Що не можна робити в містах України: 5 заборон, які ми порушуємо

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато у нас звикли жити за принципом "закон законом, а реальність вимагає". І це не дивно, адже завдяки такому підходу до життя у людей з'являються "необмежені можливості".

У народі навіть вивели "формулу": "Якщо не можна, але дуже хочеться, то можна". Тому одні порушують чітко прописані норми безсоромно, а інші - терплять.

А може бути, порушників просто підводить пам'ять? CityOboz поспішає їм на допомогу і нагадує про заборони, які діють в містах України.

Не можна курити на зупинках і дитячих майданчиках

В Україні є нормативно-правові акти, в яких чітко написано, де не можна диміти і що за це буде. Це Кодекс про адміністративні правопорушення та Закону "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення".

Зокрема, курити заборонено на зупинках транспорту, в різних установи, підземних переходах, під'їздах будинків і у всіх закладах громадського харчування. Що важливо, заборона стосується також і електронних сигарет.

Максимальний штрафза куріння в недозволеному місці - 340 гривень. Але кого це хвилює? Справді, невже куріння - головна проблема в країні? Людина, що палить і нанюхатися на пару таврують вічною ганьбою поліцейських, які в кінці місяця набивають показники по адмінпротоколу. А мами з дітьми продовжують їздити в прокурених ліфтах і все ще терплять консервні банки, причеплені до поручнів. Так що там, самі батьки курять на дитячих майданчиках, поки чада риються в піску.

Не можна розпивати спиртне в людних місцях

З алкоголем практично та ж історія. Але ще більш сумна. Прийдешнє Великодню неділю буде тому підтвердженням: цілі компанії, освятили свої кошики в храмах, після виходу з них будуть розпивати на найближчій лавочці. Втомилися стояти ж, та й свято адже!

Тут ще цікавий момент: відповідальність за розпивання спиртних напоїв на вулиці і в громадських місцях настає за умови, що вид і поведінку порушника ображають людську гідність і громадську мораль.

Допитливі корінні мешканки мікрорайонів, зазвичай розташовані вечорами біля під'їздів для обміну новинами, швидше за зроблять зауваження звеселяючий хлопчині, який пробіг по клумбі, ніж місцевим і залітним випивакам. Страшно і неприємно зв'язуватися. Викликати поліцію не хочеться. Ну, справді, вип'ють і розійдуться ж! Мабуть...

Не можна паркуватися по-оленячі

Машини, залишені посеред тротуарів, на пішохідних переходах, на трамвайних рейках, - щоденні реалії більшості українських міст. Тут у водіїв залізобетонний аргумент - забезпечте паркінгами. Ні, правда, хтось вірить, що "олень", що дозволив собі зупинитися на "зебрі", буде залишати машину в підземному паркінгу і топати ніжками до свого офісу або улюбленого кафе, умовно, 200-300 метрів? Ага, розбігся. А якщо це "самка оленя" в новеньких лабутенах, і не мрійте!

facebook.com/Dmytro.Pryntsev

Засмучує, що початкове завзяття копів навести в цій сфері хоч якийсь порядок, зійшло нанівець. У соціальних мережах можна знайти гнівні пости про те, що викликаний патруль не відреагував навіть на виклик з приводу паркування на місцях для людей з інвалідністю у торгового центру.

Подивимося, що зміниться, після вступу в силу нового закону про правила паркування, який президент підписав наприкінці березня.

Українці продовжують давати хабарі

Багато жителів нашої країни впевнені, що без корупції просто неможливо вижити, і вона буває на благо. І несуть лікарям і вчителям, а у кого є, що нести, - ще й чиновникам. Горезвісне "вирішення питання": "прискорити справу", "щоб все пройшло добре", "щоб палки в колеса не встромляли", "щоб підстрахуватися", "щоб точно лікували", "щоб точно вчили". І тут у нас є геніальна відмазка: нехай спочатку посадять справжніх корупціонерів, беруть по-крупному, а потім ми подумаємо, як жити далі.

Формальну заборону російських веб-сайтів

Це той випадок, коли самі законодавці сказали "Не можна, але можна". Правозахисники домагалися в суді скасування президентського указу в пунктах, що стосуються "Лабораторії Касперського", "Доктор Web", сервіси "Яндекс", "Мейл.ру Груп", "Вконтакте" і "1С" і були здивовані отриманим рішенням.

Служителі Феміди з Вищого адміністративного суду України вважають, що вказівки для провайдерів не стосуються користувачів. "Законодавець передбачив деяке обмеження права на інформацію, але одночасно з тим аж ніяк не обмежив право вибору форм і джерел одержання інформації", - про як завернули в рішенні. Вміти треба.

Не знаємо, чи сплять спокійно порушники всіх цих заборон, але законослухняні громадяни вже точно можуть спати спокійно. Намагаючись змінити світ, починаємо з себе!

Раніше CityOboz писав, що міста України оцінили за рівнем можливостей .

Ти ще не читаєш наш Telegram ? А дарма! підписуйся

А може бути, порушників просто підводить пам'ять?
Але кого це хвилює?
Справді, невже куріння - головна проблема в країні?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online