Де можна купити найдешевшу квартиру біля Києва

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Де шукати найдешевші квартири і що далі буде з цінами.

Зниження кредитної ставки по іпотеці, очікування нової хвилі кризи змусило власників доларових заначок вийти із засідки і купувати житло. Ті, у кого не вистачає кубушки для покупки столичних метрів, традиційно вирушили в передмістя. «Гостомель, Ірпінь та Вишневе оцінюємо практично кожен день», - розповідає Андрій Гусельников, експерт Асоціації фахівців з нерухомості України. «В результаті, якщо раніше, наприклад, в Ірпені було на продаж виставлено 30-40 об'єктів на вторинному ринку, то зараз ледь нашкрябаєш 2-3. Схожа картина в інших містах », - заглядає в свою базу Дмитро Корчев, директор агентства нерухомості« Брок-ріелті ». Правда, ціни поки не рвонули слідом за попитом. «Вони товчуться на місці: плюс-мінус 1-2% щомісяця», - стверджує Андрій Гусельников.

Найдоступніші квартири

1-кімнатні

  • $ 16 тис., Бородянка 3/3-пов., 43/21/8 кв. м

  • $ 19 тис., Бровари 3/4-пов., 35/19/8 кв. м

  • $ 23,8 тис., Ірпінь 3/3-пов., 34/16/7 кв. м

  • У Києві: $ 35 000 - Поділ. р-н, пров. Межовий, 30/15/6

    2-кімнатні

  • $ 30 тис, Бровари 1/2-пов., 47/28/12 кв. м

  • $ 32,5 тис, Обухів 1/2-пов., 41/27/6 кв. м

  • $ 40 тис, Бориспіль 2/2-пов., 56/30/12 кв. м

  • У Києві: $ 45 000 - Дніпро. р-н, вул. Алма-Атинська, 42/28/7

    3-кімнатні

  • $ 24 тис., Буча 1/1-пов., 44/34/6 кв. м

  • $ 32,5 тис., Бровари 3/4-пов., 70/46/8 кв. м

  • $ 40 тис., Бородянка 9/9-пов., 66/40/7 кв. м

  • У Києві: $ 57 000 - Дніпро. р-н, вул. Алма-Атинська, 58/41/6

    Подорожчати можуть Ірпінь і Гостомель

    В області першу скрипку грає новобуд. Закипіла робота на 80% об'єктів, заморожених 2-3 роки тому, інші теж прокидаються. До того ж, у другій половині 2010 р почалося будівництво нових об'єктів. Правда, темпи пожвавлення на будмайданчиках області нижче, ніж в столиці. Виняток становлять Бровари та Бориспіль. Тихіше в Вишневому і Вишгороді. Ще менше працюючих баштових кранів в Обухові і Українці. У Бородянці та Василькові - майже глухо. «В цілому, чим далі від Києва, тим тихіше на будівництвах і на ринку, - резюмує Сергій Костецький, фахівець з маркетингу консалтингової компанії« SV Development ». - Гальмування практично злилися зі столицею Вишневого та Вишгорода пояснюється їх скромними розмірами і столичної дорожнечею квадратних метрів. Будівельники сконцентрувалися на економ-житло, причому, малогабаритному. Порядку 45% в житлових комплексах - це 1-кімнатні квартири, 30-40% - 2-кімнатні ». До слова, цього літа, за словами експерта корпорації «Антар груп», багато забудовників знизили ціни на 10-15%.

    Читайте також: Скільки коштує квартира в новобудові

    Андрій Гусельников рекомендує орієнтуватися на ціну в зданих в експлуатацію новобудовах економ-класу в Гостомелі, Бучі, Ірпені та Вишневому в $ 700 за 1 кв. м. Роман Зінец не поділяє ентузіазму колеги. У Бучі, за його словами, забудовники просять $ 800 за 1 кв. м, а в Вишневому - і поготів «штуку».

    Тим часом, в Києві в окраїнних «спальниках» нове економічне житло продають по $ 800 за 1 кв.м, а то і дешевше. Правда, запуску в експлуатацію доводиться чекати довше. «У столиці будують висотки 2-3 роки, а в області за півроку зводять малоповерхівок на 16-20 квартир, - каже ріелтор Роман Зінец. Подібні «сільські хмарочоси», як жартівливо прозвали ці многоквартіркі, будують в Софіївській Борщагівці, Вишневому, Бучі, Ворзелі, Гостомелі. 36-метрова квартира в них коштує $ 25-27 тис.

    Вторинний ринок. Про температуру на вторинному ринку свідчить активність спекулянтів. «Ми їх побачили реально 1,5 місяці тому, - повідомляє директор АН« Брок-ріелті ». - З'явилися люди, які купують квартири і здають їх до кращих часів ». Правда, нинішні спекулянти не мають колишніх апетитів. Раніше вони продавали квартиру через півроку на 30% дорожче тієї ціни, за яку її брали. Тепер це середньострокова інвестиція - на 3-4 роки. Правда, перспективним вважають тільки житло економ-класу. Причому, на ринку найдешевших квартир спекулянтам вже робити нічого. «Квартири в Броварах і Борисполі, що коштували рік тому $ 20 тис., Сьогодні виставляють по $ 40. Ці міста-супутники йдуть в ногу зі столицею, де дешеве житло також піднялося в ціні в два рази, - зауважує Сергій Костецький. - Так навіщо їхати на 20-й кілометр, якщо за $ 40 тис. Можна знайти в Києві 1-кімнатну хрущовку, а за $ 60 тис. - двокімнатну? ». Зона комфорту для скупих покупців починається в радіусі 50 км. Приблизно на такій відстані від Києва розташовані Обухів і Бородянка, де ціни нижчі якраз на «середні по палаті» 30-40%.

    Прогноз. У доступному для огляду майбутньому експерти не бачать зростання цін, за винятком міст, що поліпшують транспортне сполучення з Києвом. На думку Романа Зінцов, навесні до $ 1000. піднімуться ціни в Ірпені - коли містечко з'єднають зі столицею тролейбусної лінією. Розширення траси може відбитися і на ціні житла в Гостомелі. Те, що ціни не виростуть, експерти пояснюють тим, що у людей мало грошей. «Рік не можемо втюхати 3-трикімнатні квартири в новобудові по $ 800 за 1 кв. м! »- скаржиться Дмитро Корчев. «На кардинальну активізацію ринку нерухомості розраховувати не доводиться до тих пір, поки не скасують« антикризовий »заборону банкам давати іпотеку в ВКВ. Інших факторів зростання ринку немає », - вважає Сергій Костецький.

    Інших факторів зростання ринку немає », - вважає Сергій Костецький

    Особистий досвід: Бровари програли Лісовому

    «Я зберігала гроші в банку, але депозити подешевшали, - розповідає киянка Ольга Миколаївна. - І порахувала, що краще продам нашу «двушку» -хрущевку на Лісовому, додам грошей і куплю дітям «троячку». А я готувалася переїхати в новобудову, який купила кілька років тому. Мали намір зробити покупку в Броварах, там було трохи дешевше, ніж в Києві. За три місяці подивилися з ріелтором штук двадцять варіантів - діти хотіли в'їхати в функціонуюче житло, «первинка» їм не підходила. За пристойні трійки - великі, з ремонтом - в Броварах хотіли більше $ 100 тис. А я в своєму розпорядженні лише $ 70 тис. Загалом, ми вирішили витратити ці гроші на 3-кімнатну хрущовку на рідному Лісовому масиві. До того ж, я виторгувала $ 2 тис! Після того, як гарненько покаталися з Києва до Броварів на маршрутках, остаточно утвердилися в тому, що жити там не будемо. Дітям адже потрібно не тільки на роботу їздити, а й внучку в спеціалізований дитсадок з англійською мовою возити - такого в Броварах немає ».

    Автор: Сергій Марьин

    джерело: сьогодні

Двокімнатну?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online