Купити квартиру в Санкт-Петербурзі вторинне житло недорого

  1. Купівля вторинного житла в Санкт-Петербурзі
  2. На що звернути увагу при покупці квартири на вторинному ринку
  3. Купівля квартири на вторинному ринку. Документи і порядок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ринок вторинного житла в Санкт-Петербурзі завжди користується підвищеним попитом. Люди, які не бажають чекати завершення будівництва нового житлового комплексу, віддають перевагу покупці квартири на вторинному ринку.

Придбання нерухомості на «вторинці» в Санкт-Петербурзі дозволяє вирішити відразу кілька питань.

Перед покупкою квартири на вторинному ринку потрібно в обов'язковому порядку провести оцінку її вартості. В даному питанні краще довіритися досвідченим фахівцям.

Ринок вторинного житла в Санкт-Петербурзі завжди користується підвищеним попитомДорогі читачі!

Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер.

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся в форму онлайн-консультанта справа. Це швидко і безкоштовно! Або зателефонуйте нам за телефонами:

+7 (499) 703-47-59
Москва, Московська область

+7 (812) 309-16-93
Санкт-Петербург, Ленінградська область

8 (800) 511-69-42
Федеральний номер (дзвінок безкоштовний для всіх регіонів Росії)!

Купівля вторинного житла в Санкт-Петербурзі

Перед тим, як купити житло на «вторинці», потрібно виконати наступні дії:

  • Ретельно вивчити юридичну чистоту об'єкта. Перед укладенням договору купівлі-продажу квартири на вторинному ринку в Санкт-Петербурзі потрібно перевірити всі документи на житло і дізнатися, чи не порушувались права інших осіб. Якщо порушення були, договір може бути визнаний недійсним;
  • Оцінити документи власника квартири на предмет юридичної грамотності. Операція буде вважатися успішною тільки за умови її ув'язнення законним шляхом. Всі папери, що засвідчують право власності власника, повинні містити підписи і не мати ніяких виправлень;
  • Оцінити якість квартири на вторинному ринку. Відомості в документації БТІ на житло не повинні розходитися з реальним станом об'єкта;
  • Простежити за паперами, скільки разів квартира ставала предметом різних угод, як часто змінювалися правовласники. Уважне і відповідальне ставлення до майбутню угоду дозволить виключити різні проблеми при покупці квартири на «вторинці».

Про те, як правильно купити житло на вторинному ринку і не попастися на вудку шахраїв, знають фахівці агентств нерухомості.

Співробітники таких фірм проконсультують стосовно доцільності покупки обраного об'єкта і допоможуть грамотно укласти договір.

Чому варто купити квартиру на вторинному ринку в Санкт-Петербурзі:

  • Можна в'їхати одразу після укладення договору купівлі-продажу;
  • Інфраструктура району розвинена і функціонує належним чином;
  • Можна заздалегідь дізнатися про сусідів;
  • Є можливість оцінити не проект майбутньої квартири, а об'єкт в реальному часі.

На що звернути увагу при покупці квартири на вторинному ринку

Не можна купувати нерухомість без попереднього огляду. Головне, щоб очікувані вимоги відповідали на ділі дійсності.

У разі будь-яких проблем, довести те, що власник ввів покупця в оману, дуже непросто.

Потрібно зібрати і проаналізувати всі документи, які будуть використовуватися при здійсненні угоди. Бажано провести їх професійну експертизу.

Перед тим, як представити їх список, потрібно відзначити, що всі папери забезпечують комплексну перевірку, доповнюючи один одного.

Повнота експертизи залежить від матеріальних можливостей і бажання сторін угоди, а також від технічних можливостей і професіоналізму осіб, які здійснюють перевірку.

Найменування в пакеті документів залежать від специфіки угоди і забезпечують різні цілі власника житла і покупця.

Крім цього потрібно звернути увагу на оцінку юридичної чистоти об'єкта нерухомості. У професійних колах вживається таке поняття, як «перевірка чистоти титулу».

Дана дія передбачає виявлення всіх осіб, що володіють будь-якими правами на житло, а також осіб, які потенційно можуть їх придбати.

Сюди також входить перевірка наявності обтяжень на квартиру, виявлення фактів утиску прав колишніх власників при укладенні попередніх угод купівлі-продажу. Не зайвим буде поговорити з сусідами.

Слід зазначити, що ряд обставин неможливо перевірити за допомогою однієї тільки експертизи паперів.

Якщо є можливість, слід поговорити з мешканцями будинку, дільничним поліцейським, попередніми власниками житла і іншими особами, які могли б надати корисну інформацію.

Так, наприклад, саме при розмові з сусідами можна з'ясувати, що житло здається квартиронаймачам, які в даний момент відсутні.

Складання договору на покупку квартири варто довірити фахівцям. Величезне значення має документальне підтвердження угоди - договір купівлі-продажу .

Складений належним чином контракт, що включає всі умови (терміни і способи передачі грошей, день фактичного виселення і т. Д.), А також документальне підтвердження його виконання (розписка в отриманні коштів, акт передачі об'єкта і т. Д.) Дозволяє мінімізувати можливі ризики угоди, що укладається і убезпечити себе неприємностей.

До вибору агента потрібно підходити дуже відповідально. Не слід довіряти ріелторам, які виступають від імені власника.

Такі фахівці, як правило, не можуть гарантувати повний захист інтересів і тієї, і іншої сторони. В такому випадку ріелтор більше орієнтується на інтереси власника, ніж покупця.

Перед тим, як купити квартиру, необхідно найняти свого ріелтора, який буде представляти тільки ваші інтереси.

Не варто оформлювати покупку нерухомості без попередньої технічної експертизи. Будь-яке твердження власника про технічний стан житла повинно мати документальне підтвердження.

Перед укладанням угоди потрібно з'ясувати, коли останній раз проводився капітальний і косметичний ремонт.

Щоб оцінити технічний стан об'єкта, рекомендується найняти незалежного експерта, який на підставі огляду складе висновок з усіма перевагами і недоліками об'єкта на момент оцінки. Ніколи не розписувалися в будь-яких документах без попереднього їх вивчення.

Ніколи не розписувалися в будь-яких документах без попереднього їх вивчення

Документи ні в якому разі не можна підписувати поспіхом. У продавця потрібно запросити копії угод та ретельно їх вивчити.

Якщо виникли будь-які питання, їх потрібно дозволити відразу - до підписання паперів. Купуйте тільки юридично вивільнене житло.

Що таке юридичне вивільнення? Це позбавлення об'єкта нерухомості від будь-яких обтяжень, зняття проживаючих осіб з обліку, покриття заборгованостей за комунальні послуги. У продавця потрібно зажадати зняття з обліку всіх проживаючих у квартирі осіб до укладення угоди.

Купувати потрібно тільки житло, вільне від домагань третіх осіб. Друку і довідки про зняття з обліку легко фальсифікуються, тому при самостійній покупці квартири рекомендується звернутися до паспортистки.

По можливості використовуйте при покупці безпечні розрахунки. Безпечні розрахунки мінімізують ризики, які можуть виникнути при розрахунках по операціях купівлі-продажу. На безпеки економити не можна.

Якщо житло купується під іпотеку, передавати гроші продавцю можна тільки після здійснення угоди.

Сьогодні деякі фірми пропонують клієнтам накопичувальні схеми покупки житла, називаючи їх іпотекою. В даному випадку потрібно проявити граничну обережність. Гроші віддати легко, а повернути набагато складніше.

Купується квартира повинна бути оформлена у власність позичальника на момент передачі грошей, решта суми доплачується кредитною установою.

Неможливо висвітлити всі тонкощі в одній статті. Існує маса всіляких нюансів, тому кожна угода вважається унікальною.

Перед скоєнням тієї чи іншої операції з житлом, потрібно зважити всі «за» і «проти», так як на кону стоїть чимала сума грошей. Наслідки неправильно укладання угоди можуть бути дуже сумними.

У такому випадку економія коштів може обернутися великими втратами в майбутньому.

Купівля квартири на вторинному ринку. Документи і порядок

Які документи перевіряють перед придбанням житла?

Право власності можна отримати при наявності наступних паперів:

  • Свідоцтво про реєстрацію права власності на житло;
  • Договір про приватизацію квартири, що купується;
  • Договір купівлі-продажу;
  • Свідоцтво про спадщину;
  • Судове рішення, що наділяє особу правом власності;
  • Документація БТІ;
  • Контракт про участь в інвестиційному проекті.

Чоловік або дружина власника квартири (а також іншу особу, яка має право на об'єкт) подають згоду на продаж. Якщо в число таких осіб входить неповнолітній, потрібна згода з органів опіки.

Територіальний підрозділ ЕГРП надає відомості про можливе обтяження квартири (застава, іпотека, заборона на відчуження та т. Д.). Якщо за власником зберігаються борги за комунальні послуги, вони переходять до нового власника.

Потрібно заздалегідь перевірити, чи є на придбану квартиру претенденти. Сюди входять родичі, тимчасово обмежені в свободі, що знаходяться в армії, інтернаті чи за кордоном. У паспортному столі потрібно запросити розширену виписку.

Як правильно оформити угоду:

  • Щоб правильно оформити покупку квартири на «вторинці», не слід вказувати в контракті занижену ціну. Недостовірні відомості можуть призвести до визнання угоди недійсною;
  • Якщо в здійсненні угоди бере участь агент, договір повинен містити пункт про його зобов'язання;
  • При безготівковому розрахунку рекомендується звернути увагу на акредитив.

Продавець відкриє особистий рахунок в банку, на який в подальшому буде вироблено перерахування грошових коштів. Доступ до суми буде відкритий тільки після передачі продавцем необхідних паперів.

Також безпеку розрахунку може бути забезпечена при використанні осередки в банку. Грошові кошти перераховуються в присутності продавця, оцінюються на справжність і поміщаються в комірку.

Доступ до осередку відкривається при певних умовах (наприклад, надання договору купівлі-продажу, завіреного нотаріусом).

Сторони повинні розмежовувати такі поняття, як аванс і завдаток.Аванс представляє собою попередній розрахунок, сума якого повністю повертається покупцю при скасуванні угоди.

Завдаток ж залишається у власника квартири, якщо угода зривається з вини покупця. Якщо угода розривається з вини продавця, покупця завдаток повертається в подвійному розмірі.

Як оформляється податкове вирахування?

Покупець квартири, що має офіційний заробіток і сплачує з доходів ПДФО, може претендувати на отримання податкового вирахування.

Дана компенсація являє собою відшкодування 13% витраченої на придбання суми і не може перевищувати двох мільйонів рублів.

Процедура полягає в зниженні податкових відрахувань до моменту, поки компенсація не буде виплачена. Для цього потрібно подати в ИФНС заяву разом з усіма правовстановлюючими документами.

Дорогі читачіДорогі читачі!

Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер.

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся в форму онлайн-консультанта справа. Це швидко і безкоштовно! Або зателефонуйте нам за телефонами:

+7 (499) 703-47-59
Москва, Московська область

+7 (812) 309-16-93
Санкт-Петербург, Ленінградська область

8 (800) 511-69-42
Федеральний номер (дзвінок безкоштовний для всіх регіонів Росії)!

Що таке юридичне вивільнення?
Як оформляється податкове вирахування?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online