Довіреність на виписку і прописку в квартиру

  1. Довіреність на виписку і прописку в квартиру Чинним законодавством Росії встановлено два види реєстрації...
  2. Повноваження довіреності на виписку з квартири

Довіреність на виписку і прописку в квартиру

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чинним законодавством Росії встановлено два види реєстрації громадян в житлових приміщеннях:

  1. за місцем проживання;
  2. за місцем перебування.

Кожна з них оформляється в органах Федеральної міграційної служби на території адміністративного округу, в межах якого знаходиться об'єкт нерухомості, на чиїй площі прописується фізична особа.

Процедура постановки на реєстраційний облік регламентується внутрішніми розпорядженнями УФМС і вимагає особистої присутності громадянина при подачі заяви на реєстрацію в житловому приміщенні як за місцем проживання, так і за місцем пребиванія.В разі неможливості явки в державні органи для прописки або виписки, фізична особа може оформити довіреність на вчинення даних дій його представником.

Повноваження довіреності на прописку в квартирі

Необхідність у складанні доручення на реєстрацію в житловому приміщенні, може виникнути як у власника нерухомості, що не має можливість подати відповідну заяву особисто, так і у особи, яка бажає стати на реєстраційний облік. І в першому і в другому випадку, крім оформлення самої довіреності на прописку в квартирі , Органи міграційної служби зажадають заяву, справжність підпису заявника на якому повинна бути засвідчена у нотаріуса.

Так, щоб прописати кого-небудь в приміщенні, його власник повинен звернутися в нотаріальну контору для складання заяви, в якому зазначаються:

  • вид реєстрації,
  • адреса житлової площі,
  • також прізвища імена по батькові та дати народження прописують осіб.

При цьому йому буде необхідно оформити довіреність на подачу всіх документів, необхідних для постановки на реєстраційний облік громадян. У текст даного доручення входять повноваження щодо подання заяви на реєстрацію, надання правоподтверждающій документів на об'єкт нерухомості, проставлення штампів в будинковій книзі, сплаті необхідних мит і тарифів, а також вирішення всіх виникаючих питань. Довіреність на прописку в квартирі підлягає обов'язковому нотаріальному посвідченню, і тільки після проставлення на ній печатки та підпису нотаріуса знаходить юридичну силу.

Повноваження довіреності на виписку з квартири

При знятті з реєстраційного обліку в квартирі, присутність власника не потрібно, достатньо явки громадянина, виписується з житлової площі приміщення. При відсутності можливості особистої подачі документів, фізична особа повинна звернутися до нотаріуса за посвідченням доручення на виписку з квартири і складанням заяви про зняття з реєстраційного обліку . В даному випадку в органи міграційної служби також надається два документа.

У заяві вказується як адреса квартири, з якої виписується заявник, так і адреса житлового приміщення, в яке він вибуває. На підставі цих даних складається листок вибуття.

Якщо громадянину відомо місце його майбутньої реєстрації, в одній заяві можна передбачити як його виписку, так прописку за новою адресою. Це має сенс робити, якщо житлові приміщення знаходяться в межах одного адміністративного округу, так як при знятті з реєстраційного обліку інспектора міграційної служби вилучають заяву.

У довіреності на виписку з квартири вказуються повноваження щодо подання необхідних документів, проставлення штампів в паспорті, отримання листка вибуття, сплати необхідних зборів, а також вирішення всіх спірних питань у процесі зняття довірителя з реєстраційного обліку. Дане доручення також підлягає засвідченню у нотаріуса.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online