Аліменти на 3 дітей від різних шлюбів - скільки відсотків, як діляться

  1. Аліментні зобов'язання з утримання дітей
  2. Розмір аліментних виплат
  3. Аліменти в процентному відношенні до доходу
  4. Аліменти в фіксованому розмірі
  5. Способи стягнення аліментів
  6. аліментні угоду
  7. Рішення суду про стягнення аліментів
  8. Порядок стягнення аліментів
  9. Як розділити аліменти між дітьми від різних шлюбів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Діти не повинні в матеріальному плані страждати при розлученні подружжя. Для захисту стабільного існування неповнолітніх держава зобов'язує батьків утримувати своїх нащадків навіть після розлучення. Виплачувати аліменти зобов'язаний батько, який не проживає з дітьми, це може бути як батько, так і мати.

Законодавчо є жорстко обумовлені процентні ставки, які необхідно відраховувати дітям.

Аліментні зобов'язання з утримання дітей

Сімейний кодекс зобов'язує батьків, які мають біологічних або усиновлених дітей, забезпечувати їх. Покладені раз зобов'язання не можуть бути зняті через небажання подальшого утримання, розлучення або позбавлення батьківських прав. Утримувати дитину добровільно або примусово доведеться до моменту виповнення їй 18 років.

Усі правові аспекти обумовлюються в статті 80 СК РФ. Відповідно до закону, аліментних зобов'язань обкладаються обидві сторони відносин, в результаті яких були народжені нащадки. Ці відносини можуть мати офіційно зареєстрований шлюбний статус, знаходиться в стані розлучення або не мати правового підгрунтя. Якщо у народженої дитини стоїть питання про спірний факт батьківства, то стягнення аліментів можливо після:

  1. Добровільно визнаних зобов'язань і оформлення документів, що свідчать про спорідненість між чоловіком і дитиною.
  2. Встановленого лабораторним шляхом біологічного споріднення, в результаті якого жінка має право примусово подати на аліменти.

Аліменти на дітей від різних шлюбів виплачуються, якщо батьки є:

  1. Студентами.
  2. Працюючими.
  3. Безробітними.
  4. Пенсіонерами.
  5. Інвалідами.
  6. Незаможними.

Незаможними

У деяких випадках держава бере на себе зобов'язання по виплаті аліментів на 3 дітей. Але це можливо лише у виняткових ситуаціях, коли платник може довести свою матеріальну неспроможність, яка настала внаслідок набутих захворювань, вродженої інвалідності чи інших серйозних обставин.

Розмір аліментних виплат

Стаття 81 СК РФ обумовлює розмір аліментів на дітей від різних шлюбів. У кодексі обмовляється можливість кожного з батьків укладати нотаріально посвідчену згоду, за яким він буде щомісяця виплачувати аліменти на першого, другого, третього і далі дитини. Якщо такий документ не був складений, то аліменти на 2, 3 і більше дітей від різних шлюбів призначаються судом.

Розмір аліментів на трьох дітей встановлений в Сімейному кодексі, як половина отриманих доходів в місяць.

До переліку входять:

  1. Заробітня плата.
  2. Пенсійні нарахування.
  3. Стипендія.
  4. Допомоги по інвалідності.
  5. Виплати по безробіттю.
  6. Отримувані відсотки за наявними акціями.
  7. Прибуток, що отримується з власного підприємства.
  8. Рента від переданого в оренду майна.

Аліментні утримання не провадяться зі наступних доходів:

  1. Разово здійснене преміювання.
  2. На відрядження.
  3. Субсидії, що виплачуються для підтримки малозабезпечених.
  4. Материнський капітал.

При відсутності фіксованих доходів аліменти на двох або трьох дітей вираховуються з встановленого середнього доходу в регіоні.

Аліменти в процентному відношенні до доходу

У більшості випадків суд призначає аліменти на трьох дітей від різних шлюбів у відсотках до одержуваному доходу.

Платежі діляться на наступні суми стягнень:

  1. На одну дитину ¼ нарахованих сум.
  2. Двом неповнолітнім покладена 1/3 зарплати.
  3. Троє нащадків отримають ½ всіх доходів.

Розмір аліментів на трьох неповнолітніх і більш не підвищується позначки в 50% від отриманої суми.

Розподіл утриманих сум проводиться, згідно з поданими документами і отриманим виконавчими листами.

Аліменти на 3 дітей від різних шлюбів, по скільки відсотків припадатиме кожній неповнолітній? Аліментні сплати на неповнолітніх мають фіксований обсяг, незалежно від факту їх приналежності до однієї або кільком сім'ям. На трьох дітей при народженні призначаються аліменти в розмірі ½ від зарплати. Утримана сума рівномірно ділитися між усіма неповнолітніми.

Аліменти в фіксованому розмірі

Тверда сума аліментів на двох або трьох дітей призначається якщо:

  1. подружжя уклало добровільне угоду про кількість належних виплат щомісяця.
  2. Відповідач не має фіксованих або постійних доходів, тому суд наказав стягувати з нього фіксовану суму аліментних платежів.

Говорячи про твердий обсязі виплат, частіше маються на увазі саме суми, обумовлені в угоді. Якщо у жінки малюки від двох чоловіків, то угода має бути укладена з кожним з них окремо. У документі необхідно обумовити:

  1. Суму змісту.
  2. Дату щомісячного надходження грошей.
  3. Можливість автоматичної індексації, яка не вимагає регулярного перегляду угоди в зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму.

Можливість автоматичної індексації, яка не вимагає регулярного перегляду угоди в зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму

Термін дії угоди може бути вказаний як день виповнення повноліття дитини. Його можна не вказувати зовсім, тому що за законом обов'язок по виплаті аліментних платежів закінчується з моменту перетину вікового рубежу.

Способи стягнення аліментів

За способом стягнення аліментні платежі можна розділити на:

Добровільне погашення

Воно виражається в тому, що платником аліментів сам виділяє необхідну суму і доступним способом, поштою або особисто, передає гроші дитині.

примусове стягнення

Може застосовуватися стосовно як притягнення до присудження платежів, так і підписаних угод. На роботу платника надсилається офіційний документ, аргументують необхідність утримань і вказує їх щомісячний розмір. Платежі утримуються з зарплати і бухгалтерією фірми перераховуються на зазначені розрахункові рахунки.

Добровільний спосіб оплати аліментів на першого, другого і третього дитини завжди може перейти в примусовий, якщо платник припиняє виконувати свої зобов'язання самостійно.

аліментні угоду

Як діляться аліменти на двох дітей від різних шлюбів, якщо укладається угода між батьком і матір'ю на виплату змісту?

Суми аліментних утримань при укладанні угоди розподіляються батьками самостійно і добровільно. Якщо в одну сім'ю чоловік буде платити допомогу рівне одному МРОТ, то на дитину від іншого шлюбу він може платити половину від цієї суми або більше. Аліменти на другу дитину в другому шлюбі можуть разюче відрізнятися від виплат на інших неповнолітніх. Така різниця не рахується юридично неприйнятною.

Не варто забувати про те, що угода може бути в будь-який час переглянуто. Також жінка може:

  1. Передати угоду судовим приставам для стягнення платежів, якщо чоловік став затримувати оплату.
  2. Переглянути розмір платежів, подавши позов до суду.

Згідно зі статтею 109 СК РФ, угоду наділене рівними правами з виконавчим листом, прийнятим в судовому порядку.

Рішення суду про стягнення аліментів

Багато батьків не знають, як подати заяву про утримання платежів до суду і отримати рішення на стягнення. Судові справи про забезпечення неповнолітніх розглядаються в найкоротші терміни і мають позитивно затверджені рішення за умови, що питання про встановлення батьківства не варто.

Позивач може звернутися до суду і вимагати притягнення відповідача до матеріальної відповідальності перед своїми дітьми. Наявність у відповідача інших неповнолітніх не знімає з нього відповідальності щодо забезпечення всіх своїх малюків. Суд обов'язково врахує, чи є у платника інші аліментні зобов'язання і на підставі цих даних ухвалить утримувати у нього певну процентну ставку з зарплати на користь неповнолітнього.

Порядок стягнення аліментів

Аліменти на дитину від другого шлюбу, як і від першого і всіх наступних стягуються за двома основними напрямками:

  1. Утримуються з зарплати чи інших доходів.
  2. Виплачуються самостійно.

Виплачуються самостійно

Наявність виконавчого листа і постійної роботи не дозволяє відповідачу виплачувати гроші самостійно. Але якщо платник втратив роботу, в його інтересах виробляти щомісячні погашення особисто, щоб не скупчувалися борги, і не нараховувалася пеня на прострочення.

Якщо платник не здійснює оплату тривалий час, аліментні платежі можуть стягуватись шляхом арешту майна, рахунків, блокування виїзду за межі РФ, позбавлення прав і т.д.

Як розділити аліменти між дітьми від різних шлюбів

Як розподіляються аліментні платежі на двох або трьох дітей від різних шлюбів при судовому розгляді вирішено заздалегідь - в ідентично рівних частках на кожного неповнолітнього. Якщо у платника народжуються нові діти, понад наявні трьох, то 50% утримань ділиться вже не на три, а на чотири. Тобто з появою нового дитини частка кожного зменшується.

Суд бере до уваги факт приналежності неповнолітніх до однієї або кільком сім'ям. Якщо друга дружина подавала на аліменти на другу дитину, а перша немає, то другий неповнолітній буде отримувати 25% щомісяця. Якщо неповнолітніх троє і всі вони від різних дружин чи чоловіків, то смерть стане перераховуватися по 16,66%.

Аліменти на дитину: як виплатити і убезпечити себе від неприємностей

Аліменти на 3 дітей від різних шлюбів, по скільки відсотків припадатиме кожній неповнолітній?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online