Повернення податку при покупці машини

  1. Повернення податку при покупці машини
  2. Повернення податку
  3. Майновий вирахування при продажах
  4. Повернення податку при придбанні автомашини в кредит

Повернення податку при покупці машини

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато платників податків знають про можливості податкових відрахувань . За їх допомогою закон дає можливість частково компенсувати витрати по великих покупок. А чи можна скористатися цією перевагою при покупці машини?

Повернення податку

Податкові відрахування діляться на три основні групи:

  • стандартні;
  • соціальні;
  • майнові.

Стандартний вирахування може бути надана працівникові в разі, коли його дохід з початку календарного року не перевищує певної суми. До стандартних відноситься ще одна група податкових відрахувань. За правилами, з винагороди співробітника, оподатковуваного прибутковим податком , Віднімаються деякі суми при наявності у платника податків дітей.

Для того, щоб отримати майновий податкове вирахування, потрібно подати заяву в податкову інспекцію. За допомогою відрахувань відшкодовується частина витрат на покупку нерухомості і житла. Також вони використовуються для компенсації частини кредитів, витрачених на придбання житла. Деяку частину витрат на лікування, навчання, благодійність і збільшення майбутньої пенсії дозволяють компенсувати соціальні відрахування.

До жодної з цих категорій придбання автомобіля не відноситься. Тому можна зробити висновок, що повернення частини витрат при придбанні автомобіля згідно з правилами твори податкових відрахувань зробити неможливо.

Майновий вирахування при продажах

Податкові відрахування, що відносяться до майнових, не обмежується тільки великими покупками. Друга частина майнових вирахувань відноситься до продажу майна. Вона не обкладається податком при виконанні деяких умов. Згідно із законом, не потрібно сплачувати податки при здійсненні наступних продажів:

  • якщо продається майно, яке перебувало у власності продавця менше 3 років, але було продано за вартість, меншу 1 мільйона рублів (для нерухомості) і 250 тисяч (для решти майна);
  • якщо будь-яке майно продається через термін, що перевищує 3 роки з моменту його придбання.

Згідно з цими нормами, продаж машини і можливе отримання доходу при цьому не обкладаються податком, коли вона була у власності продавця більше 3 років або її вартість менша, ніж установлено законом суми. Однак в законі йдеться про продажу автомобіля . Його покупка не має відношення до цієї норми законодавства. Тому і повернення податку після покупки машини не проводиться.

Повернення податку при придбанні автомашини в кредит

Повернення податку при отриманні деяких видів кредиту передбачений законом. Але ця норма діє, коли в кредит було придбано земельна ділянка , Будинок або квартира. Також можна повернути частину боргу при витраті кредитних коштів на будівництво нового житла.

При рефінансуванні взятого кредиту теж можна сподіватися на податкові відрахування. Однак ці кредити теж повинні йти на придбання або будівництво житла. Автомобілі не входять до списку взятого в кредит майна, при придбанні якого є можливість отримати податкове вирахування. Тому за куплений в кредит автомобіль можна отримати повернення податку.

Розглядаючи всі варіанти можливого повернення податку, можна переконатися в тому, що придбання автомобіля будь-якої вартості, нового або вживаного, що не передбачає жодних податкових відрахувань. Допомога юриста при вирішенні цього питання не потрібно. Повернення податку при покупці машини отримати неможливо.

А чи можна скористатися цією перевагою при покупці машини?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online