Рішення про встановлення факту прийняття спадщини.

  1. встановив
  2. Р І Ш И:
  3. Залишилися питання? Пишіть або телефонуйте.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В даному процесі компанія ЮрАссістент представляла інтереси позивача

27 лютого 2013 року Бутирський районний суд м Москви в складі головуючого судді З 27 лютого 2013 року Бутирський районний суд м Москви в складі головуючого судді З ... С.І., при секретарі Т ... М.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу № 2 ... / 13 за позовом В .... Ю. І. до Департаменту Житлової політики і житлового фонду Москви про встановлення факту прийняття спадщини та визнання права власності на успадковувати майно, суд

встановив

Позивач звернувся до суду з позовом до Департаменту Житлової політики і житлового фонду Москви про встановлення факту прийняття спадщини і визнання права власності на квартиру, що знаходиться за адресою: Москва ... .. шосе д.97 корп ... кв ..., мотивуючи свої вимоги тим, що 16.01.2012года померла мати позивача - В .... М .... Г ...., Що підтверджується свідоцтвом про народження серія РБ № ...., Виданим 04 вересня 1955 року Жданівський бюро ЗАГК р Москви.

Після її смерті відкрилася спадщина, яка складається з належного їй на день смерті на праві власності житлового приміщення - квартири, розташованої за адресою: Москва ... .. шосе д.97 кор ... кв ..., що підтверджується копією свідоцтва про державну реєстрацію права власності, виданого 29.03.2006 р Головним управлінням Федеральної реєстраційної служби по Москві серія 77АГ № ..., запис реєстрації №77-77 - .. / ... / ... .- ...

Представник позивача за дорученням Апостолова А.А. в судове засідання з'явилася, позовні вимоги підтримала в повному обсязі, пояснивши, що В .... Ю.І., є спадкоємцем майна померлої В ... .. М.Г. першої черги - син му, фактично вступив в спадок, але встановлений законом 6-ти місячний термін для прийняття спадщини пропустив в силу тієї обставини, що у нього був відсутній цивільний паспорт, яким їм було відновлено лише 17 серпня 2012 року, тобто після закінчення 6 -тімесячного терміну. Заповіт В .... М.Г. не складено.

Представник відповідача - Департаменту житлової політики і житлового фонду Москви, в судове засідання не з'явився, про день слухання справи був повідомлений належним чином, заперечень на заяву не надав.

Суд, вислухавши представника заявника Дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

Відповідно до ст. 264 ЦПК РФ суд встановлює факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян або організацій. Суд розглядає справи про встановлення факту прийняття спадщини і місця відкриття спадщини.

Відповідно до ст.265 ЦПК України суд встановлює факти, що мають юридичне значення, лише при неможливості отримання заявником в іншому порядку належних документів, що засвідчують ці факти, або при неможливості відновлення втрачених документів.

Згідно ст. 1111 ЦК України, спадкування здійснюється за заповітом і за законом. Спадкування за законом має місце, коли і оскільки воно не змінено заповітом, а також в інших випадках, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 1142 ЦК РФ, спадкоємцями першої черги за законом є діти, дружина і батьки спадкодавця. Онуки спадкодавця та їхні нащадки спадкують за правом представлення.

Відповідно до ст. +1152 ГК РФ прийняття спадкоємцем частини спадщини означає прийняття всього належного йому спадщини, в чому б воно не полягало і де б воно не знаходилося.

Як встановлено в судовому засіданні і випливає з матеріалів справи, В .... М.Г., померла 16 січня 2012 року (свідоцтво про смерть а.с. 10) на підставі свідоцтва про державну реєстрацію права власності, виданого 29.03.2006 р Головним управлінням Федеральної реєстраційної служби по Москві серія 77АГ № ... .., запис реєстрації № ..- ... - .. / ... / ....-293 (л.д.23), на підставі договору передачі квартири у власність №092 ... -001 ... від 08.12.1992, (л.д.24), була власником приватизованої квартири № .. будинку 97 корпуса ... по ... .. шосе в м.Москві.

Крім того, як випливає з відповіді, отриманого з Марьінорощінского відділення ВАТ «Ощадбанк Росії» станом на 28.01.2013 року в додатковому офісі №9038 / ... .. Московського банку ВАТ «Сбербанк Росії» за рахунком № .......... становив 3 ... 96 доларів США, заповідальне розпорядження за цим рахунком В .... М.Г. не оформляють.

Заявник В ... Ю.І. є єдиним спадкоємцем першої черги до майна померлої 16.01.2012г. В ... М, Г., Що припадає йому матір'ю, що підтверджується свідоцтвом про народження серія РБ № ..., виданими 04 вересня 1955 року Жданівський бюро ЗАГК Москви (л.д.22), згідно з яким В .... Ю.І. народився 18.08.1955 р, його батьком є ​​У ... І ... В ..., матір'ю В ... М ... Г ... .. Однак, у встановлений законом 6-ти місячний термін він не звернувся до нотаріальної контори за одержанням свідоцтва про право на спадщину, в зв'язку з чим станом на 28.01.2013года інформації про відкриття спадкової справи до майна померлої, 16.01.2012г. В .... М ... Г ... в системі централізованого обліку спадкових справи в м.Москві немає.

Також в судовому засіданні встановлено, що В ... Ю.І. після смерті В .... М.Г. фактично вступив в права спадкування, а саме у володіння і управлінням спадковим майном, а саме ніс витрати по утриманню нерухомого майна померлої, що підтверджується копіями квитанцій про оплату комунальних платежів (л.д.26-50)

На підставі викладеного, суд вважає за можливе встановити факт прийняття спадщини В .... Ю.Н. після смерті матері В ... М.Г. у вигляді належного їй на праві власності квартири за адресою: Москва. .... шосе д.97 корп ... кв ... і визнати за ним право власності на вказане житлове приміщення в порядку спадкування за законом, а також визнати право власності на грошовий вклад.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.264.265, 194-198 ЦПК України, суд

Р І Ш И:

Встановити факт прийняття У ... .Ю.І. спадщини у вигляді квартири за адресою: Москва ... .. шосе д.97 корп ... кв ... після смерті 16.01.2012 року В ... М.Г ..
Визнати за В ... .Ю.І. право власності на квартиру за адресою: Москва ... .. шосе д.97 корп ... кв ... після смерті 16.01.2012 року В ... М.Г ..
Визнати право власності на грошові вклади, що зберігаються в банку за В ... .Ю.І. після смерті 16.01.2012 року В ... М.Г.

Оригінал даного рішення можна відкрити в форматі PDF Оригінал даного рішення можна відкрити в форматі PDF

Залишилися питання? Пишіть або телефонуйте.

[Contact-form-7 404 "Not Found"]

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online