Видобувати золото на Колимі небезпечно

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Тих, хто відправиться шукати золото на Колиму, чекає багато несподіваного і цікавого. сам законопроект, який регламентує золотодобування , Дуже суперечливий. На даний момент він суперечить багатьом законам, які діють в цій сфері, по обороту дорогоцінних металів, різних підзаконних актів МВС, ФСБ, які стосуються охорони металу, зберігання його і т.д.
Золото не лежить там, де всі знають, там його вже немає, тому його треба ще знайти, це окремий момент. Ну припустимо, якщо ця людина намив кілька золота, він може зіткнутися з такою проблемою, - у нього це золото вилучать, бо він його неправильно зберігає, наприклад. Тому що в цьому законопроекті, який зараз проходить друге читання, є така хитра формулювання, що всі питання, які стосуються порядку звернення, зберігання намитого металу будуть визначатися урядом РФ. Це буде окремий підзаконний акт, мабуть. І швидше за все уряд не піде на те, щоб скасовувати ті акти, які діють в даний момент. Зрозуміло, що будуть діяти різні служби МВС, ФСБ і т.д. Люди зіткнутися з тим, що їм доведеться робити так само як золотодобувним підприємствам зараз, здавати золото в приймальню касу або якось по іншому здавати в пункти для зберігання золота. Це перший момент.
Другий момент пов'язаний з тим, що заборонений вільний обіг металу, просто так намитий метал на сьогоднішній момент зберігати не можна, людина його повинен здати, отримати товарний продукт - золото в злитках, яке вже можна зберігати, закладати, перепродувати і т.д., воно вже є кінцевим продуктом. Відповідно друге питання у старателя виникне, - що робити з цим золотом. Ну поки, наприклад я, в цьому проекті нічого подібного не побачив. Проблем буде дуже багато і швидше за все вони будуть нерозв'язними. Закон, на мою думку, працювати не буде.
Ще важливий момент. Ця сфера нелегальної зараз видобутку золота, яка з прийняттям цього закону вийде з тіні, дуже сильно криміналізована. Буде великою спокусою для деяких людей це золото не добувати, а відбирати у порядних сумлінних золотошукачів. Вони будуть працювати десь на віддалі, а потім, намив кілька золота, вони повезуть його здавати, і будуть вони в ролі Червоної Шапочки з пиріжками, і будуть бажаючі до цих пиріжків дістатися.

Дмитро Внуков

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online