Аліменти на трьох дітей

  1. Аліменти на трьох дітей: умови стягнення
  2. Розмір аліментів на трьох дітей
  3. Виплати аліментів, якщо діти від різних шлюбів
  4. Приклади розрахунку аліментів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Розлучення трапляються в різних сім'ях, і в тих, у кого немає спільних дітей і в тих, у кого їх троє, а іноді навіть більше Розлучення трапляються в різних сім'ях, і в тих, у кого немає спільних дітей і в тих, у кого їх троє, а іноді навіть більше. Звичайно, маючи трьох дітей, батько вже відчуває досить високу матеріальну відповідальність, адже в місяць на їх утримання йде велика сума грошей, і в випадку розлучення аліменти на трьох дітей становитимуть досить пристойну суму.

Зміст статті (натисніть значок справа для навігації)

Аліменти на трьох дітей: умови стягнення

Головною умовою виплати аліментів є кровна спорідненість між батьком і дитиною, або ж діти повинні бути усиновлені платником за правилами законодавства. Стан спорідненості можуть підтвердити такі документи: свідоцтво про народження дитини, документ про усиновлення, свідоцтво або рішення суду, які підтверджують факт спорідненості.

Другою умовою, діти повинні бути неповнолітні. Тут випадки можуть бути різні, наприклад, якщо дитина вже досяг 18 років, але він навчається на очному відділенні, то тоді аліменти повинні йому надходити до виконання 23 років. Або ж навпаки, якщо дитині виповнилося 16 років, але він вже має хороший дохід, то за позовною заявою платника, може бути розглянуте питання про зниження йому відсотків аліментів.

Якщо один з дітей досяг 18 років і не має додаткових умов для виплати йому аліментів, то відповідно загальна сума аліментів знижується, і аліменти вже будуть виплачуватися на двох дітей, в розмірі 33% від заробітку.

Всі три випадки, судовими приставами виконавці не будуть об'єднані в загальне виробництво. Хоч і платником аліментів один, але вестися справи, і розглядатися в судовому порядку, будуть окремо. Тобто питання про аліменти на кожну наступну дитину буде розглядатися в різних судових засіданнях.

Тобто питання про аліменти на кожну наступну дитину буде розглядатися в різних судових засіданнях

Розмір аліментів на трьох дітей

Аліменти на трьох і більше дітей можуть виплачуватися:

  1. У процентному співвідношенні. На трьох дітей буде йти 50% від доходів платника. Обчислюватися розмір буде з заробітної плати, допомог, підприємницької діяльності тощо
  2. У твердій грошовій формі . Такі виплати аліментів найчастіше призначають людям, які не мають постійного доходу або підприємцям, у яких цей дохід кожного місяця різний. Або ж є докази, що вказують на те, що офіційна зарплата платником аліментів істотно нижчою за ту, яку він отримує на руки. Звичайно, такий спосіб виплати аліментів вигідний більшою мірою одержувачу, так як фіксована сума завжди залишиться незмінною.

Фіксований встановлений відсоток аліментів не забороняє платнику виділяти на своїх дітей велику суму, щоб захистити як інтереси батька, так і інтереси дитини. Для цього краще скласти угоду сторін, яка обов'язково має бути завірено у нотаріуса і відобразити в ньому додаткові щомісячні суми виплат.

Виплати аліментів, якщо діти від різних шлюбів

Випадки, коли батько багатодітний, але діти у нього від різних шлюбів, зустрічаються не так часто. Законодавством закріплено, що з батьків, хто платить аліменти, виділяти на трьох дітей рівно половину своїх доходів. Народжені ці діти в одній сім'ї або ж в різних, не має ніякого значення.

Звичайно, коли 50% від доходів платником аліментів йде в одну сім'ю, це одне, але коли вона ділиться між матерями різних дітей, це вже інше. Звичайно, можна спробувати матері одного з дітей домогтися через суд збільшення відсотків аліментів своїй дитині, наприклад, якщо дитина хвора або в родині дуже важке матеріальне становище, але такі випадки в практиці бувають вкрай рідко. Зазвичай суд завжди поділяє суму аліментів порівну на всіх дітей, в таких випадках кожна дитина отримає 16,5%.

Аліменти за трьох дітей в Росії складають 50%, і в рідкісних випадках можуть бути збільшені до 70% від доходів платника. Таке можливо, якщо тривалий час відповідач ухилявся від своїх аліментних зобов'язань і не містив дітей.

Приклади розрахунку аліментів


приклад 1

Петров отримує офіційну заробітну плату в розмірі 60000 рублів, після вирахування податку. У нього є троє дітей, і по суду про повинен віддавати їм ½ від свого заробітку. Відповідно, на аліменти буде йти 30000 від його зарплати, тобто на кожну дитину, їх формули 30000: 3, буде перераховуватися по 10000 рублів.

приклад 2 приклад 2

Іванов, який проживає в Москві, займається індивідуальним підприємництвом. За документами він має невеликий прибуток, але є докази того, що дійсний дохід він приховує. Має трьох дітей, за судовим рішенням зобов'язаний виплачувати їм аліменти в твердій грошовій формі в розмірі чотирьох розмірів МРОТ.

На момент судових розглядів МРОТ по Москві становив 12000 рублів. Тобто тут розмір буде вираховуватися з формули 12000 * 3 = 48000. На кожну дитину припаде до 16000 рублів.

приклад 3

Тучков, має трьох дітей від трьох шлюбів, виплачує їм 50% від своїх доходів. Його синові й дочці виповнюється по 18 років. Син, влаштовується на роботу, маючи постійний і високий дохід, а дочка поступає вчитися в інститут на очне відділення. В такому випадку виплати аліментів будуть переглянуті, по суду синові виплати припиняться, а дочки будуть виплачуватися до 23 років, поки вона буде вчитися за очною формою навчання.

Тобто тепер, згідно із законом, Тучков, буде виплачувати аліменти на двох дітей, в розмірі 33% від своїх доходів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online