Китайський Новий рік 2018: дати і традиції святкування місячного нового року

  1. Коли святкувати Новий рік за місячним календарем?
  2. О котрій годині починається Китайський Новий рік?
  3. Яка тварина - символ Китайського Нового року 2018?
  4. Як китайці святкують Новий рік?
  5. Як в Китаї зустрічають перші дні нового року?
  6. В яких країнах можна зустріти східний Новий рік?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дізнайся, коли і як святкувати Китайський Новий рік 2018. Що подарувати на місячний новий рік - мандарини або конверти з грошима? Читай про тонкощі сходу на Sunnu7.

Китайський Новий рік, також відомий як місячний Новий рік або китайське свято весни, займає найбільш значуще місце серед всіх інших китайський фестивалів і свят.

Коли святкувати Новий рік за місячним календарем?

Щороку дата святкування Китайського Нового року змінюється. Вона залежить від фаз місяця і потрапляє на перший день місяця за місячним календарем після грудневого сонцестояння.

У 2018 році Китайський Новий рік починається 16 лютого. Весь цикл новорічних свят триває 15 днів - до 2-го березня. Але офіційних вихідних в Китаї тільки тиждень - з 15 до 21 лютого.

О котрій годині починається Китайський Новий рік?

На відміну від календарного, східний Новий рік починається не опівночі, а з приходом нового місяця. У 2018 року свято починається о 23:13 за пекінським часом або ж о 17:13 за київським часом. Цікаво, що в Китаї своє літочислення, і святкувати вони будуть не 2018, а 4716 рік.

Яка тварина - символ Китайського Нового року 2018?

Щороку в Китаї символізує одне з 12 тварин в поєднанні з кольором і стихією. 16 лютого ми зустрічаємо Жовту земляну собаку. Наступний раз такий символ року буде через 60 років.

© shutterstock

Як китайці святкують Новий рік?

Зі східних легенд можна дізнатися, що на початку кожного року китайці повинні рятуватися від чудовиська, яке за переказами з'являється в перший день свята, щоб зруйнувати будинки, з'їсти урожай, тварин і, якщо не пощастить, - людей.

Для захисту від злого духа китайці заздалегідь прикрашають будинки. Ось традиційний декор на Китайський Новий рік:

  • візерунки з паперу червоного кольору;
  • парні написи;
  • картини з побажаннями здоров'я, щастя і довголіття;
  • червоні ліхтарі.

Китайці люблять червоний колір, адже за легендою, дитина саме в червоному одязі налякав чудовисько і врятував свято. У східній традиції червоний колір приносить удачу.

Традиційно китайці зустрічають Новий рік у колі сім'ї - навіть якщо сім'я перебуває далеко в провінції. У ці дні в Піднебесній продається близько трьох мільярдів квитків на потяги та інший транспорт. Це - наймасовіша міграція людей на планеті.

Це - наймасовіша міграція людей на планеті

© shutterstock

Будинки китайці зазвичай влаштовують передсвяткову прибирання, вважаючи, що так вони захистять своє житло від невдач, і звільняють місце для радощів.

Як в Китаї зустрічають перші дні нового року?

Вранці першого дня нового року діти вітають своїх батьків, а у відповідь отримують червоні конверти з грошима та побажання майбутніх успіхів.

Перші п'ять днів нового року китайці проводять приймаючи гостей і родичів. Дарувати близьким прийнято парні речі, які пов'язані з сім'єю і гармонією. Зазвичай при вході гості вручають господарям два мандарина, а натомість, після посиденьок, отримують інші два - від господарів. Такий обмін символізує фінансове благополуччя.

Такий обмін символізує фінансове благополуччя

© shutterstock

В Китайський Новий рік люди виходять на гуляння, паради з танцями, феєрверками і виступами вуличних артистів. Самі барвисті церемонії і паради проходять в Новий рік в Храмі Неба в Пекіні, а також по всіх великих містах світу - від Бангкока до Нью-Йорка.

В яких країнах можна зустріти східний Новий рік?

Крім Китаю, Новий рік за місячним календарем відзначають в Кореї, Філіппінах, у В'єтнамі, Сінгапурі, Монголії, Малайзії, а також в численних азіатських діаспорі по всьому світу.

Отже, наступний рік за Китайським календарем настане 16 лютого 2018 року і триватиме до 4 лютого 2019 го.

Читай також на Sunny7:

Перехід не літній час 2018: коли переводити годинник

Великдень 2018: Коли святкують воскресіння Христове православні

Коли святкувати Новий рік за місячним календарем?
О котрій годині починається Китайський Новий рік?
Яка тварина - символ Китайського Нового року 2018?
Як китайці святкують Новий рік?
Як в Китаї зустрічають перші дні нового року?
В яких країнах можна зустріти східний Новий рік?
2018. Що подарувати на місячний новий рік - мандарини або конверти з грошима?
Коли святкувати Новий рік за місячним календарем?
О котрій годині починається Китайський Новий рік?
Яка тварина - символ Китайського Нового року 2018?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online