Як взяти іпотеку на вторинне житло

  1. Іпотека на вторинне житло
  2. Вимоги до позичальників
  3. Яку нерухомість можна придбати позичальникові
  4. Основні умови іпотеки на вторинне житло
  5. Квартири на вторинному ринку в іпотеку
  6. Як купити квартиру в іпотеку на вторинному ринку
  7. Плюси і мінуси іпотеки на вторинку
  8. Як взяти іпотеку на вторинне житло?
  9. Іпотека на вторинне житло
  10. Загальні умови іпотеки на вторинне житло
  11. Переваги і недоліки іпотечного кредиту на вторинне житло
  12. Чи можна взяти іпотеку на вторинне житло?
  13. Чому до квартир з вторинного ринку банки ставляться насторожено?
  14. Переваги та недоліки покупки вторинного житла по іпотеці
  15. Чому обирають іпотеку на вторинне житло
  16. Мінусі покупки вторинна житла по іпотеці
  17. Іпотека на вторинне житло: відсотки російських банків
  18. Вимоги до житла і позичальнику
  19. Як оформити іпотеку на вторинне житло?
  20. Підсумки
  21. Як взяти квартиру в іпотеку: покрокова інструкція отримання іпотеки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Взяти іпотеку на вторинне житло Радий вітати! Частина моїх родичів (по лінії батька) живе в іншій області, але деякі з них поступово перебираються до нашого міста.

Мій дядько з сім'єю планують покупку житла поблизу нашого місцевого університету, так як молодший син вступив туди на юриспруденцію.

В районі вузу нових будинків немає, тільки старі споруди, тому вибирають житло на вторинному ринку.

А так як ціни навіть там не кожному по кишені, то зупинилися на іпотеці. Про неї вам зараз і розповім.

Ми підібрали для Вас кращі іпотечні пропозиції з нашого каталогу:

Зміст статті:

Іпотека на вторинне житло

Незважаючи на різноманітність іпотечних програм, які сьогодні пропонують банки, іпотека на вторинне житло займає лідируючі позиції за обсягом укладених угод. Популярність цього кредитного продукту пов'язана, перш за все, з тим, що саме вторинне житло є найбільш затребуваним на ринку нерухомості.

Увага!

Кредитним організаціям також вигідно надавати іпотеку саме на вторинне житло, оскільки на відміну від іпотеки на житло, що будується, реалізувати таку нерухомість при невиконанні позичальником умов кредитного договору набагато легше.

Наявність багатого досвіду з надання подібних кредитів, а також більш низькі ризики, ніж про інші продукти, призвели до того, що процентна ставка по іпотеці в рамках таких програм нижча.

Серед особливостей іпотеки під вторинне житло слід також відзначити, що позичальникові не обов'язково закладати банку вже існуючу у нього нерухомість, а можна передати в заставу нерухомість, яка буде придбана з використанням іпотечного кредиту.

Вимоги до позичальників

Перед тим, як подавати заявку на іпотечний кредит в банк, потенційному позичальникові слід ознайомитися з мінімальним набором вимог, яким потрібно відповідати, щоб банк прийняв її на розгляд.

Такі вимоги можуть бути різні в залежності від банку, в якому планується брати іпотеку на вторинне житло, однак вимоги більшості з них включають в себе:

  1. Російське громадянство;
  2. Вік позичальника по іпотеці від 23 до 60 років (в разі залучення созаемщика по іпотеці, його вік може бути від 23 до 70 років);
  3. Місце проживання та роботи позичальника має перебувати в регіоні присутності банку-кредитора;
  4. Мінімальний трудовий стаж від 1 року;
  5. Відсутність судимості і поганою кредитною історією.

Сьогодні банки приймають рішення про можливість надання іпотеки під вторинне житло протягом декількох днів. У більшості випадків період дії такого рішення становить від 3 до 6 місяців.

Яку нерухомість можна придбати позичальникові

Як правило, банки пропонують позичальникам розглядати як варіант нерухомості квартири на вторинному ринку, також існують програми, які дозволяють придбати заміський будинок або котедж.

Позичальник може розраховувати, що вибрана ним нерухомість буде схвалена банком, якщо вона відповідає вимогам до застави, які встановлені кредитною організацією. Отримати інформацію про такі вимоги можна або безпосередньо звернувшись в банк, або на його сайті в мережі Інтернет.

Серед таких вимог будуть рік побудови, поверховість, відсутність обтяження і прав вимог третіх осіб на нерухомість, а також її перебування в певній віддаленості від банку.

Основні умови іпотеки на вторинне житло

До основних параметрів даного виду іпотечного кредиту слід віднести:

  • Період кредитування від 1 року до 25 років;
  • Мінімальний внесок позичальника становить від 15 до 25 відсотків;
  • Розмір процентної ставки до 15 відсотків річних;
  • Сума кредиту від 500 000 рублів;
  • У більшості випадків комісія за дострокове погашення іпотеки не стягується.

На сьогоднішній день покупка вторинного житла по іпотеці дозволяє позичальникові придбати нерухомість в найкоротші терміни при наявності у нього достатнього рівня доходу і при відповідності обраної ним нерухомості вимогам банку. Позичальнику залишається тільки вирішити, в якому банку взяти іпотеку.

джерело: http://www.ipoteka-legko.ru/

Квартири на вторинному ринку в іпотеку

Сьогодні покупка вторинки в іпотеку користується великим попитом серед всіх можливостей купити квартиру. Банки дуже оперативно відреагували на цей факт і розробили спеціальну програму кредитування, що дає позичальникам можливість купити квартиру в іпотеку на вторинному ринку на найвигідніших умовах.

Для цього у потенційного позичальника повинен бути досить високий заробіток і накопичення в мінімальному розмірі початкового внеску.

Ми підібрали для Вас кращі іпотечні пропозиції з нашого каталогу:

Як купити квартиру в іпотеку на вторинному ринку

Існує кілька причин, за якими купити в іпотеку квартиру на вторинне житло, стає вигідно і зручно:

  1. Відносна простота оформлення іпотеки на покупку житла на вторинному ринку
  2. Процентна ставка по іпотечному кредиту на придбання вторинного житла складе всього 12% -14%
  3. Величезний вибір програм і банків, що пропонують купити квартиру на вторинному ринку, оформивши іпотеку
  4. Іпотека на вторинному ринку дає можливість купити квартиру, використовуючи різні державні пільги.

Ці та багато інших причин сприяли попиту іпотечних програм, розрахованих на придбання житла на вторинному ринку.

Плюси і мінуси іпотеки на вторинку

Придбання власної квартири в іпотеку на вторинному ринку житла як і раніше користується популярністю. Переваг у способу купити житло на вторинному ринку безліч. Одне з них - покупка вже готового житла, в яке можна відразу заселитися.

Можна не чекати, коли добудують будинок, і переживати, щоб у забудовника не виникли проблеми. Однак вторинний ринок також таїть в собі деякі небезпеки, про які потенційному позичальникові буде корисно знати.

Переваги. Житло на вторинному ринку - це найбільш зручний варіант в плані моментального заселення. Ціни на вторинне житло відрізняються своєю гнучкістю, так як з господарями завжди можна поторгуватися і істотно скинути ціну.

Попередження!

Вибір квартир на вторинному ринку житла набагато ширше. До того ж кредитні організації видають іпотеку на квартиру з вторинного ринку з більш низьким відсотком, ніж на новобудову. Тому багато хто прагне купити нерухомість саме на вторинному ринку.

Недоліки. Найголовніший мінус - це часто зустрічаються схеми шахрайства при продажі квартири на вторинному ринку. Ще однією проблемою можуть стати, не по закону виписані з нерухомості, що продається, мешканці (пільговики, тимчасово відсутні, неповнолітні, пенсіонери та ін.).

До того ж, деякі продавці вторинки діють за принципом «господар - пан», і можуть спеціально підвищити вартість або вже на етапі оформлення угоди змінити її умови. Нерідко трапляється, що стан житла залишає бажати кращого, і вимагає додаткових витрат на ремонт.

Як взяти іпотеку на вторинне житло?

Як взяти іпотеку на вторинне житло Оформлення іпотеки на вторинну нерухомість практично нічим не відрізняється від оформлення іпотечного кредиту на придбання житла в новобудові.

Спочатку необхідно зібрати документи про позичальника, що підтверджують його кредитоспроможність.

Потім варто подати заявку на отримання кредиту для придбання квартири на вторинному ринку житла і отримати схвалення банку.

Збір і подача документів на оформлення іпотеки на покупку квартири на вторинному ринку і схвалення банком заявки дає позичальникові чітке розуміння, на яку суму він може розраховувати, і яке житло можна купити на ті кошти, які надасть банк.

Після схвалення іпотеки банком у позичальника є 3 місяці, щоб підібрати нерухомість, відповідну його побажанням і вимогам кредитної організації. Далі процес оформлення іпотечного кредиту відбувається за стандартною схемою.

джерело: http://moezhile.ru/

Іпотека на вторинне житло

Одним з найбільш доступних варіантів вирішення наболілого житлового питання є іпотека на вторинне житло. Це пов'язано з тим, що в багатьох випадках відсоткова ставка за користування іпотекою на вторинне житло істотно нижче, ніж за новобудову.

Загальні умови іпотеки на вторинне житло

На відміну від іпотечного кредиту на придбання квартири в новобудові, який зазвичай видає тільки банк, акредитованих новозбудований будинок, іпотеку на вторинне житло можна отримати в будь-якому банку, що дозволить підібрати найбільш підходящі Вам умови кредитування.

Умови іпотечного кредиту на вторинне житло в більшості випадків дозволяють розраховувати на отримання в кредит суми грошових коштів, приблизно рівної 90% вартості придивилася Вам квартири.

Головними показниками при розрахунку суми іпотечного кредиту є доходи всіх членів сім'ї, а також наявність в сім'ї утриманців (наприклад, неповнолітніх дітей або непрацездатних повнолітніх громадян).

Початковий внесок по кредиту може коливатися від 10 до 30% вартості житла, що купується, причому, чим більше буде початковий внесок, тим менше згодом Вам доведеться сплачувати відсотків за іпотечним кредитом.

Термін іпотеки на вторинне житло в середньому становить 20-30 років, однак багато банків готові також розглянути питання як дострокового погашення кредиту, так і його продовження. При оформленні іпотечного кредиту на вторинне житло необхідно буде надати встановлений банком пакет документів.

Переваги і недоліки іпотечного кредиту на вторинне житло

Переваги іпотечного кредиту на вторинне житло:

  1. Іпотеку на вторинне житло отримати досить просто. Практично всі використовувані в даний час види іпотеки цілком можна застосувати для вторинного житла.
  2. У квартиру, придбану в іпотеку на вторинному ринку, можна вселятися відразу ж з моменту оформлення купівлі-продажу, Ви можете зареєструватися в даному житловому приміщенні за місцем проживання або за місцем перебування
  3. Ризик неефективно вкласти або взагалі втратити гроші при купівлі вторинного житла в іпотеку мінімальний, більш того, з безлічі пропозицій цілком реально підібрати варіант з оптимальним співвідношення «ціна - якість».
  4. Квартиру можна придбати в потрібному Вам районі міста, наприклад, ближче до роботи, школі та ін.

Недоліки іпотеки на вторинне житло:

Головний недолік іпотечного кредітана вторинне житло - будинок, в якому Ви збираєтеся придбати квартиру не повинен бути старим, старим, вимагати ремонту. Його стан має відповідати встановленим санітарним нормам.

Будьте готові до того, що сподобався вам варіант буде ретельно перевірений співробітниками банку, так як:

  • в разі, якщо позичальник не зможе виконувати свої зобов'язання по взятому іпотечним кредитом, його житло повинен буде реалізувати сам банк, а зайві проблеми при цьому йому ні до чого;
  • не виключені махінації недобросовісних позичальників, які купують непридатне до проживання житло з метою обдурити банк.
  • навіть не розраховуйте придбати в іпотеку вторинне житло в будинку, призначеному під знос, аварійному, ветхому або вимагає капітального ремонту (в т.ч. комунікацій).
  • При видачі іпотечного кредиту на вторинне житло банки в обов'язковому порядку зажадають повного страхування квартири, що купується, що для позичальника часто обходиться дуже і дуже недешево;
  • Ціни на вторинне житло (особливо на квартири в будинках з поліпшеним плануванням, побудованих в останні роки) найчастіше вище, ніж на аналогічні пропозиції в новобудовах;
  • З іншого боку, існують такі категорії житла (наприклад, всім відомі «хрущовки»), які в силу спочатку закладених конструкторських прорахунків мало користуються попитом і, відповідно, їх вартість практично не зростає навіть в період так званого «квартирного буму».

Якщо Ви вирішили придбати квартиру в центрі міста, то будьте готові до того, що будинок «раптово» може бути визнаний аварійним або ж призначеним під знесення з подальшим розселенням мешканців з усіма наслідками, що випливають звідси для позичальника наслідками та ін.

Порада!

Таким чином, до вибору і оцінці житла, що купується по іпотеці на вторинному ринку необхідно підходити з особливою ретельністю. Якщо Ви вважаєте, що не зможете самі підібрати оптимальний варіант або ж обрана Вами квартира вселяє будь-які сумніви, то скористайтеся допомогою юристів, оцінювачів, ріелторів.

Перед тим як остаточно визначитися з вибором банку, в якому ви будете брати іпотечний кредит на вторинне житло, обов'язково зверніться в кілька кредитних організацій і поговоріть з їх співробітниками щодо умов іпотечного кредитування.

Якщо Ви обмежені в часі, то рекомендуємо подати заявку на отримання іпотечного кредиту в режимі онлайн. Така послуга доступна на сайтах більшості комерційних банків.

Як уже згадувалося вище, до питань підбору житла на вторинному ринку, а також безпосередньо до процесу оформлення іпотечного кредиту необхідно ставитися дуже і дуже серйозно. Якщо у Вас є будь-які питання, або виникли складнощі при оформленні й користуванні іпотекою на вторинне житло, Ви можете безкоштовно поставити їх фахівця в цій галузі - юристу по кредитах.

джерело: http://advocat-rostov.ru/

Чи можна взяти іпотеку на вторинне житло?

Чи можна взяти іпотеку на вторинне житло Серед позичальників існує думка, що взяти іпотеку на вторинне житло набагато легше, ніж на квартиру в новобудові.

Пов'язано це з тим, що така квартира вже є придатною до проживання, будинок зданий, а всі документи на неї готові.

Здавалося б, заїжджай і живи. Точніше, спершу кредити, а вже потім заїжджай і живи. Тільки ось на практиці все так легко?

Сьогодні ми з вами поговоримо про те, чи можна отримати іпотеку на вторинне житло, а так само про особливості такого способу кредитування.

Чому до квартир з вторинного ринку банки ставляться насторожено?

Основна проблема при оформленні іпотеки на житло вторинного ринку - це невідповідність об'єкта вимогам банку. Причому вимоги можуть стосуватися як юридичної чистоти квартири, так і її технічного стану.

Найбільш часто банки відмовляють в отриманні іпотеки на квартиру з вторинного ринку з наступних причин:

  1. Об'єкт є кімнатою або часткою у власності.
  2. Будинок дуже старий або ветхий, вимагає капітального ремонту або в найближчі кілька років йде під знос.
  3. Квартира розташована в п'ятиповерховому будинку.
  4. Квартира знаходиться на крайніх поверхах - першому або останньому.
  5. У будинку немає всіх необхідних комунікацій.
  6. Занадто часта зміна власників за кілька років.
  7. Квартира належить родичу позичальника.
  8. Квартири «готельного» типу часто не подобається банкам, тому у житла повинні бути окрема кухня, коридор, санвузол.
  9. У квартирі робилися не узаконені перепланування.
  10. Серед власників квартири є неповнолітні, інваліди, особи, які перебувають в місцях «не настільки віддалених».

Чому ж банк звертає на такі нюанси пильну увагу? Тут логічно подумати про наступне. Кредит на житло оформляється на довгий термін - тобто на 15-20 років в середньому. Природно, що кредитор звертає увагу на ліквідність майна, що набуває.

Будинки під знесення можуть бути знесені через 10 років, а можуть і не бути знесені взагалі. Знаходяться ж вони практично в аварійному стані, і, в разі невиплати позичальником іпотеки, реалізувати таке житло за повну його вартість буде практично нереально. А впасти в ціні за той термін, на який дається кредит, вона цілком може.

Отже, які правила потрібно дотримуватися, щоб гарантовано отримати іпотеку на вторинне житло?

  • Квартира повинна бути ліквідною.
  • Квартира повинна бути чистою юридично і вільної від обтяжень.
  • Квартира не повинна бути в п'ятиповерховому, ветхому, аварійному будинку.
  • Вона не повинна розташовуватися на крайніх поверхах.
  • Вона повинна бути більше трьох років у власності у останнього власника.
  • У квартирі небажані перепланування, тим більше не узаконені.
  • Якщо квартира продається після смерті власника - з її моменту повинно пройти не менше півроку.
  • Кімнати в комунальних квартирах і частки не розглядаються.
  • В квартирі повинні бути всі централізовані комунікації - світло, газ, вода, опалення та каналізація.

Решта ж вимоги до таких іпотечних програмах стандартні:

  1. Гарна або чиста кредитна історія позичальника.
  2. Достатній дохід і наявність постійної роботи.
  3. Бажано, щоб клієнт був одружений.
  4. Початковий внесок повинен бути не менше 15%, краще - більше.
  5. Краще звертатися в банк, де позичальник знаходиться на зарплатному обслуговуванні. Більша ймовірність схвалення.

При покупці в кредит житла на вторинному ринку має сенс звернутися за допомогою до ріелторів, так як вони істотно спростять процедуру пошуку необхідної квартири, що підходить під вимоги банку.

Попередження!

До того ж, допомога ріелторських агентств в даному випадку скоротить час на збір необхідних по здобувається квартире документів. Якщо позичальник вирішив діяти самостійно, логічно спочатку подати заявку на іпотеку і отримати схвалення від банку, а потім вже займатися пошуком житла. На це надається термін до 60 днів.

Варто обов'язково взяти перелік вимог банку до об'єкта нерухомості у менеджера перед тим, як приступати до пошуків. Тоді процес оформлення іпотеки на вторинне житло не перетвориться в головний біль для позичальника.

джерело: http://kreditorpro.ru/

Переваги та недоліки покупки вторинного житла по іпотеці

Більше половини покупок житла в іпотеку припадає на частку вторинної житлоплощі. Розглянемо основні особливості придбання житла на вторинному ринку за допомогою іпотечного кредитування.

Чому обирають іпотеку на вторинне житло

Переваги покупки вторинки по іпотеці наступні:

  • ві можете відразу ж заїхаті в квартиру после ее покупки. Чи не нужно буде чекати, поки завершитися будівництво будинку, будут підключені всі комунальні системи и зроблений ремонт. Звичайно, много квартир на вторинно Сайти Вся теж Далекі від ідеального стану, потім на внутрішню Ви самі можете вібрато: делать ремонт відразу або немного з ЦІМ зачекаті;
  • Різноманітність варіантів Вибори. Як Не дивно, квартир на вторинно Сайти Вся Пропонується даже более, чем на Сайти Вся первинного житла;
  • Розташування. Практично всі вторинна житло знаходиться в районах з розвинутості інфраструктурою. Ві без праці можете дізнатіся, Які школи и дитячі сади знаходяться по блізькості, в Які магазини можна сходити и як буде зручніше добіратся до місця роботи. У цьом вторинна житло перевершує первинний, тому что много новобудови зводяться відразу мікрорайонамі, де інфраструктуру только Належить розвіваті;
  • умови кредитування. Іпотека на вторинно житло є практично у всех банках, причому відсотки на неї відчутно нижчих, чем на Нові квартири. Зараз ця цифра колівається від 8 до 15 відсотків. До того ж є безліч варіантів такого типу кредитування, Які розрізняються розміром початкових Внески (Який может буті від десяти відсотків до половини вартості житла), трівалістю, ставками и Додатковий умів. Вінікає резонне питання: чому банк зніжує відсотки на вторинно житло? Відповідь проста: квартира відразу переходити в заставу Фінансової организации, так что необходимость брати завіщені відсотки через можливий неблагонадійності забудовника відпадає сама собою;
  • благонадійність забудовника. Купуючі житло на вторинно Сайти Вся, що не обов'язково досліджуваті дозвільну документацію и Історію забудовника або ж турбувати за правільність оформлення документів на землю.

Мінусі покупки вторинна житла по іпотеці

Мінуси покупки вторинного житла по іпотеці Звичайно, якби з вторинним житлом не було ніяких проблем, нові квартири майже ніхто і не купував би. При покупці вторинки можна зіткнутися з такими труднощами:

  1. чистота угоди. Купуючи житло на вторинному ринку, є цілком реальна небезпека наявності обтяження або прав на квартиру у інших осіб. Визначити «чистоту» угоди найчастіше не можна навіть після проведення грунтовної юридичної перевірки всієї документації і особистості власника. Не виключено, що через деякий час після укладення угоди до вас не заявляться різноманітні спадкоємці, відсутні родичі, працівники фінансових організації з пред'явленням будь-яких прав на куплену вами квартиру;
  2. житло, що купується не повинно бути старим, що вимагають ремонту і невідповідним санітарним вимогам. Якщо у банку виникнуть підозри в непридатність житла, що купується, може пройти багато часу, перш ніж будуть завершені різноманітні перевірки. Це проводиться для того, щоб у фінансовій організації не виникло проблем з перепродажем житлової площі в разі, якщо ви не зможете виконувати свої зобов'язання по оформленим кредиту. Важливо: комунікації будинку також повинні знаходитися в хорошому стані, так що оформити іпотеку на квартиру в застарілому або старому будинку буде проблематично;
  3. покращене планування. Ціна на вторинку з поліпшеним плануванням може значно перевищувати вартість житло в новому будинку. Важливо: в разі, якщо планування було проведено незаконно, це також може ускладнити процедуру оформлення угоди;
  4. особливості житла. Купуючи квартиру в центрі міста, ви можете зіштовхнути з тим, що будинок несподівано буде визнаний призначеним під знесення, а мешканці будуть розселені. Природно, всі фінансові зобов'язання у вас залишаться, але житла ви будете позбавлені;
  5. страхування. Щоб позбутися від можливих неприємностей, на зразок описаних у попередньому пункті, банк вимагає страхувати всю нерухомість, що купується на вторинному ринку. Процедура ця недешева, так що вам доведеться враховувати додаткові витрати;
  6. податки. Якщо ви знайшли оголошення про продаж цікавить вас квартири, будьте готові до того, що її власник не погодиться на іпотеку. Пов'язано це з тим, що при оформленні документів потрібно вказати цілу вартість квартири, а це значить, що продавцеві буде складніше уникнути різноманітних способів зменшення податків на прибуток.

Як бачите, іпотека на вторинне житло також сповнена своїх підводних каменів.

Увага!

Якщо у вас виникають будь-які побоювання з приводу надійності угоди, скористайтеся допомогою кваліфікованого юриста або ріелтора.

Обов'язково уважно розгляньте кілька варіантів банків, в яких можна отримати іпотеку на вторинне житло і зверніться за консультацією до їх працівникам.

Іпотека на вторинне житло: відсотки російських банків

Ось деякі перевірені фінансові організації, в яких можна отримати іпотеку на житло вторинного ринку:

  • Сбербанк (ставка від 12,5 відсотків, термін - до тридцяти років, внесок - від 15%. Іпотеку на вторинне житло в Ощадбанку можна оформити без підтвердження зайнятості та рівня доходів);
  • ВТБ 24 (ставка від 13,5 відсотків, термін - до 30 років, внесок - від 20%. Особливі умови іпотеки на вторинне житло в ВТБ24 надаються власникам зарплатних карт банку);
  • Банк Москви (ставка від 13 відсотків, термін - до 50 років, внесок - від 20%. Немає комісії за дострокове погашення кредиту);
  • АІЖК (ставка від 12,25 відсотка, термін - до 30 років, внесок - від 10%).

Як правило, банки висувають досить жорсткі вимоги як безпосередньо до позичальників, так і до приобретаемому житла.

Вимоги до житла і позичальнику

Проблематично буде отримати схвалення на покупку кімнати в гуртожитку, комунальній квартирі або «гостинці». У придбаного житла повинен бути окремий вхід, санвузол, кухня і всі комунікації: вода, опалення, електрику, при можливості - газ. Банк перевіряє, чи не зарахований чи будинок на житлову площу, яка підлягає знесенню, реконструкції або капітального ремонту.

Якщо знос будинку перевищує 50%, в іпотеці можуть відмовити, адже зовсім неможливо передбачити, що станеться з житлом за 20 років кредиту.

У зону ризику, значить і в число небажаних, входять будинки з дерев'яними перекриттями (можуть згнити, згоріти або просто зламатися), панельні і блокові будинки середини минулого століття, а також квартири підвальних, перших і цокольних поверхів. Іпотека на такі квартири дається неохоче і після ретельних перевірок.

Квартира повинна повністю відповідати документації з БТІ. Це означає, що навіть якщо вам дадуть іпотеку на житло з незаконним переплануванням, необхідно буде в терміновому порядку привести квартиру в належний стан.

Доведеться погоджувати з кредитором і всі наступні перепланування, тому що це може знизити вартість житла при його перепродажу банком.

Не варто думати, що іпотеку дають тільки на вторинне житло в ідеальному стані. Найчастіше банки йдуть на поступки позичальникам, схвалюючи кредит на житло з вадами, правда при помітному підвищенні відсотків для компенсації ризиків.

Порада!

Природно, виняток, не будуть здійснюватися для незаконних операцій і юридично значущих аспектів, наприклад, обтяжень. Купується в іпотеку житло не повинно належати вашому родичу або іншій особі, що залежить від вас.

Банк можуть насторожити і часті угоди з нерухомістю за короткий термін. Можуть відмовити в кредиті і при наявності у вас утриманців-інвалідів, тому що при недотриманні умов кредитування їх буде досить проблематично виселити.

Вимоги до позичальників різняться для кожного з банків. Вік позичальника на момент погашення іпотеки не повинен перевищувати 65 років, стаж - не менше півроку на останньому місці роботи.
Окремі вимоги обумовлюються самим банком, так що по можливості проконсультуйтеся з фахівцями і уточніть всю необхідну інформацію.

Як оформити іпотеку на вторинне житло?

Після вибору фінансової організації ви можете приступати до збору необхідного набору документів. Необхідний мінімум включає в себе:

  1. копії всіх сторінок паспорта;
  2. копію додаткового документа, що посвідчує особу;
  3. довідку про доходи за формою 2 ПДФО (надається копія і оригінал);
  4. дві завірені копії трудової книжки;
  5. заяву (зразок і бланк видаються в банку).

Від військовослужбовців і чоловіків призовного віку потрібно також військовий квиток (копія контракту або довідки про проходження служби).

Крім ваших документів, потрібно надати й інформацію про квартиру і її власників:

  1. копії всіх сторінок паспорта продавця;
  2. документи на володіння квартирою;
  3. довідка про осіб, зареєстрованих на даній житловій площі;
  4. техпаспорт;
  5. сертифікат оцінювача і довідку оцінки житла;
  6. довідка з ФРС про відсутність обтяжень.

Якщо ви берете кредит в рамках різних програм, буде потрібно надати додаткові документи, наприклад, свідоцтво про шлюб та свідоцтво про народження дітей для програми «Молода сім'я».

Підсумки

Взяти вторинне житло в іпотеку не так і складно, якщо чітко визначити для себе порядок дій. Намагайтеся отримати якомога більше інформації від власника квартири, від працівників банку та інших органів, причетних до операції.

Якщо вас щось насторожує, зверніться за допомогою до кваліфікованих фахівців. Звичайно, це зажадає додаткових витрат, зате ви зможете уникнути багатьох підводних каменів і неприємностей.

джерело: http://pronovostroyku.ru/

Як взяти квартиру в іпотеку: покрокова інструкція отримання іпотеки

Як взяти квартиру в іпотеку Багато хто хоче купити нерухомість в кредит, проте не знають з чого почати оформлення іпотеки.

Як взяти іпотеку, які документи потрібні для іпотеки, який потрібен початковий внесок для іпотеки, як вибрати квартиру в іпотеку, як правильно оформити іпотечний кредит - в нашій статті Ви знайдете відповіді на всі ці питання.

Ми склали покрокову інструкцію по отриманню іпотеки і сподіваємося, що вона надасть Вам допомогу.

  1. Дія №1 - визначитися з початковим внеском на іпотеку. Ось з чого слід почати оформлення іпотеки - визначтеся, скільки грошових коштів у Вас є в наявності для покупки квартири. Порахуйте свої заощадження, візьміть до уваги можливу допомогу від родичів, обговоріть з сім'єю суму, яку ви зможете використовувати. Мінімальний початковий внесок на іпотеку починається від 10% (але є програми і без початкового внеску). Чим внесок більше - тим краще. Виходячи з суми початкового внеску переходите до дії №2.
  2. Дія №2 - попередньо вибрати квартиру для іпотеки. Мова не йде про вибір конкретної квартири і внесення авансу. Ви просто повинні провести моніторинг цін на нерухомість по округах Москви, щоб знати, на що ви можете розраховувати. Це може бути як житло на вторинному ринку, так і новобудова. Дізнавшись ціни, Ви визначитеся з кількістю кімнат у вашій майбутній квартирі, її можливим розташуванням. І це допоможе Вам дізнатися свої можливості і не виявитися в ситуації, коли на схвалену суму кредиту Ви по Московським цінами зможете купити тільки однушку, а думали, що вистачить на двушку.
  3. Дія №3 - підбір банку та іпотечної програми. Вибір банку, що підходить саме Вам за умовами іпотечного кредитування, - один з найважливіших етапів в отриманні іпотеки в Москві. Завдяки дії №2, Ви вже попередньо визначилися з ціною квартири в іпотеку, а також видом квартири - вторинне житло або новобудова. Тепер потрібно ознайомитися з різними іпотечними програмами, уточнити розміри початкового внеску, терміни кредитування (у банків існують вікові обмеження), процентні ставки.

    Попередження!

    Приділіть увагу вимогу банків до нерухомості! Деякі з них кредитують квартири з переплануваннями, а для деяких це категорично заборонено. Ретельно перевірте наявність додаткових витрат по іпотечній угоді - чи є плата за відкриття осередку, комісія за видачу, за відкриття та ведення рахунку, за перевірку кредитної історії.

    Не забувайте, що при іпотеці в більшості банків потрібно страхування ризиків, яке теж потребує витрат.
  4. Дія №4 - збір документів для іпотеки. Коли Ви визначилися з вибором банку, необхідно уточнити у менеджера список необхідних документів для іпотеки і підготувати їх для схвалення кредиту. Вам доведеться зібрати пакет документів, в який зазвичай входить паспорт, водійське посвідчення, страхове свідоцтво, свідоцтво про шлюб (якщо ви одружені / заміжні), свідоцтва про народження дітей та документи з роботи - завірена роботодавцем довідка 2НДФЛ і трудова книжка. Далі, після надання всіх зібраних документів, починається ваш розгляд. Термін розгляду банками вашої заявки на іпотеку в Москві становить від однієї до двох тижнів. Кредитний комітет вирішує, чи здатні ви виплачувати іпотеку, а служба безпеки банку перевіряє Вашу кредитну історію, справжність документів і місце роботи.
  5. Дія №5 - підбір квартири під іпотеку в Москві і збір документів по квартирі. При схваленні іпотечного кредиту банком Вам потрібно буде вибрати квартиру для іпотеки, яка підходить під умови банку, внести за неї поворотний аванс і домовитися з продавцями про надання всіх необхідних документів на квартиру.

    Для перевірки квартири юристам банку знадобляться: свідоцтво про державну реєстрацію права на квартиру, підстава отримання цього свідоцтва, виписка з Єдиного Державного Реєстру Прав, документи БТІ (технічний і кадастровий паспорт квартири), виписка з будинкової книги, довідка про відсутність заборгованостей по комунальних платежах, паспорт власника та ін. Повний список документів на квартиру в іпотеку потрібно взяти в банку. Коли документи будуть у Вас на руках, їх потрібно буде передати в банк для перевірки.

  6. Дія №6 - оцінка квартири по іпотеці. Якщо після перевірки юристів не виникло питань про юридичну «чистоту» обраної квартири, то Ви можете переходити до наступного кроку - замовлення оцінки квартири в незалежної оцінної компанії, акредитованої в банку. Оцінка квартири дозволить і Вам, і банку дізнатися ринкову вартість квартири, що купується в іпотеку. І від цієї ціни буде залежати сума кредиту, видана банком.
  7. Дія №7 - страхування ризиків по іпотеці. Більшість банків зажадають від Вас обов'язково застрахувати ризики по іпотеці в страховій компанії. Можна здійснити страхування життя і здоров'я (від хвороб), страхування майна (від пожеж, потопів), страхування титулу (від домагань третіх осіб на майно), страхування відповідальності (від невиплати іпотечного кредиту). Уточніть, який вид страхування в банку є обов'язковим, а який добровільним. Зазвичай комісія за страхування оплачується в день проведення іпотечної угоди.
  8. Дія №8 - вихід на угоду, підписання договору купівлі-продажу квартири по іпотеці. Іпотека схвалена, квартира обрана і перевірена, призначена дата угоди.

    Увага!

    В день операції Ви підпишете кредитний договір разом з банком, договір купівлі-продажу разом з продавцями і справите ятати грошей в клітинку. Перш, ніж підписати іпотечний договір, зверніть увагу на правильність написання Ваших паспортних даних, ПІБ, дати народження.

    У договорі купівлі-продажу ретельно читайте кожен пункт, перевіряйте кожну букву і цифру в написанні ПІБ всіх учасників угоди, їх паспортні дані, адреса квартири, що купується.
  9. Дія №9 - реєстрація угоди купівлі-продажу квартири по іпотеці. Коли всі документи підписані, то ви разом з продавцями підете в реєстраційну палату, щоб провести реєстрацію ДКП і банківської застави. Угода по іпотеці реєструється 5 робочих днів. Після цього терміну Ви отримаєте зареєстрований договір купівлі-продажу і свідоцтво про право власності на квартиру вже на Ваше ім'я. Багато звертаються до послуг спеціалізованих фірм по реєстрації угод з нерухомістю, щоб уникнути черг і помилок.
  10. Дія №10 - Ви господар своєї квартири! Перевозите речі, робіть ремонт, прописуйте себе і родичів! Тепер у Вас є власна квартира, куплена в іпотеку!

джерело: http://ipoteka.msk.ru/

Ми підібрали для Вас кращі іпотечні пропозиції з нашого каталогу:
Чому до квартир з вторинного ринку банки ставляться насторожено?
Як взяти іпотеку на вторинне житло?
Тільки ось на практиці все так легко?
Чому до квартир з вторинного ринку банки ставляться насторожено?
Чому ж банк звертає на такі нюанси пильну увагу?
Отже, які правила потрібно дотримуватися, щоб гарантовано отримати іпотеку на вторинне житло?
Вінікає резонне питання: чому банк зніжує відсотки на вторинно житло?
Як оформити іпотеку на вторинне житло?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online