Аліменти з іноземця в Росії: методи сплати і правила стягнення при невиплаті

  1. Особливості та варіанти виплати грошових коштів
  2. порядок стягнення
  3. Правила звернення до суду Росії або іноземної держави
  4. Варіанти виконання судового рішення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Законодавство Російської Федерації всіляко захищає права своїх громадян, особливо дітей, вихованням яких після розлучення займається тільки один батько Законодавство Російської Федерації всіляко захищає права своїх громадян, особливо дітей, вихованням яких після розлучення займається тільки один батько.

Порядок стягнення та виплати аліментів є давно відпрацьованим і злагодженим інструментом, застосовуваним державою до своїх жителям на підставі сімейного права.

Особливості та варіанти виплати грошових коштів

Стягнути аліменти з батька, місцем постійного проживання якого є інша держава, можна за допомогою двостороннього або багатостороннього міжнародного угоди.

Наша країна уклала подібного роду документи з різними державами (більш конкретну інформацію необхідно уточнювати в відповідних інстанціях).

Якщо тато є громадянином Франції, Англії, Німеччини чи іншої країни, взаємини з якою не скріплені договором про правову підтримку у справах цивільного, сімейного та кримінального значення, то рішення, винесене російським судом, не володіє правовим значенням.

Існує два варіанти виходу з вищеописаної ситуації:

  1. Подати позов відповідно до місця офіційної реєстрації громадянина, до обов'язків якого відноситься утримання неповнолітньої, тобто врегулювати конфлікт на території Німеччини, Франції чи іншої країни. Дане питання однозначно вимагає залучення юристів, що супроводжується суттєвими витратами, але результат зазвичай коштує того.
  2. направити позовну заяву в суд, керується російськими законами, але офіційно повідомити про це відповідача, який проживає на території іноземної держави. Якщо рішення служителів Феміди буде позитивним і наступним етапом стане збудження виконавчого виробництва, то по приїзду відповідача в Росію правоохоронні органи зможуть здійснити його затримання і запропонувати йому вирішити проблему або кардинально (залучення до кримінальної відповідальності за регулярне ігнорування необхідності утримання дитини), або з мінімальними втратами (погасити утворився борг). Крім того, варто звернути рішення російського суду в країну, в якій проживає батько-відповідач, адже суд іноземної держави може визнати його.

порядок стягнення

Щоб визначити розмір аліментів і стягнути їх, необхідно відвідати місцевий суд з метою подачі позовної заяви відповідного змісту.

Крім того, напевно, будуть потрібні копії таких документів:

Якщо підтвердити розмір заробітної плати відповідача не представляється можливим, то можна ознайомити орган судової влади з попередньою сумою доходу, тобто повідомити інформацію про місце роботи, займаної посади, одержувану заробітну плату і т.д.

Після отримання на руки вступило в законну силу рішення суду слід направити до Міністерства юстиції (відповідно до місця офіційного проживання позивача) наступні документи:

  • оригінал заяви, в якому міститься вимога про виконання винесеного рішення громадянином, що перебуває на території іншої країни;
  • клопотання про те, що в основі всіх дій лежить Конвенція про стягнення аліментних допомоги за кордоном;
  • судове рішення, точніше його завірену копію;
  • довідку про набрання законної сили рішенням законної сили;
  • папір, що містить інформацію про те, що рішення частково виконано (видає виконавча служба країни);
  • фотографію стягувати боку;
  • переклад клопотання та кожного прикладеної до нього документа на мову тієї країни, на території якої буде виконуватися судове рішення.

Правила звернення до суду Росії або іноземної держави

Процедура отримання аліментних виплат в офіційному порядку з громадянина, що проживає на території Росії, або іншої держави не має істотних відмінностей.

Порядок наступний:

  1. Подача позовної заяви.
  2. визначення розміру аліментів .
  3. Повідомлення іноземного громадянина про те, що він зобов'язаний проводити виплати.
  4. Видача на руки виконавчого листа, службовця підтвердженням законності дій.

Видача на руки виконавчого листа, службовця підтвердженням законності дій

Варіанти виконання судового рішення

Чинне законодавство передбачає про те, що аліменти можна отримати 2-ма способами:

  1. Підписана в добровільному порядку нотаріальне Угода . В даному випадку аліментні посібник перераховується на підставі документа, перевіреного і посвідченого нотаріусом. Судові пристави навіть можуть направити цей папір на місце офіційного працевлаштування чоловіка, передумав платити. Подібного роду угода не може змінити самостійно одна зі сторін, тільки лише на підставі власного бажання, законну силу має рішення суду. Внесення змін допускається лише при досягненні обопільної згоди і нотаріального супроводу.
  2. Рішення, винесене судом. Даний документ, спрямований за адресою офіційного працевлаштування, дозволяє утримати аліменти в примусовому порядку. Подібні питання зазвичай розглядає мировий суд, за винятком випадків, коли попутно батька повністю (або частково) позбавляють можливості спілкування з власною дитиною.

Після того, як мировий суддя винесе рішення, необхідно провести передачу виконавчого листа судовим приставам або в Міністерство юстиції, якщо мова йде про іноземного громадянина. До речі, батько, зобов'язаний сплачувати аліменти, не може уникнути перерахувань, навіть якщо втратить роботу або позбудеться офіційної заробітної плати.

Про особливості шлюборозлучного процесу з чоловіком-іноземцем дивіться в наступному відеосюжеті:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online