • у відсотковому відношенні до середньої зарплати в суб'єкті (або до допомоги по безробіттю);
  • в твердій грошовій сумі ;
  • змішаній формі.

Що стосується аліментів для інших родичів, то форма сплати за угодою може бути будь-який, а при відсутності угоди - тільки в твердій сумі.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online