Алтайський геопарк покаже туристам унікальні геологічні процеси

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

3 червня 2018 р 9:23

Геологи озвучили попередні підсумки роботи в районі проектованого геопарка «Фас Алтаю» . Дослідженням займаються вчені Алтайського державного університету та Інституту водних та екологічних проблем Сибірського відділення РАН. Робота ведеться з ініціативи та на кошти компанії «Курорт Белокуриха». На цьому етапі необхідно зрозуміти, які геологічні об'єкти мають рекреаційної привабливістю, і провести їх паспортизацію.

За словами заступника генерального директора компанії Олега Акімова, перші результати польових робіт з вивчення природних об'єктів дають підставу вважати, що запропонована територія буде цікава туристам. Гості курорту зможуть побачити цікаві кам'яні статуї - результат прояву різних геологічних процесів, а також об'єкти історії гірничорудної справи на Алтаї і багато іншого. Екскурсія завершиться в геологічному музеї району Белокурихи, де кожен турист зможе дізнатися більше про знайдений камені, обробити його на шліфувальному верстаті, а також забрати з собою як сувенір від Великого Алтаю. «Саме за таким принципом влаштовані аналогічні проекти в Альпах», - резюмує Олег Акімов.

За словами вчених, перша експедиція в районі «Белокурихи-2» виявила багато цікавого. На гранітних скелях виявлені прояви великих кристалів кварцу, слюди, граната. До кінця вересня має обстежити територію природного парку «Передгір'я Алтаю» і прилеглих до нього ділянок Алтайського і Солонешенского районів. Особливу увагу приділять вже відомим рекреаційним об'єктам: Денисовій печері, комплексу водоспадів на річці Шинок і мінеральним проявам у села Сараса, повідомляють в.


3 червня 2018 р 9:23   Геологи озвучили попередні підсумки роботи в районі   проектованого геопарка «Фас Алтаю»

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online