Аліменти на 3 дітей від одного і різних шлюбів: порядок виплат

  1. обов'язкові умови
  2. визначення суми
  3. поділ грошей
  4. Судове припис і угоду батьків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При цьому в одних пар виходить домовитися мирно щодо величини матеріального забезпечення і нюансах його надання, а інші вирішують це питання через судові органи. Як би не склалися обставини, права дочок і синів захищаються Сімейним кодексом РФ, тому в тій чи іншій формі платити батькові, який не виховує їх, доведеться.

Пріоритетом в даному питанні є інтереси кожної дитини, причому російське законодавство в рівній мірі захищає неповнолітніх, які народилися в одному або в різних шлюбах. На практиці, щоправда, отримати гроші в повному обсязі, вдається не завжди, і причиною тому може бути, як недостатньо грамотне складання позовної вимоги або аліментного угоди, так і відсутність хорошою доказової бази. Насправді, якщо мати (або батько) дійсно хоче забезпечити чадам звичний рівень життя, то задуматися про їхнє благополуччя є сенс відразу після їх появи на світло (навіть якщо розриву у відносинах не передбачається).

обов'язкові умови

До того, як намагатися прорахувати, скільки відсотків складуть аліменти на 3 дітей, необхідно розібратися, коли подібні матеріальні зобов'язання в принципі накладаються До того, як намагатися прорахувати, скільки відсотків складуть аліменти на 3 дітей, необхідно розібратися, коли подібні матеріальні зобов'язання в принципі накладаються. Отже, головне - малюки повинні бути рідними або офіційно усиновленими, причому статус має бути підтверджений відповідними паперами (свідоцтвом про народження та / або усиновлення тощо). Інша важлива умова - варто пам'ятати до якого віку виплачуються аліменти - вік менше вісімнадцяти років, оскільки саме до цього віку дитина вважається неповнолітнім і за законом його зобов'язані утримувати батьки (або опікуни).

Досить поширеною є ситуація, коли на фінансову допомогу претендує дитя різних батьків і матерів. Їх права рівні, відповідно, якщо немає будь-яких додаткових обставин, то гроші будуть розподілятися в ідентичних частках. Що стосується того, яким буде відсоток аліментів на трьох дітей, то з правових нормативам він становить половину того доходу, який отримує щомісяця платник. Таким чином, на кожного з одержувачів доводиться по 16,5% від загальної суми, але якщо з тих чи інших причин зобов'язання щодо одного дитини будуть припинені, то подальший розподіл здійснюється з розрахунку 50 на 50. Такий розвиток подій можливий, якщо:

  • син або дочка досягають повноліття і визнаються повністю дієздатними;
  • дитини приймають в прийомну сім'ю, яка переймає на себе повний спектр батьківських прав і зобов'язань;
  • одержувач або платник помирає.

визначення суми

Мабуть, найбільш частим приводом для претензій між батьками є встановлення   суми аліментів на 3 дітей Мабуть, найбільш частим приводом для претензій між батьками є встановлення суми аліментів на 3 дітей . Кожна зі сторін намагається отримати максимальну вигоду для себе: мати - домогтися найбільшого матеріального забезпечення, а батько - звести витрати до мінімуму. Або навпаки, якщо вихованням синів і дочок займається батько. Якщо на одну дитину платити доводиться чверть місячного заробітку, то багатодітного батька потрібно надавати половину доходу. Загальну суму визначає угоду між батьками або суддя - це здійснюється з урахуванням:

  • документально підтвердженого рівня доходів;
  • фізичного стану платника - суд може зменшити величину виплат, якщо у батька або матері є серйозні проблеми зі здоров'ям, наприклад, злоякісна пухлина або системні розлади, що вимагають дорогого лікування;
  • сімейного статусу - коли батько укладає інший шлюб і у нього з'являються нові утриманці, то, скільки він повинен платити аліментів на 3 дітей, змінюється, оскільки виникає необхідність забезпечувати інших діточок;
  • соціального і фінансового становища на момент розрахунку - враховується не тільки кількість одержуваних коштів, а й те майно, яке є в наявності.

Найбільшого поширення набуло щомісячне відрахування частини заробітної плати. Коли у людини є постійна і офіційна робота, такий варіант найзручніший, так як всі організаційні моменти лягають на плечі бухгалтерії, а одержувачу і платнику немає навіть необхідності особисто зустрічатися. 50 відсотків аліментів на 3 дітей потрібно буде платити і тим, хто отримує державну допомогу, стипендію або пенсію (в тому числі по інвалідності). Мінімум ця сума становитиме 2982 рубля, тобто половину мінімальної зарплати, встановленої в Росії на поточний рік.

Не виключено, що матеріальне забезпечення буде надаватися у вигляді точної грошової суми, але такий спосіб вибирають принципово рідше і з особливих причин, наприклад:

  • якщо платник отримує заробітну плату не в національній валюті;
  • коли відсутній постійний дохід або немає можливості встановити конкретну кількість грошей, які отримує батько - таким чином, суд захищає інтереси одержувачів при наявності підозр у тому, що матеріальне становище платника набагато краще, ніж він заявляє;
  • якщо оплата платнику проводиться в натуральному вигляді.

При виплаті аліментів за трьох дітей у фіксованій грошовій сумі суд орієнтується на показники МРОТ - підсумкова цифра повинна бути становити не менше двох мінімальних розмірів оплати праці. В принципі, батьки можуть надавати додаткове матеріальне забезпечення - змінити розміри дозволяє укладання добровільного угоди між батьком і матір'ю. Втім, платити можна додатково і без документального закріплення зобов'язань. Найчастіше, це відбувається, коли виникають непередбачені витрати, наприклад, на оздоровлення або лікування, навчання або придбання будь-яких речей.

поділ грошей

З одного боку, той факт, що доходи платника розподіляються в рівних частках - це плюс, адже це дає можливість забезпечити кожне чадо. Ось тільки в дійсності буває так, що грошей бракує. Так, якщо потрібно виплата аліментів на 3 дітей від різних шлюбів, то опікун або батько кожного з них отримає по 16,5%, а ось якщо неповнолітні народжені від одних батьків, то мати або батько можуть розраховувати на половину заробітку.

Можлива і така ситуація: у батька від першого шлюбу залишився дитина, на утримання і виховання якого перераховується чверть його заробітної плати. Потім він одружується повторно і у нього народжується ще двійня, мати якої після розлучення також подає заяву на отримання фінансової допомоги. Тому виникає питання, як зменшити аліменти від першого шлюбу ? У підсумку, сума, яку отримувала мати першого чада, зменшитися, так як законом передбачено рівномірний розподіл часток.

До речі, аліменти до досягнення дитиною 3 років можуть виплачуватися і на колишню дружину в тому числі.

Судове припис і угоду батьків

Як з юридичної, так і з практичної точки зору простіше, коли одержувачі є рідними братами або сестрами Як з юридичної, так і з практичної точки зору простіше, коли одержувачі є рідними братами або сестрами. В даному випадку, то, скільки відсотків від зарплати становлять аліменти за 3 дітей, визначається судом або прописується в добровільному угоді. Після цього виконання зобов'язань контролюється судовими приставами відповідно до виконавчим листом. Коли мова йде про забезпечення малюків, народжених від різних матерів, то стягнення грошових коштів може здійснюватися як по аліментного угоди, так і за виконавчими листами, а також по ряду інших документів.

Укладення угоди привабливо тим, що сторони можуть досягти компромісу в плані форми, періодичності та розмірів виплат на кожну дитину. Але, навіть не дивлячись на те, що сума визначається на підставі спільного рішення, є певне обмеження, а саме - матеріальне забезпечення може бути більше, але ніяк не менше, ніж те, що мінімально передбачено Сімейним кодексом. Так що, відштовхуватися потрібно від таких значень:

  • 50% і більше від щомісячного заробітку;
  • дві і більше середніх зарплати, розраховані з урахуванням показників МРОТ за регіоном проживання одержувача і платника.

Також є можливість передбачити виконання фінансових зобов'язань у вигляді передачі дітям певної власності, наприклад, приватного будинку, ділянки землі, автомобіля або заміського котеджу. До речі, за взаємною домовленістю можна зробити виплати щомісячними, одноразовими, щоквартальними або щорічними. Комбінований варіант теж можливий, зокрема, сторони можуть визначити, скільки відсотків від зарплати піде на аліменти на трьох дітей, і паралельно встановити фіксовану суму, яка буде передаватися на утримання.

Якщо без конфліктів і претензій домовитися не вдається, єдиний варіант - звернення до суду. Але тут є важливий момент - чиновники орієнтуються, перш за все, на букву закону, тому іноді для вигоди обох сторін розумніше врегулювати проблему в досудовому порядку. Тим часом претендувати на стягнення майна або грошових коштів можуть тільки ті, хто виграє справу і отримає на руки наказ. Щоб цього домогтися, може знадобитися чимало часу і зусиль, так що до того, як подавати позовну заяву, обов'язково зважте всі за і проти.

До речі, корисно дізнатися, як розраховуються аліменти на другу дитину в другому шлюбі ?

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online