Скільки коштує розлучення в Америці

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

The article has been automatically translated into English by Google Translate from Russian and has not been edited. The article has been automatically translated into English by Google Translate from Russian and has not been edited

Фото: Depositphotos

Яка реальна вартість розлучення в США? Вище, ніж ви могли подумати

Розлучення - це не тільки зміна способу життя, це ще й фінансові виклики. Вам, напевно, доведеться розділити майно і грошові активи, а це в більшості випадків сприймається як збиток. Можливо, вам також доведеться платити вашому / вашої колишньої аліменти на чоловіка / -гу або на дитину, пише ресурс GoBankingRates .

Ці витрати залежать від кожної конкретної ситуації. Неможливо чітко назвати суму, в яку вам може обійтися розлучення, адже для цього потрібно врахувати закони вашого штату про розлучення, ваше поточне фінансове становище і, що найважливіше, досягнете ви і ваш чоловік / -га домовленості щодо умов розлучення.

Якщо ви стоїте на порозі розлучення, важливо, щоб ви знали про 3 категоріях витрат, які вам доведеться понести з великою ймовірністю: оплата послуг адвоката, вартість альтернативного вирішення спору і судові витрати.

Якщо ви стоїте на порозі розлучення, важливо, щоб ви знали про 3 категоріях витрат, які вам доведеться понести з великою ймовірністю: оплата послуг адвоката, вартість альтернативного вирішення спору і судові витрати

Фото: Depositphotos

Вартість послуг адвоката у справах про розлучення може виявитися високою

Суд не вимагає, щоб ви наймали адвоката для ведення вашої справи про розлучення, але більшості людей він все-таки потрібен. Як правило, багатьом парам потрібні 2 юриста, по одному для кожного з подружжя.

Послуги адвокатів у справах про розлучення недешеві. Більш того, вони можуть виявитися найдорожчим пунктом у вашому списку витрат, пов'язаних з розлученням.

Багато адвокатів у справах про розлучення стягують погодинну плату. Це означає, що вам виставлять рахунок за кожен повний або неповний годину, витрачений ними на розмови з вами по телефону, проведення розслідування, складання документів, заповнення форм або подання вас в суді. Загальна кількість годин потім множиться на вартість однієї години. Ця цифра згодом з'являється в виставленому вам рахунку, як правило, щомісяця.

Скільки приблизно може коштувати годину роботи такого фахівця? Сайт юридичної інформації Nolo провів дослідження ставок адвокатів у справах про розлучення у всіх штатах.

Найпоширеніша ставка - $ 250, але більшість людей оплачують від $ 150 до $ 350 за годину. Найнижчий гонорар адвоката становить $ 50, а найвищий - $ 650.

Більш важливим фактором при визначенні загальної суми гонорару вашого адвоката є кількість годин, витрачених ним або нею на вашу справу. Різниця між $ 50 і $ 650 в годину - величезна, але якщо ви помножите ці цифри на 20 годин, наприклад, то прірва буде ще більше: $ 1 тисячу і $ 13 тисяч.

Nolo також запитали своїх читачів, яку загальну суму адвокатських гонорарів вони виплатили за розлучення. Середня цифра, витрачена на юристів, становить $ 12 800. При середній вартості години $ 250, це приблизно 50 годин роботи адвоката.

Навіть якщо врахувати тільки гонорар юриста у справах про розлучення, стане очевидним, чому багато людей вважають, що одружуватися - занадто дороге фінансове задоволення.

Фото: Depositphotos

Правда, що примирення подружжя - це більш дешеве рішення?

В цілому, суд заохочує (а іноді і вимагає), щоб сторони процесу розлучення використовували різні альтернативні способи вирішення спору. Найпоширеніший з них - примирення подружжя.

При примирення кожен з пари спілкується з нейтральним посередником (медіатором). У деяких випадках медіаторами виступають адвокати. Також посередником можуть бути юристи у справах про розлучення. Завдання медіатора - допомогти парі знайти спільну позицію і прийти до вирішення розлучення без судового слухання.

Деякі суди вимагають примирення подружжя у випадках, коли в справі розглядаються питання про опіку над дітьми або аліменти. Такі послуги, в тому числі надані локально у вашому окрузі, можуть бути безкоштовними.

Є також адвокати, що пропонують приватні послуги медіації. Більшість з них стягує погодинну оплату. Ставка - від $ 100 до кількох сотень доларів, за даними Nolo. Середня вартість процесу примирення, проведеного приватним юристом, становить $ 3 500, за даними New York Parenting. Як і у випадку з адвокатом, вартість послуг медіатора залежить від того, скільки годин він / вона проведе над вашою справою.

Фото: Depositphotos

Гонорар суду зі шлюборозлучних справ

Протистояння в суді зі шлюборозлучних справ - малоприємне заняття. Воно виявиться ще більшим стресом, якщо врахувати вартість юридичних послуг, які додаються до вашого загального рахунку за розлучення.

Не забувайте: якщо ви подаєте позов про розірвання шлюбу, вам доведеться заплатити суду. Якщо ваш чоловік / -га відповість на позов, йому або їй теж доведеться оплатити вартість послуг суду. Як правило, вони залежать від кожного окремого штату. Наприклад, в Каліфорнії вартість подачі позову складає більше $ 400. Ті, хто не може дозволити собі таку суму, можуть подати прохання про звільнення від оплати.

Можливо, вам доведеться заплатити додаткові суми за суд. Наприклад, якщо ви подаєте додаткові клопотання або йдете на слухання, судові витрати будуть вище.

Якщо скласти судові витрати, гонорар адвоката, а також інші витрати (наприклад, послуги податкового консультанта, оцінювача опіки над дітьми, оцінювача будинку і так далі), то загальна вартість розлучення може скласти тисячі і тисячі доларів. За даними дослідження Nolo, більшості людей це «задоволення» обходиться в $ 15,5 тисяч. Ті, хто доходить до суду, платять ще більше - майже $ 20 тисяч. Пари, яким вдалося домовитися в шлюборозлучному процесі, витрачають менше ніж $ 15 тисяч.

Фото: Depositphotos

Фінансові втрати при розлученні

Коли люди говорять, що при розлученні «залишилися без гроша», можливо, вони мають на увазі не тільки витрати на сам процес. Розлучається пари вважають розділ майна і сплату аліментів витратами, але насправді розділ майна більше схожий на фінансові втрати.

Яким чином суд ділить майно в шлюборозлучному процесі? Правила різні для різних штатів. Там, де застосовуються правила спільного майна подружжя, все, що заробив кожен з подружжя протягом шлюбу, вважається спільним майном і ділиться між подружжям навпіл. Якщо ви живете в одному з таких штатів (наприклад, Каліфорнії або Арізоні), то чекайте, що суд розділить між вами не тільки будинок, але і банківські, інвестиційні та навіть пенсійні рахунки.

В інших штатах застосовуються правила «пропорційного розподілу». У таких штатах суд повинен розділити все по-чесному - але необов'язково порівну.

Це означає, що вам, можливо, доведеться віддати чоловікові або дружині гроші, зароблені ще до шлюбу, якщо це необхідно для чесного розподілу.

Є ще аліменти на дітей і «розділ» дітей. Якщо у вас є неповнолітні діти, ви зобов'язані за законом надавати їм фінансову підтримку. Той з батьків, з ким залишаються діти, підтримує їх фінансово шляхом надання притулку, харчування та одягу. Другий з батьків зобов'язаний виплачувати аліменти. У кожному штаті свої правила для визначення сум аліментів на дітей.

У кожному штаті свої правила для визначення сум аліментів на дітей

Фото: Depositphotos

Як звести витрати на розлучення до мінімуму

Подібні поради можна отримати від досвідчених адвокатів у справах про розлучення. Вони відразу дізнаються справи, з якими адвокат буде працювати більше звичайного.

Кріс Хільдебранд з Скоттсдейла, штат Арізона, працює в адвокатській конторі Hildebrand PC, яка займається приблизно сотнею розлучень в рік. За його словами, гонорар юристу буде нижче, якщо обоє з подружжя мислять тверезо і наймуть таких же адекватних адвокатів. «Якщо або один з адвокатів, або один з подружжя займає неадекватну позицію, вартість розлучення буде значно вище», - говорить він.

Хільдебранд також радить скласти список питань до вашого адвокату ще до того, як дзвонити йому або їй. Кріс дозволяє своїм клієнтам дзвонити йому в будь-який час доби, але просить складати список заздалегідь. Чим чіткіше сформульовані питання, тим менше часу адвоката знадобиться.

Ще одна підказка: до весілля скласти контракт, що прописує, як ви будете ділити майно в разі розлучення. Такий шлюбний договір значно скорочує кількість годин роботи адвоката.

Розлучення не буває легким. Але якщо заздалегідь розуміти, які витрати виникнуть у вас в процесі, буде трохи простіше. Вартість розлучення - це, за великим рахунком, вартість послуг адвоката. Зведіть їх до мінімуму, і загальні витрати на розлучення значно знизяться.

Читайте також:

Як розлучення може вплинути на імміграційний статус

Скільки коштує весілля в США

Весільний переполох: чим відрізняються нареченої в Америці і Росії

Хочете більше важливих і цікавих новин про життя в США і імміграції в Америку? Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook. Вибирайте опцію «Пріоритет в показі» - і читайте нас першими. І не забудьте підписатися на ForumDaily Woman - там вас чекає маса позитивної інформації.

Скільки приблизно може коштувати годину роботи такого фахівця?
Яким чином суд ділить майно в шлюборозлучному процесі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online