На ринку житла в Херсоні очікується просідання цін


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За останні 10 років вартість квартир в Україні впала в три рази. Причин для зниження цін кілька: знецінення гривні, падіння купівельної спроможності українців, ситуація в АТО.

При цьому експерти відзначають, що в 2018 році тенденція збережеться - ціни просядуть приблизно на 10%, хоча критичного обвалу не буде, передає ICTV .

Крім Києва, Харкова, Запоріжжя, Львова та Миколаєва в ріелтерської огляд потрапив і наш місто.

ХЕРСОН

  • Ціни від $ 18 до $ 100 тисяч і вище;
  • Самий бюджетний район: Шуменський;
  • Найдорожчий район: центр.

За словами ріелтора Анни Підсадних , Особливістю Херсона є - щільна забудова житлових мікрорайонів в 50-60 роках і в районі 80-90-х років. Новобудов тут трохи і вони представляють певний ризик.

- Купівля таких об'єктів носить підвищені ризики - невідомо, що з землею, яка знаходиться під реконструюється будівлею, що з підведенням комунікацій (тому що деякі будівлі стояли порожніми від 5 до 10 років), чи зможе забудовник поміняти призначення будівлі з нежитлового фонду в житлової, - говорить ріелтор.

Вартість же новобудов коливається в районі $ 19-100 тисяч - їх ціна, як правило, трохи нижче.

Так, однокімнатна квартира в спальних районах - в середньому $ 18-20 тисяч, в центрі - $ 25-35 тисяч. Новобудову же можна купити за $ 19 тисяч.

Двокімнатну квартиру на вторинному ринку в спальному районі можна придбати за $ 25-28 тисяч. У центрі ціна буде стартувати від $ 30 до $ 60 тисяч.

Початкова ціна квартири в новобудовах - $ 25 тисяч, максимальна - $ 50 тисяч.

Середня вартість 3-кімнатної квартири в спальних районах - $ 27-35 тис., В центрі - від $ 40- $ 100 тисяч.

Новобуд в гарному будинку - від $ 800-100 за кв.м.

- Дуже цінуються вдома зі своїми паркувальними місцями (центр Херсона порізаний катакомбами, тому паркінги будують рідко). При цьому у всіх випадках перші і останні поверхи коштують дешевше, - зазначає Анна.

В цілому, як відзначають фахівці, на вартість житла впливають кілька факторів: поверховість (перші і останні поверхи коштують дешевше), віддаленість від центру, планування, наявність меблів і загальний стан будівлі.

Крім того, найвигіднішим періодом для покупки житла є літо і новорічні свята. Восени навпаки часто йде різкий короткочасний стрибок.

"Перед Новим роком попит падає, за цим ціни теж просідають. Після новорічних свят хтось із власників сподівається, що зараз буде багато покупців на його нерухомість і можуть підняти ціну. І такі рідкісні підйоми в цілому можуть трохи підняти ринок по цінниках, але ніяк ні з продажу ", - розповідають ріелтори.

Акції на придбання житла в новобудовах зазвичай оголошують під Великдень і Різдво. При цьому знижки становлять до 5 тисяч доларів за квартиру. Але часто перед цим піднімаються ціни на ту ж суму. Експерти також радять пам'ятати, що акції та знижки не стосуються популярних забудовників - у них дефіцит квартир.

Крім того, є і глобальні тенденції. Наприклад, в районах, де багато новобудов, ціни на "вторинку" падають на 3-5%.

Фото: Анни Підсадних

Керівник IT-компанії SocPRO Віталій Шкреба продовжує знайомити читачів «Улюбленого Херсона» з основними тенденціями інтернет-маркетингу. ...

Найпопулярніша жарт сьогодні в Херсоні - опудало Масляної вижило і початок мстити. Частка правди в цьому жарті - величезна. Важко сьогодні і ...

Ініціатори розробки системи прозорих бюджетів в навчальних закладах Херсона просять батьків взяти участь в анонімному інтернет-опитуванні. Боротьба з ...

Компанія "СМД-Інвест" перемогла в тендері на проведення експлуатаційного днопоглиблення в морському порту Херсон. На торгах фірма з Новомосковська ...

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online