У Сумах віддають перевагу житлу в спальних мікрорайонах

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Покупці в Сумах воліють купувати квартири маленької площі. Агент з продажу нерухомості Євген Мороз розповів порталу Domik.ua , Що трьох- і чотирикімнатне житло користується меншою популярністю серед клієнтів. Купівельний попит спрямований як на новобудови, так і на багатоквартирні будинки старого житлового фонду.

За даними агентств нерухомості, близько 60% клієнтів купують квартири з чорновою обробкою, а 40% покупців вибирають житло з готовим ремонтом.
На думку ріелтора, покупці воліють проживати в квартирах з індивідуальним опаленням. Більшість при цьому хоче, щоб багатоквартирний житловий будинок був розташований поруч з об'єктами соціальної інфраструктури. «Для 90% клієнтів важлива локація житлового об'єкта. У пріоритеті будинки, розташовані поряд з дитячими садами, школами, поліклініками та аптеками », - розповів Євген Мороз. Експерт з нерухомості додав, що в 70% випадків покупці вибирають житло для себе, а в 30% - для подальшої здачі в оренду.
Власники при продажу квартир в Сумах можуть торгуватися. Розмір знижки становить в середньому 3% від вартості нерухомості. Якщо стартова ціна на житло відповідає ринковій, період продажу складе кілька місяців. При стартовій вартості, що перевищує ринкову, об'єкт можуть купити через півроку зі старту продажів.
Середні ціни на покупку квартир в новобудовах на вторинному ринку Сум

В інфографіку продемонстровані середні ціни на покупку квартир в новобудовах на вторинному ринку нерухомості Сум. Вищенаведені показники можуть відрізнятися, оскільки залежать від планування, площі і локації житлового об'єкта.
Купити однокімнатну квартиру в центрі міста можна в середньому за $ 19000- $ 20000.
Двокімнатне житло в районах, наближених до центру Сум, можна придбати за $ 20000- $ 21000.
За покупку трикімнатного житлового об'єкта на околиці міста покупці можуть віддати в середньому $ 20000- $ 22000. При цьому в центрі показники збільшуються до $ 24000- $ 25000.
Для порівняння, купити однокімнатну квартиру в новобудовах на вторинному ринку нерухомості Чернігова, розташованих в центрі, можна в середньому за $ 19000- $ 20000.
Ріелтори розповіли, що найбільш затребуваними для покупців залишаються квартири в будинках, розташованих на вулиці Прокоф'єва, проспекті М. Лушпи, а також в 9-му та 10-му мікрорайонах міста. Житло на околиці Сум не користується попитом через незручну транспортної розв'язки.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online