Як написати розписку про отримання аліментів, зразок

  1. Плюси і мінуси розписки
  2. У письмовій або усній формі
  3. З нотаріусом або при свідках
  4. Відомості в розписці
  5. зразок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Реалізуючи свої зобов'язання, варто задуматися про те, як написати розписку про отримання аліментів, зразок допоможе зробити це правильно. Розписка знадобиться обом сторонам: і платнику, та одержувачу. По суті, вона підтверджує отримання грошей документально. При добровільній сплаті гроші зазвичай передають в руки. Але іноді таким же способом гроші по аліментах передаються при відповідному рішенні суду.

Але іноді таким же способом гроші по аліментах передаються при відповідному рішенні суду

Плюси і мінуси розписки

Іноді для отримання грошей зовсім не потрібно залучати бухгалтерію підприємства, де трудиться платник Іноді для отримання грошей зовсім не потрібно залучати бухгалтерію підприємства, де трудиться платник. Якщо сторони довіряють один одному, вони можуть передавати гроші з рук в руки. Однак не варто нехтувати в цьому випадку написанням розписки. Вона є не простою формальністю, а, при необхідності, стане доказом на судовому розгляді. Але щоб вона придбала юридичну силу документа, потрібно знати, як грамотно її складати. Закон не передбачає нотаріального посвідчення розписок. У той же час, якщо одна зі сторін виявить бажання завірити в нотаріуса, це можна зробити.

Домовившись про подібному порядку виплат, колишнє подружжя складають угоду. Одним з основних недоліків передачі грошима з рук в руки є те, що ніяких чеків тут не друкують. Звідси і виходить необхідність в документальному підтвердженні. Інший мінус полягає в тому, що якщо, незважаючи на те, що розписку написали, але сторони вирішать запевнити її, послуги нотаріуса коштують грошей. Ну, а третій недолік - в тому, що потрібно витратити якийсь час на те, як писати розписку. Хоча, якщо є готові зразки, то це займе всього пару хвилин.

У той же час в розписці можна знайти і незаперечні переваги, які полягають в наступному:

  • отримання грошей без затримок і стягнення комісійних виплат;
  • якщо у платника є неофіційні доходи, він з доброї волі може заплатити більше;
  • може бути отримана одноразова сума, наприклад, за рік;
  • при бажанні, можна засвідчити документ у нотаріуса або залучити свідків.

Крім цього, в таких випадках, швидше за все, зберігається більше шансів для налагодження з дитиною добрих відносин. Також є всі підстави вважати, що і між колишнім подружжям залишаться приятельські стосунки.

У письмовій або усній формі

Зрозуміло, що розписка має на увазі під собою написання Зрозуміло, що розписка має на увазі під собою написання. Це можна робити від руки, набирати текст на комп'ютері або застосовувати бланки, які приготовлені заздалегідь, - на вибір сторін. У кожній такій розписці про отримання грошей є свої сильні і слабкі сторони. Після підписання вона буде зберігатися у платником аліментів. Але одержувач має право залишити також копію і у себе.

Якщо документ вирішили оформити від руки, він пишеться акуратно і зрозуміло. В іншому випадку, якщо написаний текст складно прочитати, в суді виникнуть труднощі. Але при призначенні відповідної експертизи автора без праці встановлять.

Набагато простіше сприймається текст, набраний на комп'ютері. Але в такому випадку автором буде написана тільки підпис. І тому встановити його виявиться важче.

Нерідко сторони використовують бланк, який приготували заздалегідь. Тоді основний текст набраний на комп'ютері, а особисті дані писав вводяться від руки. Такий варіант видається оптимальним, так як не вимагає написання однієї і тієї ж інформації. У той же час є досить тексту, написаного від руки.

З нотаріусом або при свідках

Щоб розписка про отримання аліментів набула статусу юридичної документа, достатньо двох осіб, тобто платника і одержувача, які ставлять в ньому свої підписи Щоб розписка про отримання аліментів набула статусу юридичної документа, достатньо двох осіб, тобто платника і одержувача, які ставлять в ньому свої підписи. Якщо ж при передачі грошей присутній ще один чоловік, то він може виступити в якості свідка. Тоді в розписці необхідна і його підпис.

Гроші передає платник. Тому розписку повинен писати одержувач. Краще скласти її в 2 примірниках, щоб залишити у обох сторін. Не потрібно при цьому ні посвідчення у нотаріуса, ні наявність свідків. Але і свідки, і нотаріус можуть взяти участь в процесі, якщо цього вимагатиме одна зі сторін. Іноді таким чином оформляти документи може вимагати сторона, яка передає грошові кошти. Так буде отримано додатковий доказ в отриманні.

Важливо! До нотаріуса правильніше буде звертатися в тих випадках, коли аліменти передають одноразово, і при цьому передбачається виплата великих грошей. Так буває, наприклад, коли платник аліментів не має стабільного доходу і здійснює платежі з різним проміжком часу.

Відомості в розписці

Конкретного зразка, як правильно складати розписку, немає. Тому напишіть її в довільній формі. Однак слід дотримуватися деякі моменти, які присутні в ній обов'язково. Так, правила написання документа наступні.

  1. ПІБ і відомості з посвідчень особи, а також адреси місць реєстрації обох сторін.
  2. На підставі чого передають гроші (наприклад, в рахунок боргу, на аліменти).
  3. ПІБ і дата народження особи, кому передаються виплати.
  4. Сума, яку отримала мати дитини. Її потрібно написати цифрами, а потім в дужках прописом, щоб не виникало сумнівів.
  5. Часовий проміжок, за який здійснюється виплата.
  6. Дата і підписи сторін з розшифровкою ПІБ. При цьому головне, щоб підпис написала матір дитини, яка є одержувачем, а платник може підписувати або не підписувати документ.

зразок

Щоб точно знати, як написати розписку про отримання аліментів, найзручніше розглянути зразок Щоб точно знати, як написати розписку про отримання аліментів, найзручніше розглянути зразок.

Я, Савельєва Дар'я Павлівна, зареєстрована і проживає за адресою: м Клин, вул. Леніна, д. 4 кв. 10, паспорт серії 04 02 № 123 123, виданий Клинским відділенням ФМС Росії гір. Клин, дата 27.03.2013, код підрозділу 320-320 отримала від Савельєва Костянтина Георгійовича, зареєстрованого та проживаючого за адресою: м Клин, вул. Мацкевич, д. 12, кв. 2, паспорт серії 04 23 №321 321, виданий Клинским відділенням ФМС РФ гір. Клин, дата 12.07.2009, код підрозділу 230-230 аліменти в розмірі 9 654 рубля (дев'ять тисяч шістсот п'ятдесят чотири рублі) 00 копійок на нашого спільного дитини Савельєва Юрія Костянтиновича, який народився 10.03.2013 за жовтень 2015 року.

Претензій до Савельєву К.Г. не маю.

Підпис (ініціали).

Підпис платника (ініціали).

Дата.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online