Аліменти з ІП ​​на спрощеній системі: як платить, порядок утримання

  1. Розрахунок доходу ІП
  2. Розмір аліментних виплат і порядок нарахувань
  3. Складання договору про сплату аліментів з ІП
  4. Підстави для стягнення матеріальної допомоги з ІП

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Разом з тим, як стрімко розвиваються економічні відносини в 2017 році, і з'являються нові види підприємницької діяльності, багато хто намагається себе в ролі батька-підприємця. Разом з тим, як відкривається приватний бізнес, відбувається зміна соціального статусу людини, але не його аліментних зобов'язань. Сьогодні питання стягнення аліментів саме на часі. Разом з тим, як стрімко розвиваються економічні відносини в 2017 році, і з'являються нові види підприємницької діяльності, багато хто намагається себе в ролі батька-підприємця

Питання стягнення аліментів завжди актуальний

Законодавство РФ в 2017 році встановило, що кожен батько повинен дати повноцінне виховання дітей. Це правило не втрачає своєї актуальності навіть в моменти, коли сім'я руйнується. Тільки тут обов'язки по вихованню дітей лягають на одну сторону, а інша зобов'язана щомісяця платити певний відсоток зі своїх доходів на гідне утримання дитини.

Розрахунок доходу ІП

У звичайному випадку відрахування матеріальної допомоги здійснює начальник організації, де працює відповідач. Засоби утримуються бухгалтерією. Але якщо говорити про індивідуальний підприємця в 2017 році, то в даному випадку ситуація зовсім інша, так як він сам для себе начальник. Тому розрахунок суми аліментних виплат і їх переклад повинен здійснювати сам чоловік. Утримання аліментів з ІП ​​може здійснюватися як в певному розмірі, так і в процентному співвідношенні від доходу.

Якщо індивідуальний підприємець використовує спрощену систему оподаткування, то аліменти з ІП ​​на спрощеній системі нараховуються тільки тоді, коли будуть враховані всі існуючі податки.

Слід бути готовим до того, що платник допустить помилку при розрахунках і переведе меншу суму, ніж належить. В результаті у нього накопичиться заборгованість. А якщо заборгованість буде постійною, дружина має повне право звернутися за допомогою до судових приставів для визначення розміру пені.

А якщо заборгованість буде постійною, дружина має повне право звернутися за допомогою до судових приставів для визначення розміру пені

Утримання аліментів з ІП ​​здійснюється в процентному співвідношенні від доходу

Розмір аліментних виплат і порядок нарахувань

Якщо приватним підприємцем у 2017 році здійснюється діяльність, що оподатковується ЕНВД (Єдиний податок на поставлений дохід), йому необхідно познайомитися з тим, як розраховувати і платити аліменти для утримання неповнолітньої дитини.

  • Матеріальна допомога утримується із зарплати і винагороди.
  • Утримання аліментів здійснюється з доходів від підприємницької діяльності.
  • Приватний підприємець, який не платить ЕНВД, визначає цей податок, в залежності від можливого доходу, а не від отриманого. Тому визначити тимчасової дохід платника податків ЕНВД в 2017 році неможливо для того, щоб розрахувати суму аліментів для утримання дитини.
  • Визначаючи дохід ІП, що знаходиться на ЕНВД, необхідно брати до уваги, скільки становить його чистий дохід від реалізації продукції, не беручи до уваги суми витрат, які були ним зроблені.

Сума аліментних виплат розраховується виходячи з доходу, зменшеного на величину витрат і на суму податку, сплаченого на ЕНВД. Бувають випадки, коли у бізнесмена дохід непостійний. Тоді виплата аліментів у 2017 році від ІП на ЕНВД повинна здійснюватися на підставі прожиткового мінімуму, встановленого в регіоні.

Тоді виплата аліментів у 2017 році від ІП на ЕНВД повинна здійснюватися на підставі прожиткового мінімуму, встановленого в регіоні

Подружжя повинні скласти договір про сплату аліментів

Складання договору про сплату аліментів з ІП

Кожен із подружжя має скласти договір. Цей документ визначатиме права і обов'язки сторін щодо виплати матеріальної допомоги. Договір повинен мати письмову форму згідно з визначеним зразком на 2017 рік. Його ви зможете знайти у будь-якого нотаріуса. Документ повинен складатися також з пунктів:

  • про порядок виплати;
  • про права та обов'язки сторін;
  • про відповідальність;
  • про зміну величини аліментів.

Розмір сплати аліментів у 2017 році не може бути нижче того, скільки встановив суд. Тому добровільне угода не дає відповідачу права знизити суму аліментів для гідного існування його дитини. Якщо індивідуальний підприємець перебуває на спрощеній системі, то список необхідних паперів буде представлений:

  • паспортом;
  • свідоцтвом про народження дитини;
  • довідкою з місця проживання ІП;
  • свідоцтвом про шлюб або розлучення.

Такі документи необхідно буде докласти до письмовою згодою між подружжям. Хоча позивач може піти іншим шляхом, надавши суду письмову вимогу, якщо неможливо буде отримати аліменти з ВП у добровільному порядку. У такому випадку рішення про видачу виконавчого листа з'явиться вже через п'ять робочих днів. І тут необов'язково присутність батьків.

І тут необов'язково присутність батьків

Добровільне угода не дає відповідачу права знизити суму виплат

Підстави для стягнення матеріальної допомоги з ІП

Величезну роль в 2017 році грає те, які обставини можуть вплинути на рішення суду про те, щоб позивач міг стягнути аліменти:

  • чи є в сім'ї діти, які не досягли повнолітнього віку;
  • чи встановлений між подружжям добровільний договір;
  • хоче батько платити матеріальну допомогу своїм дітям;
  • чи бажає колишній чоловік надати фінансову підтримку жінці, яка виношує спільну дитину.
  • чи хоче чоловік платити матеріальну допомогу дружині, яка виховує дитину до трирічного віку.

Ці обставини доводять, що дружина має право отримувати аліменти з індивідуального підприємця незалежно від того, в якому становищі знаходиться: розлучена або ще зможемо. Батько, незалежно від роду його діяльності, зобов'язаний підтримувати свою дитину. Тому приватний підприємець, як і просту фізичну особу, зобов'язаний надавати підтримку нужденному дитині або дружині у вигляді аліментних виплат.

А розмір встановлює сам суд, беручи до уваги всі існуючі обставини. Якщо через певний проміжок часу настає припинення бізнесу, то суд має повне право змінити розмір матеріальної допомоги. Аліменти з підприємця в 2017 році виплачуються тільки з доходу, який склала чистий прибуток. Якщо позивач отримує виконавчий лист, він направляє його в районний суд разом із заздалегідь складеним заявою.

Розглянувши документи, які надав позивач, судові пристави виносять або позитивне, або негативне рішення. Якщо індивідуальний підприємець буде ухилятися від виконання аліментних зобов'язань, він понесе кримінальну відповідальність. При утворенні заборгованості, відповідач зобов'язаний сплачувати її всю до останньої копійки, навіть якщо його дитина вже давно подорослішав.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online